Téli szépségápolási trendek

Téli szépségápolási trendek

2018. december 1. 16:00

Már az ókori Egyiptomban is használtak különféle szépítő eszközöket, eljárásokat az emberek, és ez a mai, tökéletességre törekvő világunkban sincs másként. Bár évezredek teltek el, valójában csupán az eszközök és az alapanyagok változtak.

Részletek
Kis hősöket ünnepeltek a koraszülött "PIC"NIK-en Kecskeméten

Kis hősöket ünnepeltek a koraszülött "PIC"NIK-en Kecskeméten

2018. november 20. 08:30

A Koraszülöttek Világnapja alkalmából a kis hősöket ünnepelték Kecskeméten, a Kosárlabda Akadémián. A Koraszülött „PIC”NIK Óriásföldén elnevezésű rendezvényt idén 4. alkalommal rendezték meg. Apukák, anyukák, sok-sok kisgyerek és a kórház dolgozói is lila színbe öltöztek erre a különleges alkalomra; ezzel is azt hirdették, minden koraszülött baba igazi hős.

Részletek
Szoptatással a mellrák ellen

Szoptatással a mellrák ellen

2018. november 20. 17:00

A születés a világ egyik legcsodálatosabb dolga, az azt követő szoptatási időszak pedig különösen meghitt, hiszen ez alatt egyedülálló kapcsolat alakul ki az anya és a csecsemő között. Ez nem csupán lelkileg van jó hatással mindkettőjükre, hanem ezen felül az orvosok megfigyelték, hogy az ilyenkor megváltozott hormonális változásoknak köszönhetően a minél tovább tartó szoptatás csökkentheti a mellrák kialakulásának kockázatát is.

Részletek
A fiatalok majdnem fele használ étrend-kiegészítőt

A fiatalok majdnem fele használ étrend-kiegészítőt

2018. november 19. 16:00

A magyar fiatalok csaknem fele fogyasztott valamilyen étrend-kiegészítőt az elmúlt évben, ugyanakkor nagyjából egyharmaduk vagy nem tudja, hogy az ilyen típusú termékek pontosan milyen kategóriába tartoznak, vagy tévesen úgy vélik, hogy ezek gyógyszernek minősülnek. A válaszadók egyharmada ugyancsak tévesen azt gondolja, hogy ezek a készítmények betegséget megelőző vagy gyógyító hatással bírnak, derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT), a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületének (MÉKISZ) és a TÁRKI közös kutatásából.

Részletek
Pitvarfibrilláció, és ami mögötte van

Pitvarfibrilláció, és ami mögötte van

2018. november 19. 10:00

A pitvarfibrilláció jelentése nem annyira ismert, mint amennyi embert érint. Hazánkban a becslések szerint 200 ezer ember érintett a leggyakrabban előforduló szívritmuszavarban. A szív szabálytalan dobogása, gyors szívritmust eredményezhet, ami rossz vérkeringést és egyéb kardiovaszkuláris problémát okozhat. A pitvarfibrilláció a stroke kialakulásának kockázatát is ötszörösére növelheti, ami plusz egy okot ad arra, hogy komolyan vegyük ezt a betegséget. November 19-25. között tartják a Pitvarfibrilláció Hetét, aminek a célja, hogy felhívják az emberek figyelmét erre a betegségre, tüneteire és kezelési lehetőségeire.

Részletek
Nem minden megfázás influenza

Nem minden megfázás influenza

2018. november 16. 07:30

A téli időszakban rohamosan nő a felső légúti megbetegedések száma, mivel a hűvös és párás idő kedvező feltételeket biztosít a kórokozók szaporodásához, és gyengíti immunrendszerünket is. S bár leggyakrabban ezeket a fertőzéseket vírus okozza, nem minden megfázás írható az influenza számlájára. A banális náthát sok esetben mi magunk is tudjuk kezelni, hiszen a patikákban igen nagy számban állnak rendelkezésre recept nélkül kapható szerek, a súlyosabb tüneteket okozó influenzavírus ellen pedig védőoltással védekezhetünk. A megfázásos időszak könnyebb átvészelésére dr. Keserű Gabriella háziorvos adott szakszerű tanácsokat.

Részletek
A fokozott odafigyelést igénylő népbetegség

A fokozott odafigyelést igénylő népbetegség

2018. november 14. 10:00

Ismert egy betegség, amelynek bár nincsenek ordító tünetei, mégis képes lassan és alattomosan visszafordíthatatlan károkat okozni a szervezetben. Egy olyan civilizációs kór ez, amely ma már egyre nagyobb tömegeket érint, de megfelelő információk birtokában odafigyeléssel sok esetben megelőzhető, elodázható, vagy az időben történő diagnosztizálással jól kezelhető. November 14. a cukorbetegek világnapja. Ez alkalomból dr. Kerekes Zsolt diabetológus szakorvossal beszélgettünk.

Részletek