Arany Jánosra emlékeztek születésének 200. évfordulóján

Arany Jánosra emlékeztek születésének 200. évfordulóján

2017. március 3. 13:30

Találkozóra hívta az irodalombarátokat március 2-án a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, hogy közösen emlékezzenek meg Arany János születésének 200. évfordulójáról. ​​​​​​​Az esten Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár elevenítette fel a költő életének nevezetes állomásait, számos ismert és kevésbé ismert anekdotát ismertetett az egybegyűltekkel.

Részletek
Móra Ferenc tiszteletére

Móra Ferenc tiszteletére

2017. március 2. 07:30

Tisztelt Olvasók! Vaniss Margitot nagy szeretet fűzte a Móra családhoz és sokat dajkálta Móra Pankát. Unokája, Petrőczi Éva Móra Ferenc versein, meséin, írásain nőtt fel, majd író lett belőle s örökölte nagymamájától dédapám iránt érzett szeretetét. Amit a szívében érez, most a tollával mondja el. Kérem, fogadják az írásait olyan szeretettel, amilyennel Éva írta. (Vészits Andrea)

Részletek
A Kiskunság értékeinek nyomában

A Kiskunság értékeinek nyomában

2017. március 1. 13:30

Kiskunság Kollégium indul a lakiteleki Népfőiskola szervezésében a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával március 5-én, amely a nevezett járási terület értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzi ki céljául. A program az egész Kárpát-medence magyarlakta térségeire kiterjedő, nagy ívű értékfeltáró munkának a része. Az ország különböző részeiből érkező egyetemisták ez alkalommal a Kiskunság településeinek értékeit mérik fel és veszik leltárba.

Részletek
Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

Újabb magyar Oscar-díj: nyert a Mindenki

2017. február 27. 09:15

A Saul fia tavalyi sikere után idén ismét van miért örülni, a Deák Kristóf rendezésében készült Mindenki (Sing) című rövidfilm is immár akadémiai díjas. A Hais Dorottya, Gáspárfalvi Dorka és Szamosi Zsófia (Terápia, A martfűi rém) főszereplésével készült alkotás a negyedik Oscar-díjas magyar alkotás.

Részletek
Farsang a könyvtárban

Farsang a könyvtárban

2017. február 27. 11:30

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a városi könyvtár Gyermekbirodalma. A hagyományos családi szombat délelőttön most a farsang kapott főszerepet.

Részletek
Félegyháziak a gulágon

Félegyháziak a gulágon

2017. február 26. 11:30

Félegyháziak a gulágon – címmel tartottak előadást a Hattyúházban február 23-án. A rendezvényen időszaki kiállítás nyílt az 1944 és 1947 között, a Szovjetunióba hurcolt magyar kényszermunkások történetéről a városi könyvtár rendezvénytermében, a kommunizmus áldozatainak emléknapja (február 25.) előestéjén.

Részletek
Átadják a Holló László-díjat

Átadják a Holló László-díjat

2017. február 28. 10:30

Holló László festőművész, Kossuth-, Munkácsy-díjas, érdemes és kiváló művész, városunk díszpolgára születésének 130. évfordulóját ünnepeljük idén. Az emlékév programjai között eddig még nem látott Holló László alkotásokból nyílnak kiállítások. Ebből az alkalomból szeretettel vár mindenkit Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ, és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Holló László Emlékév márciusi programjaira.

Részletek