Látjátok, mi készül?

Látjátok, mi készül?

2020. április 30. 16:00 | Koronavírus

Újabb karanténvideóra készül a Kecskemét Brass. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós tagjaiból alakított csapathoz Palotás Gábor, Retkes Krisztina, Földiné Mészáros Orsolya, Markoczy Rita és Pocskai Roland személyében további öt félegyházi zenész csatlakozott a mostani produkcióhoz. Ígéretükhöz híven májusban jön az új videó, de nem bírtak addig várni és készítettek egy kis előzetest. Ebből talán már könnyű kitalálni, hogy mi fog érkezni a nagyközönséghez.

Részletek
Új fejezet nyílik a mozi történetében is

Új fejezet nyílik a mozi történetében is

2020. április 29. 14:00 | Koronavírus

– Nagyon nehéz időszak ez számunkra is. Tervezett fejlesztéseink a vírushelyzet miatt csúsznak. A tartalékainkat fordítjuk most arra, hogy a mozi munkatársait meg tudjuk tartani, a megélhetésük ne kerüljön veszélybe – mondta el kérdésünkre Reményi Richárd, a kiskunfélegyházi Petőfi Mozi üzemeltetője.

Részletek
Annak tanul a gyerek, akit szeret és elfogad

Annak tanul a gyerek, akit szeret és elfogad

2020. május 2. 12:00

Megosztó kérdés a pedagóguspályára való alkalmasság és alkalmatlanság mérése. Egyáltalán, lehetséges? Dr. Bagdy Emőke és műhelye hosszú éveken keresztül kereste többek között erre a kérdésre a választ kutatásukban és pályaszocializációs kísérleteikben. Kiderült, valójában nem az alkalmasságot kell mérni…

Részletek
Ezerhétszázan egy drogériában

Ezerhétszázan egy drogériában

2020. április 26. 10:00 | Koronavírus

„Járni jár, csak nem jut” – mondják az Illatszertárban, és a bon mot most igaz arra is, ahogy a színházzal vagyunk. Meg nem is igaz. Mert élő színházhoz (hiába érezzük úgy, hogy nagyon is járna nekünk) nem jutunk, felvételről azonban soha nem látott bőségben nézhetünk előadásokat.

Részletek
Bartos Erika meséi

Bartos Erika meséi

2020. április 24. 14:00 | Koronavírus

Bartos Erika az ország egyik legsikeresebb gyerekkönyv-szerzője, ezt az is bizonyítja, hogy nem nő ma fel úgy senki Magyarországon, hogy ne hallott volna az Anna, Peti, Gergő vagy épp a Bogyó és Babóca mesesorozatokról, és pláne, hogy a gyerekeknek ne ez lett volna az elsődleges nagy kedvence.

Részletek
Félegyháza kontra Kiskőrös

Félegyháza kontra Kiskőrös

2020. április 22. 12:00

Dr. Tarjányi József az alábbi, a Petőfi-szülőhely vitához kapcsolódó írást juttatta el lapunkhoz, amely Dienes István lokálpatrióta helytörténész gondolatait tartalmazza Petőfi születési helyével kapcsolatban. A szerző 1966-ban írt levelet Kiskunfélegyháza város vezetőségének, amely megtalálható a levéltárban. Ennek rövidebb formája megjelent a Kritika 1966. évi, szeptemberi számában, amit az alábbiakban olvashatnak.

Részletek
Zárt kapuk mögött a Kiskun Múzeum

Zárt kapuk mögött a Kiskun Múzeum

2020. április 25. 14:00 | Koronavírus

A raktárak kimeszelésén, kitakarításán, a tárolórendszerek felállításán és a gyűjteményi anyag elhelyezésén dolgoztak a Kiskun Múzeum munkatársai idén februárban, amikor az első hírek érkeztek a terjedő koronavírus-járványról. A megújult intézmény sok programmal készült a 2020-as évre, az április 1-jei nyitásra, azonban a terjedő járvány miatt a város vezetése úgy döntött, hogy a kulturális intézményeket bezárja a látogatók előtt. A szakmai munka azonban továbbra is folyik. A megkezdett felújítást, átrendezést folytatva abban reménykednek a munkatársak, hogy hamarosan újra fogadhatják az érdeklődő látogatókat – tudtuk meg Mészáros Márta igazgatótól.

Részletek