Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018. március 3. 11:30

Februárban kezdte meg működését Kecskeméten, a megyei kórházban a Medical Emergency Team, rövid nevén MET, az a gyorsreagálású csoport, amely újraélesztés esetén segít a legmegfelelőbb ellátás – emelt szintű újraélesztés biztosításában. A csapat tagjai kifejezetten ezekre az esetekre képzett nővérekből és orvos illetve mentőtisztekből állnak, akik napi rendszerességgel látnak el hasonló betegeket. A MET létrehozásának célja a betegek mielőbbi és leghatékonyabb ellátása csapatmunkában.

Részletek
Szívügye az orvoslás

Szívügye az orvoslás

2018. március 18. 07:30

Szent-Györgyi Albert tiszteletére, Nobel-díj kitüntetésének nyolcvanadik évfordulója alkalmából hoztak létre egy orvosokat elismerő díjat, amelyet szakmai zsűri döntése és interneten beérkezett szavazatok alapján adományoznak olyan orvosoknak, akik mindennapi munkájuk során elhivatottsággal, rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra dr. Perlaki Pált, a kiskunfélegyházi kórház kardiológus főorvosát is jelölték, akinek több évtizedes szakmai munkája sokunk számára ismert.

Részletek
Márciusi véradások

Márciusi véradások

2018. március 3. 13:30

Márciusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Látogatási tilalom a félegyházi kórházban

Látogatási tilalom a félegyházi kórházban

2018. február 14. 16:00

Látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány miatt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének összes fekvőbeteg osztályán február 15-én csütörtöktől, visszavonásig. A tilalom érvényes a megyei kórház kecskeméti és kiskőrösi intézményeire is. A közleményt dr. Svébis Mihály főigazgató adta ki, aki influenzás esetek emelkedése miatt határozott így. A látogatási tilalom ideje alatt, súlyos, életveszélyes állapotú betegnél az osztályvezető főorvos írásos engedélyével egy hozzátartozó tartózkodhat, illetve az apás szüléseknél influenza elleni védőoltással - és erről a szülést vezető orvos aláírásával is ellátott igazolással - rendelkező édesapa vehet csak részt.

Részletek
Mindennapok hősei

Mindennapok hősei

2018. február 2. 11:30

Mindig örömmel adunk helyet pozitív híreknek, félegyházi emberek jó tapasztalatainak. Ezt tesszük most is, amikor K. Katalin (teljes név a szerkesztőségben) olvasónk levelét és Lajos István mentőápolónak és munkatársainak címzett köszönetét közöljük.

Részletek
Arcok a városból - A „csontkovács”

Arcok a városból - A „csontkovács”

2018. február 16. 09:30

Sokféle érték van egy városban: természeti kincsek, épített környezet, összetartó közösségek, és persze az egyén. Az egyes ember, aki a maga gondolkodásával, munkához való hozzáállásával, másokhoz való viszonyával, lényével meghatározza, lélekkel tölti meg az egészet. Tőle, általa lesz az a közeg sajátos, egyedi, semmi mással össze nem téveszthető. A hétköznapi emberek: a hentes, a bolti pénztáros, a cégvezető, a kozmetikus, a háziorvos, a hivatalnok, a tanár… teszi Félegyházát szerethető várossá, inspiráló élettérré. Férfiak és nők, fiatalok és idősek, akikről sokat hallunk, és akik csendben teszik a dolgukat a háttérben. Ennek a gazdag sokszínűségnek az egyik árnyalata Kujundzic Róbert. Mesterségét tekintve építész, továbbá gerinc-, ízület- és izomterapeuta. Első hallásra engem is meglep ez a párosítás, de szerinte nincs ebben semmi rendkívüli, elvégre mindkettő mechanikára és fizikára épül.

Részletek
Februári véradások

Februári véradások

2018. január 31. 13:30

Februárban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Rendkívüliek: Semmelweis

Rendkívüliek: Semmelweis

2018. február 14. 09:30

Kiskunfélegyházán február 23-án, pénteken 19 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban adják át az Oltalmazó kezek elismerést. A vendégeket Balla László alpolgármester köszönti. Az est folyamán jótékonysági előadás is lesz a kiskunfélegyházi Egészségért Közalapítvány a Kórházért javára. Jegyek 1200 forintos áron vásárolhatók a kórház titkárságán és a művelődési központban.

Részletek