Régészek és geográfusok tanácskoztak a múzeumban

Régészek és geográfusok tanácskoztak a múzeumban

2014. október 26. 13:30

Régészeti, geoarcheológiai, történeti és műemlékvédelmi konferenciát tartottak „Kiskunsági évezredek” címmel a Kiskun Múzeumban. A tanácskozáson többek között előadások hangzottak el a középkori templom körüli temetők kronológiai kérdéseiről, a mészkő felhasználásáról a Duna–Tisza közén és az emberi tevékenység környezetátalakító hatásáról. Rosta Szabolcs a kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója pedig dr. Pálóczi Horváth András 70. születésnapja tiszteletére bemutatta „A tatárjárás magyarországi emlékei” című tanulmánykötetet.

Részletek
Kiállítással zárult a Móra István-megemlékezés

Kiállítással zárult a Móra István-megemlékezés

2014. október 25. 21:40

Kiállítással, a Versek című kötet bemutatásával, baráti-, családi találkozóval ért véget a Móra István születésének 150. évfordulója kapcsán megtartott rendezvénysorozat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A vendégeket köszöntötte Kállainé Vereb Mária és dr. Laczkóné Szabó Klára, a Móra Emlékbizottság tagjai. Az író kötetét Kapus Béláné Móra-kutató ismertette, aki egy-egy példánnyal megajándékozta a családtagokat és a megemlékezés főszervezőit is.

Részletek
Táncra perdült Félegyháza

Táncra perdült Félegyháza

2014. október 21. 16:25

Én a kezdetektől a táncosok között voltam. Imádok színpadon lenni, látni, hogy az emberek szeretettel fogadnak bennünket, örömet okozunk nekik. Mi otthon a családban is népzenét hallgatunk és a három éves kislányom is nagyon sokat táncikál. Szeretném neki is átadni azt az örömöt, amit én megéltem ebben a közösségben, a munkában, a próbákon, a fellépések során. Úgy érzem ez sikerülni is fog. Így összegezte a Félegyházi Táncszínházhoz kötődésének lényegét Samu Mónika az ünnepi fellépéskor.

Részletek
Hála és vastaps tíz esztendő munkájáért

Hála és vastaps tíz esztendő munkájáért

2014. október 20. 17:50

A fennállásának tízéves évfordulóját - a jubileumi kiállítás után - ünnepi gálaműsorral ünnepelte a Félegyházi Táncszínház. Az október 18-án, a Constantinum Intézmény sportcsarnokában megrendezett műsorban az elmúlt évek produkcióinak legszebb pillanatait idézték a táncosok. A közönség az előadást követően állva, vastapssal hálálta meg a produkciót, a tíz évi munkát.

Részletek
A Táncszínház új színfoltot teremtett Félegyháza kulturális életében

A Táncszínház új színfoltot teremtett Félegyháza kulturális életében

2014. október 19. 14:09

Nem csak a kulturális életben volt új színfolt a Félegyházi Táncszínház megalakulása. A város civil életében is új színfoltot jelentett azzal, hogy olyan közösség született - és létezik immár tíz esztendeje -, amely elsősorban adni akar és tud is a városnak. A táncszínház tízéves működésének jeles pillanatait idézi a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában október 17-én megnyílt kiállítás.

Részletek
Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában

Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában

2014. október 19. 13:45

A Kecskeméti Katona József Múzeum pályázatot hirdetett középiskolásoknak. A kétfős csapatoknak a harc témájában kellett kapcsolódniuk a Cifrapalotában megtekinthető I. világháborús kiállításhoz.

Részletek