Ünnepi műsor a könyvtárban a magyar kultúra napján

Ünnepi műsor a könyvtárban a magyar kultúra napján

2017. január 22. 15:30

Ünnepi műsorral emlékeztek városunkban a Himnusz születésnapjáról. A megjelenteket Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte. A rendezvényen részt vettek a városvezetők, a közművelődésben dolgozók és a kulturális civil szervezetek képviselői.

Részletek
Himnuszmondó verseny a könyvtárban

Himnuszmondó verseny a könyvtárban

2017. január 21. 13:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója a magyar kultúra napjának közös megünneplésére hívta Kiskunfélegyháza középiskolás tanulóit. A hagyományoknak megfelelően a diákok versmondó versennyel emlékeztek meg ezen az ünnepen.

Részletek
Volt egyszer egy Blues Club

Volt egyszer egy Blues Club

2017. január 20. 07:30

1993 augusztusában az amerikai Living Blues magazin hasábjain Kiskunfélegyházáról írtak és a város kitörő lelkesedését méltatták az élő blues koncertekért. Hogyan is jutott el a helyi Crossroads Blues Club híre az Egyesült Államokig, és mi mindent adott ez a közösség a félegyházi fiatalságnak? Nagy Zsoltot, a klub megálmodóját kérdeztük a város élőzenei történetének meghatározó időszakáról.

Részletek
„Élőtárlat” a könyvtárban

„Élőtárlat” a könyvtárban

2017. január 22. 19:00

„Élőtárlat” címmel Gubcsi Lajosnak, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 19-én. A magyar kultúra napjához kapcsolódó félegyházi események első tárlatán Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a kultúra ünnepét. Gubcsi Lajos személyes hangvételű tárlatvezetést tartott. Az esten énekkel közreműködött Varga-Fekete Viola és Varga-Fekete Zsófi, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zene Iskola diákjai.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2017. január 18. 15:30

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Amikor a selfi plusz pontot ér

Amikor a selfi plusz pontot ér

2017. január 12. 08:20

Január 20-áig tart a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója. A továbbjutott csapatok a kötelező feladatok megoldásáért járó pontokon túl, plusz pontokat is szerezhetnek. A plusz pontok fotókért szerezhetők, melyek egy-egy érték helyszínén készülnek.

Részletek
Történelmünk néma tanúi

Történelmünk néma tanúi

2017. január 11. 10:15

E címmel új kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Kárpát-medencében fellelhető magyar várakat, várromokat ábrázoló festményekből. A kiállítás március elejéig látogatható az emlékpark látogatóközpontjában.

Részletek