Nem jó a kalcium az allergiás tünetek megszüntetésére

Nem jó a kalcium az allergiás tünetek megszüntetésére

2016. június 13. 10:20

Nékám Kristóf allergológus közlése szerint a kalcium nem jó a méh- vagy darázscsípés miatti allergiás tünetek megszüntetésére. Az allergológus azt mondta, az egyetlen rövid távú megoldás egy adrenalint tartalmazó injekciófajta, amit bárki beadhat a saját combjában, ugyanis innen szívódik fel a legjobban a hatóanyag.

Részletek
Tanácsok allergiásoknak

Tanácsok allergiásoknak

2016. május 31. 09:30

Az allergiás betegek száma Magyarországon körülbelül három millióra tehető. Közülük kétmillióan szénanáthások, egymillióan pedig valamilyen táplálékallergiától szenvednek. Így elmondható, hogy az allergia népbetegség. Az allergiások száma évről-évre rohamosan nő, bármely életkorban kialakulhat, és a tünetek egyre hevesebbek.

Részletek
Megnyitotta kapuit a Richter Egészségváros

Megnyitotta kapuit a Richter Egészségváros

2016. május 21. 11:30

Napfényes sétával indult a Richter Egészségváros egész napos programja Félegyházán. A Kossuth utcán e percekben is rengeteg egészségtudatos látogató használja ki az ingyenes szűrés és tanácsadás kínálta lehetőséget. Egyebek mellett ingyenes vérnyomás, koleszterinszint, prosztata, testzsírtömeg, csontsűrűség mérésre van lehetőség.

Részletek
Kiszűrik a veszélyes étrend-kiegészítőket

Kiszűrik a veszélyes étrend-kiegészítőket

2016. május 8. 08:15

Az egészségügyi szempontból kockázatos étrend-kiegészítők és a speciális tápszerek kiszűrését célozza a legfontosabb érintett szervezetek részvételével frissen bemutatott önszabályozó rendszer - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az MTI-vel.

Részletek
Milliókat ér az egészség május 21-én Kiskunfélegyházán

Milliókat ér az egészség május 21-én Kiskunfélegyházán

2016. május 7. 07:30

A prevenció és egészségmegőrzés jegyében indított Richter Egészségváros Program május 21-én Kiskunfélegyházára érkezik. A rendezvény célja kettős: felhívni a lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével. A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadomány-felajánlását a Bács-Kiskun Megyei Kórház – Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet számára a lakosok aktivitásukkal növelik, a cél széndioxid-terápiás gőzkabin, valamint PUVB fényterápiás eszköz beszerzése.  

Részletek
Szakértőnktől a fényvédelemről

Szakértőnktől a fényvédelemről

2016. május 5. 09:30

A fény jótékony hatása mellett ma már a káros hatások is ismertek. Ezért a fényvédelem nagyon fontos napjainkban. A legtöbb bőrbetegséget az ultraibolya (UV) sugárzás okozza. Az UVB-sugárzás az azonnali reakciókért (például napégés) felel, és különösen a déli órákban éri nagy mennyiségben a földet. A vízen is átjut, ezért téves az az elképzelés, hogy vízben nem lehet leégni. Az UVA-sugárzás késleltetett reakciókat (pl. ráncosodás, napallergia, bőrrák) okoz, nagy dózisban bőrvörösséget és pigmentációt vált ki. Az ablaküvegen is áthatol.

Részletek
Megvizsgálták a tanyák ivóvizét

Megvizsgálták a tanyák ivóvizét

2016. május 2. 08:20

Ezen a héten zárult le annak a 60 tanya kútjának vízminőség-vizsgálata, amelyre a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán keresztül nyert támogatást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat. A 4.660.900 Ft támogatást nyújtó programról, az eredményekről és a jövőbeni feladatokról tartott sajtótájékoztatót Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán.

Részletek