Most taps helyett kattintással ünnepeljük fúvósainkat!

Most taps helyett kattintással ünnepeljük fúvósainkat!

2014. november 11. 18:35

A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvós Zenekar az egyik jelöltje a Bács-Kiskun Megyei Príma Díjnak. A jelölés megtiszteltetés az együttesnek, de a díjat csak akkor vehetik át a november 27-ei díjkiosztón, ha a legtöbb internetes szavazatot kapják közönségüktől, tisztelőiktől, a zenebarátoktól. Zenészeinket a siker elérésében a www.primadij.hu oldalon juttathatjuk a csúcsra. Szavazni november 18-áig lehet, egy-egy személy több szavazattal is támogathatja fúvósainkat – igaz, az egy órás várakozási időt ki kell várni!

Részletek
Adj, mielőtt kapsz!

Adj, mielőtt kapsz!

2014. november 10. 18:14

A közelmúltban mutatta be Leányálom című kötetét Gubcsi Lajos a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A könyvbemutatón a Félegyházához még mindig szorosan kötődő szerzővel legújabb kötetéről és írói hitvallásáról beszélgettünk.

Részletek
Magyarország égi mását teremtette meg

Magyarország égi mását teremtette meg

2014. november 10. 11:35

Jóka Mórra emlékeztek halálának 110. évfordulója alkalmából a Kulturális Szalon legutóbbi összejövetelén. Ritkán látható telt ház várta az előadókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár előadótermében, ahol dr. Pallagi Mária bevezetőjében többek között - egy korrajzot vázolva - az író és kortársainak az uralkodó dinasztiához való kapcsolatát is elemezte. Ezt követően Juhász István középiskolai tanár személyes hangvételű előadásban méltatta Jókai munkásságát.

Részletek
Zrínyi Miklós emlékére

Zrínyi Miklós emlékére

2014. november 17. 21:00

A Kiskun Múzeum szeretettel hív minden érdeklődőt november 19-én 17 órára Juhász István nyugalmazott középiskolai tanár, díszpolgár előadására.

Részletek