Minősített Könyvtár lehet a félegyházi

Minősített Könyvtár lehet a félegyházi

2017. január 28. 09:30

Napjainkban jelentősen változnak az olvasók igényei. A technika fejlődése kínálta lehetőségek és a használói elvárások a könyvtárakat új feladatok elé állítják. Az olvasó ma már nem csupán egy adott könyv kölcsönzéséért látogatja meg a bibliotékát, hanem fontosnak tartja azt is, hogy gyorsan, pontosan hozzájuthasson a számára szükséges információkhoz, részt vehessen kulturális rendezvényen, vagy akár beiratkozzon számítógépes képzésre.

Részletek
A hunok őshazája Belső Mongólia

A hunok őshazája Belső Mongólia

2017. január 27. 15:30

A hunok őshazája, Belső Mongólia címmel dr. Tarjányi József tartott előadást a Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az őseinkkel foglalkozó előadásra a Hattyúház terme zsúfolásig megtelt.

Részletek
Bivalyok elszállásolva

Bivalyok elszállásolva

2017. január 26. 11:45

A Magyar Távirati Iroda fotóriporterének, Ujvári Sándornak január 25-én készült felvételein bivalycsordát hajtanak át a szabadszállási Zab-székről a fülöpszállási Kígyós-háti állattartó telepre a Kiskunsági Nemzeti Park területén, Fülöpszállás közelében. A 120 állatot a nyári legelőterületről hajtották be a téli szállásukra.

Részletek
Ünnepi műsor a könyvtárban a magyar kultúra napján

Ünnepi műsor a könyvtárban a magyar kultúra napján

2017. január 22. 15:30

Ünnepi műsorral emlékeztek városunkban a Himnusz születésnapjáról. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte. A rendezvényen részt vettek a városvezetők, a közművelődésben dolgozók és a kulturális civil szervezetek képviselői.

Részletek
Himnuszmondó verseny a könyvtárban

Himnuszmondó verseny a könyvtárban

2017. január 21. 13:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója a magyar kultúra napjának közös megünneplésére hívta Kiskunfélegyháza középiskolás tanulóit. A hagyományoknak megfelelően a diákok versmondó versennyel emlékeztek meg ezen az ünnepen.

Részletek
Volt egyszer egy Blues Club

Volt egyszer egy Blues Club

2017. január 20. 07:30

1993 augusztusában az amerikai Living Blues magazin hasábjain Kiskunfélegyházáról írtak és a város kitörő lelkesedését méltatták az élő blues koncertekért. Hogyan is jutott el a helyi Crossroads Blues Club híre az Egyesült Államokig, és mi mindent adott ez a közösség a félegyházi fiatalságnak? Nagy Zsoltot, a klub megálmodóját kérdeztük a város élőzenei történetének meghatározó időszakáról.

Részletek
„Élőtárlat” a könyvtárban

„Élőtárlat” a könyvtárban

2017. január 22. 19:00

„Élőtárlat” címmel Gubcsi Lajosnak, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 19-én. A magyar kultúra napjához kapcsolódó félegyházi események első tárlatán Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a kultúra ünnepét. Gubcsi Lajos személyes hangvételű tárlatvezetést tartott. Az esten énekkel közreműködött Varga-Fekete Viola és Varga-Fekete Zsófi, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zene Iskola diákjai.

Részletek