Karácsonyi fúvóskoncert

Karácsonyi fúvóskoncert

2014. december 21. 10:00

Ismét nagysikerű koncertet adott december 20-án, szombaton a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület a Kossuth Lajos Középiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tornacsarnokában.

Részletek
Ahová érdemes betérni advent idején

Ahová érdemes betérni advent idején

2014. december 5. 16:50

A Holló László Képzőművészkör és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészeti Egyesület tagjai négy éve határozták el, hogy advent idején kitárják műtermük kapuját, és megajándékozzák a várost egy kiállítással. A nyitott műhelyben meleg teával, kávéval és forró kályhával várják az érdeklődőket. Az idei tárlatot december 4-én Szabó Ildikó művésztanár nyitotta meg a művészek Petőfi téri otthonában, az Art-Turkában.

Részletek
Karácsonyi hagyományok

Karácsonyi hagyományok

2014. december 24. 07:30

A téli napfordulóhoz, az évkezdethez és Jézus születéséhez számos hagyomány fűződik. Az ünnepkör szokásokban, hiedelmekben és mágikus cselekedetekben is a leggazdagabb napja december 24., az advent utolsó ideje.

Részletek
Amikor újraszületik a fény

Amikor újraszületik a fény

2014. december 21. 18:00

A Karácsony a keresztény egyház legnagyobb ünnepeinek egyike, amikor Jézus születésére emlékezünk. Időpontja csaknem egybeesik a téli napforduló napjával, amelyet ősidők óta az esztendő egyik sarokpontjának tartanak.

Részletek