Megválasztották a „Meggykirálynőt”

Megválasztották a „Meggykirálynőt”

2014. június 30. 17:00

Számtalan program és kiváló időjárás fogadta június 27-én és 28-án a Méz és Meggyfesztiválra kilátogatókat Szankon a Bányászparkban. Az érdeklődés a település határain átnyúlva Félegyházán is nagy volt, a fesztiválra ugyanis rengeteg itteni lakos ellátogatott. A hagyományos rekordkísérlet ezúttal sem maradt el, most többek között a világ legnagyobb mézzel-meggyel töltött lángosa készült el. Emellett mint minden évben a Meggykirálynőt is megválasztották. A korona ezúttal Lajter Elvíra fejére került.

Részletek

Hatalmas sikerrel zárultak a Hortobágyi Lovasnapok

2014. június 29. 14:30

A június 18-tól, szerdától induló kurzusok során több tucat érdeklődő hallgathatott szeminárium jellegű előadásokat az ország kiváló lovas szakembereitől, a hétvégére pedig már több száz ló és lovasa foglalta el szállását a Mátai Ménes területén kialakított lovasfaluban. A találkozóra, valamint a különböző bemutatókra, versenyekre érkező lovak száma meghaladta a 450-et, így az ország legnagyobb lólétszámú rendezvénye zajlott le a ménes területén.

Részletek
Finom halászlék születtek

Finom halászlék születtek

2014. június 28. 11:57

Hagyományteremtő célzattal első alkalommal rendezték meg június 28-án a Haltanya Halászléfőző versenyt. A Bajcsy utca végén megtartott versenyre összesen 12 csapat nevezett, akik a délután folyamán készítették el halászleveiket.

Részletek
Kiskunsági évezredek

Kiskunsági évezredek

2014. június 23. 12:30

Konferenciát rendez a Kiskun Múzeum 2014. október 15-16-án Kiskunsági évezredek címmel a Kiskunság és határterületeinek kutatói számára.

Részletek
Sok alkotás érkezett a „Helyi címerünk” pályázatra

Sok alkotás érkezett a „Helyi címerünk” pályázatra

2014. június 18. 16:31

„Helyi címerünk” címmel hirdetett tavasszal képzőművészeti pályázatot az általános iskolák alsó- és felső tagozatos tanulóinak a Lakiteleki Népfőiskola. Az eredményhirdetésre június 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban egy kiállításmegnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón került sor. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke elmondta, a pályázat megmozgatta a diákok fantáziáját és közel 500 alkotást küldtek be.

Részletek
Sok érdeklődőt vonzott a "Múzeumok Éjszakája"

Sok érdeklődőt vonzott a "Múzeumok Éjszakája"

2014. június 15. 15:36

Idén immár hatodszor, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral és Művelődési Központtal karöltve pedig másodszor rendezték meg a "Múzeumok Éjszakáját" a Kiskun Múzeumban. Ahogy az már megszokott, a félegyházi program egy héttel előzte meg az országos "Múzeumok Éjszakáját" abból a célból, hogy más városok érdeklődői is el tudjanak jönni Félegyházára, illetve a félegyháziak is el tudjanak menni a többi múzeum programjára.

Részletek
Nem én dolgozom, a mese történik velem

Nem én dolgozom, a mese történik velem

2014. június 14. 09:11

Tíz évig pedagógus volt, mostanában szerkeszt és ír. Gyerekkönyveket is. Mit jelent számára a mese? Melyik könyveket kell feltétlenül elolvasniuk a gyerekeknek? Hogyan lehet összeegyeztetni a nagycsaládot az írással? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszolt Miklya Zsolt.

Részletek