Hirdetés
Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

Emelik az anyatejért kapott anyagi juttatást

2016. július 29. 11:40

Másfélszeresére emelik a leadott anyatej áráért kapott juttatást - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Budapesten. Novák Katalin elmondta, az eddigi 1800 forint helyett 2700 forintot fognak kapni az anyatej literjéért azok az édesanyák, akik anyatejgyűjtő állomáson adják le az anyatejet. Az anyatejes táplálás világnapja (augusztus 1-je) alkalmából tartott sajtótájékoztatón az államtitkár azt mondta, a cél, hogy minél több gyermek kapjon anyatejet féléves koráig.

Részletek
Tetőzik a kullancsszezon!

Tetőzik a kullancsszezon!

2016. július 26. 08:20

Az év eleji előrejelzésnek megfelelően, az enyhe téli időjárás miatt tetőzik a kullancsok száma hazánkban: egyre többen fordulnak háziorvoshoz kullancscsípés miatt, miközben a parazitát továbbra is sok tévhit övezi.

Részletek
Semmelweis Nap a városi kórházban

Semmelweis Nap a városi kórházban

2016. július 5. 07:30

Július 1-je a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. 1818-ban e napon született Semmelweis Ignác, a hazai és nemzetközi orvoslás kiemelkedő alakja, az anyák megmentője, akinek emléke előtt a legkiválóbb orvosok, ápolók, és más egészségügyben dolgozók munkájának elismerésével hajt főt ilyenkor az utókor.

Részletek
Az egészség szolgálatában

Az egészség szolgálatában

2016. június 13. 12:30

A Kamilla Gyógynövény és Biobolt Kiskunfélegyházán, a Kossuth u. 4. szám alatt várja kedves vásárlóit glutén-, tej-, és tojásmentes termékek, alapanyagok, lisztek, édes és sós csemegék, pékáru széles választékával. Cukorbetegek és fogyni vágyók számára méregtelenítő, zsírbontó teákat, vitaminokat, csökkentett szénhidrát tartalmú liszteket, tésztákat kínálnak, mely mellett az egészséges étrendbe beilleszthető bio-, és reform élelmiszerek is megtalálhatók polcaikon. Az üzletben mintabolti áron kaphatók Varga Gábor gyógygomba kivonatai, melyek használatához szakszerű tanácsadással állnak rendelkezésre. Daganatos betegségek kezelésére, sugárkezelés, kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére és az erőnlét javítására is találhatók készítmények. Az üzlet egész évben várja kedves vásárlóit hétköznapokon 8-18 óráig, szombaton 9-12 óráig.

Részletek