Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

2017. február 27. 09:15

A Saul fia tavalyi sikere után idén ismét van miért örülni, a Deák Kristóf rendezésében készült Mindenki (Sing) című rövidfilm is immár akadémiai díjas. A Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka és Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém) főszereplésével készült alkotás a negyedik Oscar-díjas magyar alkotás.

Részletek
Farsang a könyvtárban

Farsang a könyvtárban

2017. február 27. 11:30

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a városi könyvtár Gyermekbirodalma. A hagyományos családi szombat délelőttön most a farsang kapott főszerepet.

Részletek
Félegyháziak a gulágon

Félegyháziak a gulágon

2017. február 26. 11:30

Félegyháziak a gulágon – címmel tartottak előadást a Hattyúházban február 23-án. A rendezvényen időszaki kiállítás nyílt az 1944 és 1947 között, a Szovjetunióba hurcolt magyar kényszermunkások történetéről a városi könyvtár rendezvénytermében, a kommunizmus áldozatainak emléknapja (február 25.) előestéjén.

Részletek
Átadják a Holló László-díjat

Átadják a Holló László-díjat

2017. február 28. 10:30

Holló László festőművész, Kossuth-, Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész, városunk díszpolgára születésének 130. évfordulóját ünnepeljük idén. Az emlékév programjai között eddig még nem látott Holló László alkotásokból nyílnak kiállítások. Ebből az alkalomból szeretettel vár mindenkit Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ, és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Holló László Emlékév márciusi programjaira.

Részletek
„Lélekfolyam folytatója”

„Lélekfolyam folytatója”

2017. február 25. 07:30

2016-ban, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület támogatásával jelentette meg Juhász István, „Szerváctól Ábrahámig” című munkáját. A könyv a szerző életregényének első kötete. A regény mindenképp folytatást ígér. Ha mégsem születne folytatás, akkor a „Szerváctól Ábrahámig” Juhász István önéletrajzi kisregénye.

Részletek
II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő

2017. február 24. 08:20

A Kecskeméti Jazz Alapítvány idén három kategóriában hirdeti meg azt a versenyt, amelynek döntőjében kiderül, hogy hazánkban kik azok a fiatalok, akik a legtöbbet tudják a jazz műfajáról. A 7-8. osztályos általános iskolásokat, a középiskolás korosztályt, illetve az egyetemistákat is várják a rendhagyó megmérettetésre.

Részletek
Rajzpályázat a szabadságharc emlékére

Rajzpályázat a szabadságharc emlékére

2017. február 22. 08:15

Az Alapítvány a ’48-as Hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum rajzpályázatot hirdet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának a tiszteletére 5 – 18 éves óvodások és diákok részére. Várják a külhoni magyar pályázok jelentkezését is. A pályaművek bemutathatják a szabadságharc eseményeit, a történelmi alakjait, és azt, hogy mit jelent ma számunkra a szabadság.

Részletek
Könyvtársarok - Oscar

Könyvtársarok - Oscar

2017. február 22. 11:30

A filmek szerelmesei nagy izgalommal várják a hétfői napot, hiszen magyar idő szerint február 27-én, hétfőn hajnali 2.30-kor a vörös szőnyeges bevonulással nyitják meg Los Angelesben a 89. Oscar-díj átadó gálát Los Angelesben, a Dolby Színházban.

Részletek
A cigányok Petőfije

A cigányok Petőfije

2017. február 17. 17:30

Dankó Pistára, a cigányok Petőfijére emlékeztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban február 16-án. ​​​​​​​A Hattyúház kiállító- és rendezvénytermében Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár tartott előadást az érdeklődőknek a híres cigány muzsikusról.

Részletek