Több százan tomboltak az Alma Együttes koncertjén

Több százan tomboltak az Alma Együttes koncertjén

2014. augusztus 16. 15:17

Kiváló hangulatban telt augusztus 15-én a kiskunfélegyházi Oldalkocsis és Motoros találkozó első napja. A nap kétségkívül legnagyobb attrakciója az Alma Együttes fellépése volt, amelyre a várakozásoknak megfelelően elözönlötték a parkerdőt a kisgyermekes családok.

Részletek
Összetalálkozott a népköltészet és a népzene

Összetalálkozott a népköltészet és a népzene

2014. augusztus 17. 09:00

A Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Köre újra megrendezte az Írótábort Ágasegyházán, melynek fő témája a népköltészet. A résztvevő írók és költők jó hangulatban, az Alföld gyönyörű vidékén, a Lehoczky tanyán elvonulva éltek közös szenvedélyüknek, az irodalomnak.

Részletek
Új sorozat: Amire büszkék vagyunk

Új sorozat: Amire büszkék vagyunk

2014. augusztus 10. 09:00

- Sokszor tapasztalom, amikor helyi értékekről esik szó, hogy az emberek valami kiemelkedőt keresnek, miközben teljesen természetesnek tekintik a szűkebb környezetünkben, mindennapjainkban megszokottá vált dolgokat. Holott a cél éppen az, hogy minél többen felismerjük: olyan értékek vesznek körül bennünket, amelyek méltók a figyelemre, megőrzésre - mondta Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója a Félegyházi Közlöny egy korábbi cikkében.

Részletek
Másfél száz esztendő félegyházi imái

Másfél száz esztendő félegyházi imái

2014. augusztus 4. 17:32

Szász András író, újságíró „Égbe szálló fohászok” című kiadványa a közelmúltban került ki a nyomdából. Az elmúlt másfél száz esztendő legnépszerűbb kiskunfélegyházi imáit, egyházi énekeit csokorba gyűjtő kötetet augusztus 3-án a fél 11-es szentmisét követően mutatták be Kiskunfélegyházán az Ótemplomban. Bevezetőt és köszöntőt mondott Talapka István főplébános. A könyvet, amelynek egy példánya a Vatikáni Rádió közreműködésével a Szentatyához is eljutott, dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke áldotta meg.

Részletek
Kulturális fesztivál a zenén is túl

Kulturális fesztivál a zenén is túl

2014. augusztus 4. 18:21

A Tőserdei rock fesztiválok megrendezése hosszú évekre nyúlik vissza. Ennek hagyományát az elmúlt három év során Ónodi Árpád élesztette újjá. A nem is olyan régen véget ért III. Tősfeszt /korábbi Tősrock Fesztivál/ ezúttal sem okozott csalódást. A szervezők megfontolásból idén három nap helyett csak két napra redukálták a fesztivál hosszúságát. A pénteki és a szombati napot neves előadók mellett még feltörekvő, vagy kevésbé ismert zenekarok tették még színesebbé.

Részletek
Sziget - 2014

Sziget - 2014

2014. július 27. 13:00

A hazai gárda az amerikai Blink 182 zenekar előtt, augusztus 11-én játszik a Pop-Rock nagyszínpadon - közölték a szervezők az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint immár megvan a Sziget Fesztivál Pop-Rock nagyszínpadának összes fellépője.

Részletek
Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

Még nem késő elindulni a III. Tősfesztiválra

2014. július 26. 14:06

A hangulatra és a jó időre ezúttal sem lehetett panasz a III. Tősfeszt július 25-ei első napján. A fesztivált a Plain-Rock Egyesület szervezésében idén is a Tősfürdő területén tartják meg, így akinek a zenehallgatás mellett a csobbanáshoz is kedve van, az mindkettőt megteheti.

Részletek
„Jövőre veled ugyanitt”

„Jövőre veled ugyanitt”

2014. július 14. 10:40

Több mint 20 esztendőt kell visszamennünk az időben, ahhoz amikor először szervezték meg egy Jakabszállási tanyán az első tájképfestő tábort. Dulity Tibor festőművész és Dr. Benkő Éva szociológus indította el az együtt alkotó, festegető, rajzolgató amatőröket, a művészet útján egy magasabb szintű kifejezésforma felé.

Részletek