Az emberi erőforrások minisztere adta át az új Egészségközpontot

Az emberi erőforrások minisztere adta át az új Egészségközpontot

2019. június 15. 07:30

Június 14-én, pénteken délután ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták az új félegyházi Egészségközpontot. Az eseményen jelen volt dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője is. A vendégeket Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte.

Részletek
Megnyitott az egészségutca

Megnyitott az egészségutca

2019. június 14. 12:40

Egész napos programsorozat várja június 14-én, pénteken 18 óráig a kiskunfélegyházi Egészségközpont és a környező, megújult Korond utca ünnepélyes átadása kapcsán az érdeklődőket

Részletek
Nemzeti Nagyvizit – Nemzetközi Nagyvizit

Nemzeti Nagyvizit – Nemzetközi Nagyvizit

2019. június 13. 18:00

A Népfőiskola Alapítvány szeretettel hív minden érdeklődőt dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Nemzeti Nagyvizit – Nemzetközi Nagyvizit című előadására, valamint Megyer Márta Samu Géza-díjas szobrászművész és a 70. születésnapját ünneplő Kis-Tóth Ferenc Munkácsy-díjas festőművész A magyar parasztság emlékére című kiállításmegnyitójára.A rendezvény június 14-én, pénteken 18 órakor lesz a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey termében. A tárlat július 14-éig látogatható.

Részletek
Köszönet a védőnőknek!

Köszönet a védőnőknek!

2019. június 13. 17:30

Magyarország számára a gyermek az első. A felnövekvő generációk jelentik a nemzet jövőjét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köszönetet mond a nemzetközileg is egyedülálló Magyar Védőnői Szolgálatnak, amely tevékenységével a jövő nemzedékeinek egészségét szolgálja az 1915. június 13-i alapítása óta immár 104 éve.

Részletek
A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás

A magyarok 40 százaléka szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás

2019. június 7. 10:00

A hazai fogyasztók meghatározó többsége továbbra is patikából, egy kisebb része pedig drogériából szerzi be a szükséges gyógyszert. Az interneten rendszeresen vásárlók negyede, míg az egyáltalán nem vásárlók 60 százaléka tart a hamis gyógyszertől. A lakosság körülbelül egytizede viszont nem is hallott arról, hogy léteznének egyáltalán hamis gyógyszerek, derült ki Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hamisítás elleni világnap alkalmából megrendezett közös sajtótájékoztatóján.

Részletek
Megnyílt az Egészségközpont - fotókkal frissítve!

Megnyílt az Egészségközpont - fotókkal frissítve!

2019. június 3. 15:00

Ma reggel rendben megnyitotta kapuit a félegyházi Egészségközpont. Az orvosok és asszisztensek az elmúlt napokban befejezték a költözést, birokba vették és berendezték rendelőiket, így ma már fogadják a betegeket. Működik a gyógyszertár, a délelőtti órákban még több szabad hely is volt a parkolókban. A kulturált, szép környezetről, a környező Korond utca megújulásáról a dolgozók és a gyógyulni érkezők is elismeréssel beszéltek. 

Részletek
Május a vérnyomásmérés hónapja

Május a vérnyomásmérés hónapja

2019. május 17. 16:00

A Hypertonia Világliga (World Hypertension League) kezdeményezésére 2005 óta május 17-e minden évben a Hypertonia Világnapja, amely kórképpel kapcsolatos szakmai információkkal évről évre változatosan szervezett programok kapcsán kaphattak válaszokat kérdéseikre az érdeklődők. 2017-től a Hypertonia Világ Liga kezdeményezéséhez csatlakozott a Nemzetközi Hypertonia Társaság (International Society of Hypertension), mely a programban történő részvételre meghívta a Magyar Hypertonia Társaságot is. A globális programhoz kapcsolódva a Magyar Hypertonia Társaság 2017 és 2018 után az idén ismét mozgalmat hirdetett májusra (May Measurement Month 2019 – MMM19), amely a hypertonia veszélyeire, és a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet.

Részletek