A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás

A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás

2019. június 7. 10:00

A hazai fogyasztók meghatározó többsége továbbra is patikából, egy kisebb része pedig drogériából szerzi be a szükséges gyógyszert. Az interneten rendszeresen vásárlók negyede, míg az egyáltalán nem vásárlók 60 százaléka tart a hamis gyógyszertől. A lakosság körülbelül egytizede viszont nem is hallott arról, hogy léteznének egyáltalán hamis gyógyszerek, derült ki Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hamisítás elleni világnap alkalmából megrendezett közös sajtótájékoztatóján.

Részletek
Megnyílt az Egészségközpont - fotókkal frissítve!

Megnyílt az Egészségközpont - fotókkal frissítve!

2019. június 3. 15:00

Ma reggel rendben megnyitotta kapuit a félegyházi Egészségközpont. Az orvosok és asszisztensek az elmúlt napokban befejezték a költözést, birokba vették és berendezték rendelőiket, így ma már fogadják a betegeket. Működik a gyógyszertár, a délelőtti órákban még több szabad hely is volt a parkolókban. A kulturált, szép környezetről, a környező Korond utca megújulásáról a dolgozók és a gyógyulni érkezők is elismeréssel beszéltek. 

Részletek
Május a vérnyomásmérés hónapja

Május a vérnyomásmérés hónapja

2019. május 17. 16:00

A Hypertonia Világliga (World Hypertension League) kezdeményezésére 2005 óta május 17-e minden évben a Hypertonia Világnapja, amely kórképpel kapcsolatos szakmai információkkal évről évre változatosan szervezett programok kapcsán kaphattak válaszokat kérdéseikre az érdeklődők. 2017-től a Hypertonia Világ Liga kezdeményezéséhez csatlakozott a Nemzetközi Hypertonia Társaság (International Society of Hypertension), mely a programban történő részvételre meghívta a Magyar Hypertonia Társaságot is. A globális programhoz kapcsolódva a Magyar Hypertonia Társaság 2017 és 2018 után az idén ismét mozgalmat hirdetett májusra (May Measurement Month 2019 – MMM19), amely a hypertonia veszélyeire, és a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Részletek
Júniusi véradások

Júniusi véradások

2019. június 1. 16:00

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére

Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére

2019. május 14. 11:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza 2. számú fogorvosi körzetében területi ellátási kötelezettséggel működtetendő – jelenleg helyettesítéssel ellátott – vállalkozási formában történő ellátására.

Részletek
Kérdezze meg gyógyszerészét!

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2019. április 15. 18:00

Tanácsadással egybekötött előadásra várja az érdeklődőket a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. Téma: magasvérnyomás-betegség a mindennapokban, gyógyszerész szemmel. Az ingyenes program április 16-án, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény előadója dr. Nánási Melinda, a Körpatika gyógyszerésze lesz.

Részletek
Szabad a tánc!

Szabad a tánc!

2019. április 10. 13:00

A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda Szabad a tánc! címmel zenés-táncos foglalkozást indít a Móra Ferenc Művelődési Központban április 11-én, 16 és 17.30 óra között. Az ingyenes programra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, aki szeretné újra átélni a tánc örömét. A táncórák tematikája alkalmazkodik a résztvevők adottságaihoz, s olyan lépéssorokat tartalmaz, amely tánctudás nélkül is kivitelezhető. Fizikailag kíméletes mozgásforma, amely alkalmas a koordináció és a ritmusérzék fenntartására, a stresszoldásra és élesen tartja az elmét.

Részletek
Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

Erdély kincseivel ismerkedtek a dózsások

2019. április 3. 16:00

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanulói élményekben gazdag utazáson vettek rész március 12-e és 16-a között Erdélyben a „Határtalanul” (HAT-18-01-0408) pályázat támogatásának köszönhetően a Kecskeméti Tankerületi Központ közreműködésével. A programokban bővelkedő kirándulás Petőfi Sándorhoz, az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményeihez, valamint Erdély kulturális és természeti értékeinek megismeréséhez kapcsolódtak.

Részletek
Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

Nordic walking – gyalogoljunk az egészségünkért Kiskunfélegyházán

2019. április 3. 11:30

Kifogások sokasága fogalmazódik meg bennünk, hogy miért nem kezdünk neki a rendszeres testmozgásnak. A sok elfogadható indok mellett azonban itt az alkalom, hogy éljünk egy olyan lehetőséggel, amivel az egyszerű sétálás egy jóval energiaigényesebb teljestest-edzéssé válik, s amely megszünteti az ülőmunka és mozgáshiány miatt kialakult ízületi fájdalmakat. A kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében most ingyenes lehetőség nyílik a Nordic walking kipróbálására és közösségben történő rendszeres gyakorlására.

Részletek