Adj, mielőtt kapsz!

Adj, mielőtt kapsz!

2014. november 10. 18:14

A közelmúltban mutatta be Leányálom című kötetét Gubcsi Lajos a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A könyvbemutatón a Félegyházához még mindig szorosan kötődő szerzővel legújabb kötetéről és írói hitvallásáról beszélgettünk.

Részletek
Magyarország égi mását teremtette meg

Magyarország égi mását teremtette meg

2014. november 10. 11:35

Jóka Mórra emlékeztek halálának 110. évfordulója alkalmából a Kulturális Szalon legutóbbi összejövetelén. Ritkán látható telt ház várta az előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár előadótermében, ahol dr. Pallagi Mária bevezetőjében többek között - egy korrajzot vázolva - az író és kortársainak az uralkodó dinasztiához való kapcsolatát is elemezte. Ezt követően Juhász István középiskolai tanár személyes hangvételű előadásban méltatta Jókai munkásságát.

Részletek
Zrínyi Miklós emlékére

Zrínyi Miklós emlékére

2014. november 17. 21:00

A Kiskun Múzeum szeretettel hív minden érdeklődőt november 19-én 17 órára Juhász István nyugalmazott középiskolai tanár, díszpolgár előadására.

Részletek
Az Év Olvasója: Szántai Mária

Az Év Olvasója: Szántai Mária

2014. november 3. 09:35

Az Év Olvasója-díjjal idén Szántai Máriát tüntette ki a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A kitüntető oklevelet és az ezzel járó ajándékot az Országos Könyvtári Napok záróünnepségén vette át Kállainé Vereb Mária igazgatótól. Marcsi, a Közgazdasági Szakiskola végzős tanulója szinte mindennapos vendég a könyvtárban. Az év során 174 dokumentumot kölcsönzött és olvasott el.

Részletek
A Németh család lett az Év Olvasócsaládja

A Németh család lett az Év Olvasócsaládja

2014. november 2. 18:50

A Németh család vehette át az az ÉV Olvasója elismeréssel járó oklevelet és ajándékot az Országos Könyvtári Napok zárórendezvényén. A család aktív olvasója a városi könyvtár gyermek- és felnőtt részlegének is. Naprakészen ismerik az újdonságokat, de a meglévő értékes szakirodalmat is kölcsönzik.

Részletek
Találkozzunk a könyvtárban!

Találkozzunk a könyvtárban!

2014. október 30. 14:00

Ez volt a hívó mondat ebben az évben az Országos Könyvtári Napok programsorozatának, amelyhez idén is valamennyi korosztály igényére figyelő rendezvényekkel csatlakozott a félegyházi városi könyvtár. Az intézmény szolgáltatásait népszerűsítő események között szerepeltek játékos összejövetelek, novella felolvasó est, kiállítás, kézműves foglalkozás gyermekeknek , és a város idős gondozottjaival való találkozás is. A záró rendezvényen került sor a „Legyen ön az év olvasója 2014-ben!” címmel meghirdetett olvasásnépszerűsítő felhívás eredményhirdetésére.

Részletek
Régészek és geográfusok tanácskoztak a múzeumban

Régészek és geográfusok tanácskoztak a múzeumban

2014. október 26. 13:30

Régészeti, geoarcheológiai, történeti és műemlékvédelmi konferenciát tartottak „Kiskunsági évezredek” címmel a Kiskun Múzeumban. A tanácskozáson többek között előadások hangzottak el a középkori templom körüli temetők kronológiai kérdéseiről, a mészkő felhasználásáról a Duna–Tisza közén és az emberi tevékenység környezetátalakító hatásáról. Rosta Szabolcs a kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója pedig dr. Pálóczi Horváth András 70. születésnapja tiszteletére bemutatta „A tatárjárás magyarországi emlékei” című tanulmánykötetet.

Részletek