Az első Félegyházi Holló-díj

Az első Félegyházi Holló-díj

2017. március 8. 15:30

A frissen megalakult Kiskunfélegyházi Holló László Kuratórium elsőnek dr. Ujváry Zoltán professor emeritust jelölte Holló-díjra, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag megszavazott.

Részletek
Arany Jánosra emlékeztek születésének 200. évfordulóján

Arany Jánosra emlékeztek születésének 200. évfordulóján

2017. március 3. 13:30

Találkozóra hívta az irodalombarátokat március 2-án a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, hogy közösen emlékezzenek meg Arany János születésének 200. évfordulójáról. ​​​​​​​Az esten Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár elevenítette fel a költő életének nevezetes állomásait, számos ismert és kevésbé ismert anekdotát ismertetett az egybegyűltekkel.

Részletek
Móra Ferenc tiszteletére

Móra Ferenc tiszteletére

2017. március 2. 07:30

Tisztelt Olvasók! Vaniss Margitot nagy szeretet fűzte a Móra családhoz és sokat dajkálta Móra Pankát. Unokája, Petrőczi Éva Móra Ferenc versein, meséin, írásain nőtt fel, majd író lett belőle s örökölte nagymamájától dédapám iránt érzett szeretetét. Amit a szívében érez, most a tollával mondja el. Kérem, fogadják az írásait olyan szeretettel, amilyennel Éva írta. (Vészits Andrea)

Részletek
A Kiskunság értékeinek nyomában

A Kiskunság értékeinek nyomában

2017. március 1. 13:30

Kiskunság Kollégium indul a lakiteleki Népfőiskola szervezésében a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával március 5-én, amely a nevezett járási terület értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául. A program az egész Kárpát-medence magyarlakta térségeire kiterjedő, nagy ívű értékfeltáró munkának a része. Az ország különböző részeiből érkező egyetemisták ez alkalommal a Kiskunság településeinek értékeit mérik fel és veszik leltárba.

Részletek
Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

2017. február 27. 09:15

A Saul fia tavalyi sikere után idén ismét van miért örülni, a Deák Kristóf rendezésében készült Mindenki (Sing) című rövidfilm is immár akadémiai díjas. A Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka és Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém) főszereplésével készült alkotás a negyedik Oscar-díjas magyar alkotás.

Részletek
Farsang a könyvtárban

Farsang a könyvtárban

2017. február 27. 11:30

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a városi könyvtár Gyermekbirodalma. A hagyományos családi szombat délelőttön most a farsang kapott főszerepet.

Részletek
Félegyháziak a gulágon

Félegyháziak a gulágon

2017. február 26. 11:30

Félegyháziak a gulágon – címmel tartottak előadást a Hattyúházban február 23-án. A rendezvényen időszaki kiállítás nyílt az 1944 és 1947 között, a Szovjetunióba hurcolt magyar kényszermunkások történetéről a városi könyvtár rendezvénytermében, a kommunizmus áldozatainak emléknapja (február 25.) előestéjén.

Részletek