Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában

Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában

2014. október 19. 13:45

A Kecskeméti Katona József Múzeum pályázatot hirdetett középiskolásoknak. A kétfős csapatoknak a harc témájában kellett kapcsolódniuk a Cifrapalotában megtekinthető I. világháborús kiállításhoz.

Részletek
Kiállt a közönsége a Rocktár mellett

Kiállt a közönsége a Rocktár mellett

2014. október 11. 14:40

"El a kezekkel a Rocktártól" címmel ingyenes fesztivált rendeztek október 10-én a Rocktár Élőzenei Bázis megmaradásáért a szervezők. A köszönőfesztiválon ezúttal öt zenekar szórakoztatta a jelenlévőket. Érdeklődőkben ezúttal sem volt hiány, ami rámutatott arra, hogy a Rocktár az elmúlt évek során zenei, kulturális központtá vált a városi és a környékbeli lakosság körében.

Részletek
„Az irodalom a kávéházban, a kávéház az irodalomban”

„Az irodalom a kávéházban, a kávéház az irodalomban”

2014. október 8. 19:10

A reformkor utáni időszakban kifejlődött kávéházi kultúráról tartottak előadást és beszélgetést a Kulturális Szalon legutóbbi összejövetelén. Dr. Pallagi Mária történész és dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténész a nagynevű kávéházakban zajló pezsgő életet idézték meg történetekkel, fotókkal és írásokkal.

Részletek
A mai nap Móráról szól a múzeumban

A mai nap Móráról szól a múzeumban

2014. október 3. 12:35

„...Kötelességem volt elfogadni a díszpolgárságot Félegyháza közönsége iránt, hogy tudja meg az ifjúság, akármilyen szegény ember gyereke valaki, érdemes ebben az országban dolgozni …” Többek között ez a Móra Ferenc idézet fogadta „A sokoldalú Móra” címmel megrendezett emlékülés résztvevőit október 3-án a Kiskun Múzeumban.

Részletek
Az együttélés szépségei és buktatói

Az együttélés szépségei és buktatói

2014. szeptember 29. 17:00

„Népek és nemzetiségek az Osztrák Magyar Monarchiában” címmel hangzottak el előadások a Kulturális Szalon legutóbbi foglalkozásán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. dr. Szabóné Matyók Katalin, a Móra Ferenc Gimnázium tanára és dr. Pallagi Mária a 12 nemzetiségű Monarchia mindennapjairól, az együttélés konfliktusairól és szépségéről szóltak. Mondandójukat gazdag szakirodalom ajánlásával és fotók bemutatásával színesítették.

Részletek
Mihály-napi forgatag a múzeumban

Mihály-napi forgatag a múzeumban

2014. szeptember 27. 12:20

Ma délelőtt a vásárnyitással kezdetét vette a Kiskun Múzeumban a II. Mihály-napi forgatag rendezvénysorozata. A gyerekeket és szüleiket kézműves foglalkozások, népi játékok és libasimogató, valamint játékos vetélkedők várták. A mesterségek udvarában borász- és méhész kiállítás nyílt, valamint kovács bemutató volt látható. A szélmalom előtt a mezgés diákok tartottak csikós bemutatót. A színpadon dr. Tóth Ákos tárogatózott, a Darvas iskola diákjai pedig meséket adtak elő. A béres deleléshez sült szalonna, és a Királyi Szakácsok kenyérlángosa járt. Délután 14 órától bemutatókkal, előadásokkal folytatódik a program.

Részletek
A szavakon túl a lélek üzenetét is érteni kell

A szavakon túl a lélek üzenetét is érteni kell

2014. szeptember 25. 21:55

Az idei könyvhétre megjelent Szász András Kiválasztottak című novelláskötete. A kötetet szeptember 24-én mutatták be a városi könyvtárban. A könyvbemutatón az olvasók az író korábban megjelent kiadványával, az Égbe szálló fohászok című imádságos könyvével is megismerkedhettek. A rendezvényt az Ótemplom fiataljainak előadása színesítette.

Részletek