Kulturális fesztivál a zenén is túl

Kulturális fesztivál a zenén is túl

2014. augusztus 4. 18:21

A Tőserdei rock fesztiválok megrendezése hosszú évekre nyúlik vissza. Ennek hagyományát az elmúlt három év során Ónodi Árpád élesztette újjá. A nem is olyan régen véget ért III. Tősfeszt /korábbi Tősrock Fesztivál/ ezúttal sem okozott csalódást. A szervezők megfontolásból idén három nap helyett csak két napra redukálták a fesztivál hosszúságát. A pénteki és a szombati napot neves előadók mellett még feltörekvő, vagy kevésbé ismert zenekarok tették még színesebbé.

Részletek
Sziget - 2014

Sziget - 2014

2014. július 27. 13:00

A hazai gárda az amerikai Blink 182 zenekar előtt, augusztus 11-én játszik a Pop-Rock nagyszínpadon - közölték a szervezők az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint immár megvan a Sziget Fesztivál Pop-Rock nagyszínpadának összes fellépője.

Részletek
Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

2014. július 26. 14:06

A hangulatra és a jó időre ezúttal sem lehetett panasz a III. Tősfeszt július 25-ei első napján. A fesztivált a Plain-Rock Egyesület szervezésében idén is a Tősfürdő területén tartják meg, így akinek a zenehallgatás mellett a csobbanáshoz is kedve van, az mindkettőt megteheti.

Részletek
„Jövőre veled ugyanitt”

„Jövőre veled ugyanitt”

2014. július 14. 10:40

Több mint 20 esztendőt kell visszamennünk az időben, ahhoz amikor először szervezték meg egy Jakabszállási tanyán az első tájképfestő tábort. Dulity Tibor festőművész és Dr. Benkő Éva szociológus indította el az együtt alkotó, festegető, rajzolgató amatőröket, a művészet útján egy magasabb szintű kifejezésforma felé.

Részletek
Megválasztották a „Meggykirálynőt”

Megválasztották a „Meggykirálynőt”

2014. június 30. 17:00

Számtalan program és kiváló időjárás fogadta június 27-én és 28-án a Méz és Meggyfesztiválra kilátogatókat Szankon a Bányászparkban. Az érdeklődés a település határain átnyúlva Félegyházán is nagy volt, a fesztiválra ugyanis rengeteg itteni lakos ellátogatott. A hagyományos rekordkísérlet ezúttal sem maradt el, most többek között a világ legnagyobb mézzel-meggyel töltött lángosa készült el. Emellett mint minden évben a Meggykirálynőt is megválasztották. A korona ezúttal Lajter Elvíra fejére került.

Részletek

Hatalmas sikerrel zárultak a Hortobágyi Lovasnapok

2014. június 29. 14:30

A június 18-tól, szerdától induló kurzusok során több tucat érdeklődő hallgathatott szeminárium jellegű előadásokat az ország kiváló lovas szakembereitől, a hétvégére pedig már több száz ló és lovasa foglalta el szállását a Mátai Ménes területén kialakított lovasfaluban. A találkozóra, valamint a különböző bemutatókra, versenyekre érkező lovak száma meghaladta a 450-et, így az ország legnagyobb lólétszámú rendezvénye zajlott le a ménes területén.

Részletek
Finom halászlék születtek

Finom halászlék születtek

2014. június 28. 11:57

Hagyományteremtő célzattal első alkalommal rendezték meg június 28-án a Haltanya Halászléfőző versenyt. A Bajcsy utca végén megtartott versenyre összesen 12 csapat nevezett, akik a délután folyamán készítették el halászleveiket.

Részletek