Nyakunkon az allergiaszezon

Nyakunkon az allergiaszezon

2018. április 22. 08:00

Zöldellő fűvel és virágzó fákkal keretbe foglalt kép tárul elénk, de ez a csodás látvány nem mindenkinek nyújt felhőtlen örömet. A természet ébredésével – különösen hirtelen felmelegedésnél – egyszerre nagyon sok virágpor kerül a levegőbe, ami az allergiások számára kellemetlen, sokszor intenzív tüneteket is okoz. Cikkünkben a szénanáthával kapcsolatos leggyakoribb tudnivalókra kerestünk választ Dr. Kerényi Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvosnőt kérdezve.

Részletek
Szent-Györgyi Albert-díjat kap dr. Perlaki Pál

Szent-Györgyi Albert-díjat kap dr. Perlaki Pál

2018. március 31. 18:10

Március 30-án éjfélkor lezárult a Szent Györgyi Albert orvosi-díj szavazása. A kelet magyarországi régió 242 jelöltje közül 4799 szavazattal dr. Perlaki Pál a 3. helyen végzett. Hálás köszönettel és tisztelettel tartozik a doktor úr a sok szavazatért, a lelkesítésért, az elismerő, kedves szavakért. Ez a díj méltó elismerés számára a Kiskunfélegyházán, 39 év óta végzett szolgálatáért cserébe. Egy orvos hivatásának értékmérője a betegei szeretete és elégedettsége. Ő valójában szívügyének tekinti a gyógyítást, sokszor a magánélet és a család elé helyezve. Ez a díj megerősítést és lendületet ad számára a folytatásra. Őszinte tisztelettel és köszönettel: Dr. Perlaki Pál és Vizi Judit. Ezt a közleményt adta ki Facebook-oldalán dr. Vízi Judit, dr. Perlaki Pál felesége. A zártkörű díjátadó ünnepséget április 26-án, csütörtökön rendezik Budapesten, az MTA-székház klubjában. Szerkesztőségünk nevében gratulálunk Kiskunfélegyháza szeretett orvosának!

Részletek
Feloldják a látogatási tilalmat a félegyházi kórházban

Feloldják a látogatási tilalmat a félegyházi kórházban

2018. március 14. 15:30

Március 15-én, csütörtökön feloldják az influenza miatt február 15-én elrendelt látogatási tilalmat a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyén. A tájékoztatás szerint a megyében az influenzás megbetegedések száma csökken, ezért döntött a tilalom feloldásáról dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.

Részletek
Metszik a gömbkőriseket

Metszik a gömbkőriseket

2018. március 11. 15:30

Március 12-én, hétfőn elkezdődik a Bercsényi utca gömbkőris fáinak a metszése. Kérik az ott parkoló gépjármű-tulajdonosokat, hogy a munkákat segítve ezen a napon ne parkoljanak az ott található útszéli, párhuzamos leállású parkolókban. A munka legfeljebb egy-két napig fog tartani.

Részletek
Jön a tavasz, jönnek a kullancsok!

Jön a tavasz, jönnek a kullancsok!

2018. március 5. 11:30

Itt az ideje a kullancs elleni védekezésnek, hívják fel a figyelmet a szakemberek. Az enyhe teleket követően általában nagyon elszaporodnak a kullancsok, ami azért veszélyes, mert az általuk terjesztett fertőzések eredménye súlyos, életre szóló fizikai és szellemi  károsodás is lehet. A védekezést minél korábban kell megkezdeni, így tavaszra, amikor sokan indulnak kirándulni az itthoni és a szomszédos országok fertőzött területeire is, már a kullancsszezon kezdete előtt kialakítható a magas fokú védettség.

Részletek