Himnuszmondó verseny a könyvtárban

Himnuszmondó verseny a könyvtárban

2017. január 21. 13:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója a magyar kultúra napjának közös megünneplésére hívta Kiskunfélegyháza középiskolás tanulóit. A hagyományoknak megfelelően a diákok versmondó versennyel emlékeztek meg ezen az ünnepen.

Részletek
Volt egyszer egy Blues Club

Volt egyszer egy Blues Club

2017. január 20. 07:30

1993 augusztusában az amerikai Living Blues magazin hasábjain Kiskunfélegyházáról írtak és a város kitörő lelkesedését méltatták az élő blues koncertekért. Hogyan is jutott el a helyi Crossroads Blues Club híre az Egyesült Államokig, és mi mindent adott ez a közösség a félegyházi fiatalságnak? Nagy Zsoltot, a klub megálmodóját kérdeztük a város élőzenei történetének meghatározó időszakáról.

Részletek
„Élőtárlat” a könyvtárban

„Élőtárlat” a könyvtárban

2017. január 22. 19:00

„Élőtárlat” címmel Gubcsi Lajosnak, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumi elnökének, kortárs képzőművészeti gyűjteményéből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 19-én. A magyar kultúra napjához kapcsolódó félegyházi események első tárlatán Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket, és méltatta a kultúra ünnepét. Gubcsi Lajos személyes hangvételű tárlatvezetést tartott. Az esten énekkel közreműködött Varga-Fekete Viola és Varga-Fekete Zsófi, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zene Iskola diákjai.

Részletek
Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő

2017. január 18. 15:30

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Amikor a selfi plusz pontot ér

Amikor a selfi plusz pontot ér

2017. január 12. 08:20

Január 20-áig tart a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékőrzők Bács-Kiskunban” című verseny 2. fordulója. A továbbjutott csapatok a kötelező feladatok megoldásáért járó pontokon túl, plusz pontokat is szerezhetnek. A plusz pontok fotókért szerezhetők, melyek egy-egy érték helyszínén készülnek.

Részletek
Történelmünk néma tanúi

Történelmünk néma tanúi

2017. január 11. 10:15

E címmel új kiállítás nyílt az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban a Kárpát-medencében fellelhető magyar várakat, várromokat ábrázoló festményekből. A kiállítás március elejéig látogatható az emlékpark látogatóközpontjában.

Részletek
Farkas Gábor, a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült

Farkas Gábor, a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesült

2017. január 8. 11:30

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány most tette közzé a Magyar Kultúra Lovagja 2017. évi elismerésének különböző fokozatait és az újabb  díjazottak névsorát. Közöttük szerepel „A közművelődés és a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért” kifejtett több évtizedes munkájáért az Európa Jövője Egyesület alapítója, Farkas Gábor Mátyás.

Részletek
Pályázat középiskolásoknak

Pályázat középiskolásoknak

2017. január 8. 10:20

A Kecskeméti Katona József Múzeum „A Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékéve” alkalmából pályázatot hirdet a Bács-Kiskun megyei középiskolák diákjai számára. A pályázatokat történészekből és képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el.

Részletek
A kecskeméti Ráday Múzeum programjai

A kecskeméti Ráday Múzeum programjai

2017. január 6. 08:15

A Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma (Kecskemét, Kálvin tér 1.) a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította Mező Tibor „Törékeny természet” című kiállítását március 31-éig. Nyitvatartás: keddtől szombatig: 10 és 18 óra között, vasárnap előzetes egyeztetés alapján.

Részletek
Meghosszabbítják a kiállítást

Meghosszabbítják a kiállítást

2017. január 5. 10:15

A Kecskeméti Katona József Múzeum vezetése ezúton értesíti az érdeklődőket, oktatási és kulturális intézmények munkatársait, civil szervezetek tagjait, hogy az 1956-os forradalom kecskeméti és Bács-Kiskun megyei eseményei, valamint a dr. Szobonya Zoltán mártírhalált halt ügyvéd emlékezetére készült kiállítást február 25-éig meghosszabbítja. A kortörténeti tárlat keddtől szombatig naponta 10 és 18 óra között tart nyitva, helyszíne: Kecskemét, Lestár tér 2.

Részletek