Leigázottság és málenkij robot

Leigázottság és málenkij robot

2017. február 4. 08:15

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kecskeméti Katona József Múzeum tisztelettel meghívja Önt a „Leigázottság és a málenkij robot" című, a történelmi Magyarországot sújtó tömeges elhurcolások történetét bemutató nemzetközi tudományos konferenciára február 11-én, szombaton. Regisztrálni 8.30-tól lehet a helyszínen: Kecskemét, Kossuth tér 1. Városháza, díszterem. Fővédnök: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A konferenciát Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitja meg.

Részletek
Rejtett kincsek a kecskeméti múzeumból

Rejtett kincsek a kecskeméti múzeumból

2017. február 2. 08:15

A kitartó és lelkes kecskeméti múzeumbarátok jól emlékezhetnek még arra a kezdeményezésre, amikor az ezredfordulón egy darabig rendszeres minitárlat-sorozat volt látható a Cifrapalota földszintjén. A tematikus „box” a nagy múltú Kecskeméti Katona József Múzeum ritkán vagy sosem látott tárgyait volt hivatott bemutatni a népszerű kiállítóhelyen.

Részletek
Alkotásokat várnak a Rendszerváltó Filmszemlére

Alkotásokat várnak a Rendszerváltó Filmszemlére

2017. január 30. 08:20

A szemle Lakiteleken, a Népfőiskola Kölcsey Házában lesz április 25-e és 27-e között, amelyre az alkotók pályamunkáit várják. A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: március 21-e, az előzsűrizés április 4-én és 5-én lesz, amelynek eredményéről április 8-áig minden pályázót értesítenek. Nevezési díj nincs. A szemle legjobb alkotásait díjazzák, a fődíj 1 millió forint. 

Részletek
„Álom-találkozó” a Szakmaközi Művelődési Házban

„Álom-találkozó” a Szakmaközi Művelődési Házban

2017. január 30. 07:30

Bucsu Alinda festményeiből nyílt kiállítás január 27-én, a Szakmaköziben. A tárlathoz kapcsolódóan adott koncertet a Yenisei együttes. A félegyházi alkotó műveit Zsirmik István ajánlotta a közönség figyelmébe, majd együttese történetéről, az elhangzó dalokról, zenékről szólt, bemutatva a különleges hangszereket is.

Részletek
Minősített Könyvtár lehet a félegyházi

Minősített Könyvtár lehet a félegyházi

2017. január 28. 09:30

Napjainkban jelentősen változnak az olvasók igényei. A technika fejlődése kínálta lehetőségek és a használói elvárások a könyvtárakat új feladatok elé állítják. Az olvasó ma már nem csupán egy adott könyv kölcsönzéséért látogatja meg a bibliotékát, hanem fontosnak tartja azt is, hogy gyorsan, pontosan hozzájuthasson a számára szükséges információkhoz, részt vehessen kulturális rendezvényen, vagy akár beiratkozzon számítógépes képzésre.

Részletek
A hunok őshazája Belső Mongólia

A hunok őshazája Belső Mongólia

2017. január 27. 15:30

A hunok őshazája, Belső Mongólia címmel dr. Tarjányi József tartott előadást a Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az őseinkkel foglalkozó előadásra a Hattyúház terme zsúfolásig megtelt.

Részletek
Bivalyok elszállásolva

Bivalyok elszállásolva

2017. január 26. 11:45

A Magyar Távirati Iroda fotóriporterének, Ujvári Sándornak január 25-én készült felvételein bivalycsordát hajtanak át a szabadszállási Zab-székről a fülöpszállási Kígyós-háti állattartó telepre a Kiskunsági Nemzeti Park területén, Fülöpszállás közelében. A 120 állatot a nyári legelőterületről hajtották be a téli szállásukra.

Részletek