Program 2020. július 16. 12:00

A péntek esti főtéri vendég: a Geometro

A péntek esti főtéri vendég: a Geometro
Július 17-én, pénteken 20 órától ismét élőzenés műsorral várja az érdeklődőket a szervező, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola a Béke-téren. Ezúttal a 2014-ben, Szegeden alakult, Geometro zenei formáció koncertjét élvezheti a közönség. A négytagú zenekarból két fő is kötődik Kiskunfélegyházához, Szabados-Tóth Bálint a zeneiskola fafúvós tanára, Szegény István a Rocktárban dobot tanít.

A zenekar saját bevallása szerint organikus városi zenét játszik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mivel a jazz alapvetően nagyvárosi műfaj, így ők vidéki jazz-zenészként természetesen másként állnak hozzá, más hatások érik őket, amit kamatoztathatnak – megteremtve ezzel a saját hangzásvilágukat.
Ez egy kicsit más, mint amit Budapesten megszokhattak az emberek – vallják.

Koncertjeik, ahogyan a jazz is, kortalan: az egészen fiataloktól kezdve, a 70-80 éves korosztály is megfordul gyakran ott. A pénteki műsort ajánlják azok számára is, akik nem mindennapi jazz fogyasztók, hiszen a repertoár nagyon színes.

– Szabad improvizáció, előre megírt fix pontokkal, amikhez lehet viszonyítanunk. Arra mindenképpen számíthat a közönség, hogy nagy energiákat fogunk megmozgatni – mondta Turcsányi Áron, basszusgitáros.

A zenekar tagjai: Hájja János – gitár, Szabados-Tóth Bálint – szaxofon, Turcsányi Áron – basszusgitár, Szegény István – dobok.

 

Kövessen minket a Facebookon is!