Karácsony: az ünnep története

2016. december 25. 09:30

Karácsony napja az emberiség egyik legősibb ünnepe, s az év egyik kiemelt pontjaként jelezte a nap fordulását és egy újabb év eljövetelét. Cikkünkben felidézzük, hogy miként jutottunk el az év leghosszabb napjának sötétjétől a fogyasztás fiesztájáig.

Részletek
Karácsonyi Fúvószenekari Hangverseny

Karácsonyi Fúvószenekari Hangverseny

2016. december 19. 11:30

A Fúvószenekari hangverseny városunkban elmaradhatatlan része az adventi időszaknak. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar december 17-én és 18-án megtartott koncertje idén is hangulatossá tette a karácsonyvárást.

Részletek
Zenés Betűbölcsi a könyvtárban

Zenés Betűbölcsi a könyvtárban

2016. december 18. 17:00

Az idei év utolsó zenés betűbölcsijét tartották meg a városi könyvtár Gyermekbirodalomában. Az intézmény Baba-mama Klubjának vendége ezúttal  Maria Bloom volt. Az előadó karácsonyi dalocskákkal és mesebeli figurákkal kápráztatta el a kicsiket és szüleiket.

Részletek
Hátrányos helyzetű gyerekeknek játszanak

Hátrányos helyzetű gyerekeknek játszanak

2016. december 13. 10:15

Szegénységben élő, zömmel roma származású gyerekeknek szól az a meghívás, amelyet Cseke Péter direktor küldött el 13 Kecskemét környéki településére. Advent idején immár hagyomány, hogy kitárják a teátrum kapuit a hátrányos helyzetű gyerekek előtt, akik közül sokan életükben először járnak színházban.

Részletek
Könyvtársarok: Minden egy egérrel kezdődött...

Könyvtársarok: Minden egy egérrel kezdődött...

2016. december 13. 11:30

A kedves Olvasó már biztosan kitalálta, hogy a címben szereplő cincogó nem más, mint Mickey, akinek Disney először a Mortimer nevet szánta, hiszen így hívták azt a kölyökrágcsálót, amelyet Kansas City-i stúdiójában fogságban tartott, ám időnként megengedte, hogy szabadon szaladgáljon a rajztáblán.

Részletek
Ünnepváró adventi hangverseny a Batthyány iskolásokkal

Ünnepváró adventi hangverseny a Batthyány iskolásokkal

2016. december 12. 17:30

A kiskunhalasi Szent József Pedagógus Kórus meghívásának tett eleget a Molnár Elvira-vezette Campanella Csengettyűegyüttes, és a szintén félegyházi Corvo Bianco Reneszánsz Együttes, amelynek művészeti vezetője Jankovszki Ferenc. A meghitt hangversenyre advent 2. vasárnapján került sor a kiskunhalasi Alsóvárosi Római Katolikus Templomban.

Részletek
25 éve hunyt el Vas István

25 éve hunyt el Vas István

2016. december 16. 09:30

Vas István Kossuth-díjas magyar költő, író, műfordító 1910. szeptember 24-én született Budapesten, majd a Markó utcai Berzsenyi Gimnáziumban tanult. 1926-ban Kassák Lajos lapja, a Dokumentum munkatársa volt, 1928-ban beiratkozott a bécsi Kereskedelmi Intézetbe. Megismerkedett Nagy Etel mozdulatművésszel, Kassák nevelt lányával, aki később az első felesége lett, de a nő fiatalon elhunyt.

Részletek
A Rocktárban kiderült, hogy „miből is lesz a cserebogár”

A Rocktárban kiderült, hogy „miből is lesz a cserebogár”

2016. december 11. 17:30

A Rocktár Élőzenei Bázis nyolc esztendeje indította el a könnyűzenei oktatást. Az utóbbi években már nyári tábort is szerveztek a tehetséges, érdeklődő növendékeknek. Idén pedig megérett a helyzet arra, hogy a többi művészeti intézményhez hasonlóan, év végi ünnepi koncertet tartsanak. A december 9-ei koncert bizonyította a szülőknek és a közönségnek, hogy ez a műfaj is számos tehetséget kinevel Félegyházán. A fiatal zenészek igazi koncerthangulatot teremtettek, örömöt szerezve minden rajongójuknak. A szólózenei bemutatók után a diákzenekarok léptek a színpadra, amit végül a tehetségkutató Shelters együttes nagyszínpados koncertje zárt világhírű dallamokkal.

Részletek