Új évadra készül a Zenebarátok kórusa

Új évadra készül a Zenebarátok kórusa

2019. szeptember 16. 14:00

Csapatépítő, évindító kirándulást szervezett tagjainak Tiszaalpárra, a félegyházi önkormányzat üdülőjébe a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa, szeptember 14-én. A kellemes, vidáman töltött nap után új erővel készülnek az előttük álló hangversenyekre.

Részletek
Életre kelt a Fürdőszálló szelleme

Életre kelt a Fürdőszálló szelleme

2019. szeptember 20. 07:30

A Fürdőszálló szelleme címmel rendhagyó zenés-táncos előadás debütált a napokban a félegyházi közönség előtt. A Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében bemutatott produkciót Kasztel Antal, a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium pedagógusa írta és rendezte, és a Padkaporos Néptáncegyüttes tagjai és azok szülei adták elő.

Részletek
Ez nagyot szólt!

Ez nagyot szólt!

2019. szeptember 9. 19:00

Sokáig úgy nézett ki, az időjárás nem kegyelmez a KecskemétRocks-nak, de a több mint ötszáz zenész és a többezres közönség kitartott, és végül szuper hangulatú koncert kerekedett a kecskeméti szabadidőközpontban, ahol hazai és külföldi rockslágereket is eljátszott az alkalmi óriászenekar.

Részletek
Most mutasd meg!

Most mutasd meg!

2019. szeptember 13. 13:00

A Lakitelek Népfőiskola meghirdeti „Most mutasd meg!” című pályázatát, amelynek célja, hogy új lehetőséget biztosítson a Kárpát-medencében élő 18 év alatti, a filmezés műfaja iránt érdeklődő fiataloknak a környezetükben lévő helyi érték bemutatására egy általuk mobiltelefonon készített rövidfilm segítségével.

Részletek
Németh László műfordítói tábor Lakiteleken

Németh László műfordítói tábor Lakiteleken

2019. szeptember 11. 13:00

Neves szakemberek részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést a Németh László műfordítói tábor keretében a Lakitelek Népfőiskolán, szeptember elején. A fordítás, ferdítés, műfordítás című beszélgetés a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány, a Lakitelek Népfőiskola és a Magyar Írószövetség szervezésében valósult meg.

Részletek
Leljük fel értékeinket!

Leljük fel értékeinket!

2019. szeptember 6. 19:15

Követendő példákban és információgazdag előadásokban bővelkedett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban megrendezett Értéktár Konferencia.

Részletek
Titkok a levéltárból – A Bajcsy-iskoláról

Titkok a levéltárból – A Bajcsy-iskoláról

2019. szeptember 8. 13:00

Kiskunfélegyháza keleti, mélyfekvésű részét sokáig „Békás”-nak hívták. Ez a városrész hosszú évekig nélkülözte a megfelelő iskolát, bár a József Attila Általános Iskola 1952-es telekkiválasztása során már felmerült az a lehetőség, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Endre, az Arany János és a Szent Imre herceg (Tanácsköztársaság) utcák által határolt területen épüljön fel az új közoktatási intézmény.

Részletek