Varázslatos képzőművészeti alkotások a megyei kórház előcsarnokában

Varázslatos képzőművészeti alkotások a megyei kórház előcsarnokában

2020. szeptember 17. 14:00

Takács Jolán Anna, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház röntgenasszisztens munkatársának képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás az intézmény megújult előcsarnokában. Ezzel a megnyitóval egyben felavatták az idén elkészült Lift Galériát, amely Szemők Zsuzsanna szobrászművész tervei alapján a SZÍN-TÉR PROJEKT egyik fő eleme.

Részletek
Csellókoncert a Hattyúkertben

Csellókoncert a Hattyúkertben

2020. szeptember 17. 12:00

Szeptember 10-én a Hattyúkerti zenés esték programjaként került sor Benséné Kis Szilvia, a Széljáró Balladás Együttes tagjának a csellókoncertjére a könyvtár udvarában.

Részletek
A jelen kulturális életét írják

A jelen kulturális életét írják

2020. szeptember 16. 12:00

Szeptember 11-én tartotta meg a járványhelyzet miatt tavasszal elmaradt éves rendes közgyűlését a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület. A mintegy másfél év történéseire visszatekintő beszámolók – a tagság tájékoztatását szolgáló hírlevelek kiegészítéseként – ez alkalommal is megerősítették: a közösség különleges szerepet tölt be a város életében. Az egyesület erős és nagyhatású jelenlétével 32 éve alakítója a kulturális-közéleti folyamatoknak, továbbvivője és kiszélesítője a kultuszápolásnak, határaikon túlmutató tevékenységével pedig biztosítéka a kiterjedt kapcsolatok működésének. 

Részletek
Élménydús szüreti mulatság Kiskőrösön

Élménydús szüreti mulatság Kiskőrösön

2020. szeptember 9. 16:00

Családias keretek között tartották meg ebben az évben szeptember 5-én és 6-án Kiskőrösön a szervezők – Kiskőrös Város Önkormányzata, Kőrösszolg Nonprofit Kft., Kiskőrös Városért Alapítvány, Kunság – Média Nonprofit Kft., valamint Kiskőrös Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzata – a szüreti fesztivált.

Részletek
Duókoncert a Hattyúházban

Duókoncert a Hattyúházban

2020. szeptember 8. 17:30

Szeptemberben is folytatódtak a könyvtár hangulatos udvarában a Hattyúkerti zenés esték programjai. Szeptember 3-án Kovács Ferenc Zoltán, a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb egyénisége volt a vendég, aki csaknem minden műfajban kipróbálta magát. Alapítója volt különböző zenekaroknak, meghatározó szólistája több formációnak. Önálló szerzői munkáját 2000-ben, a Magony c. szólólemezével kezdte, amelyet vonósnégyessé alakított. Mára a kortárs jazz és a magyar népzene letisztult fúzióját hozta létre.

Részletek
Gálával búcsúzott a 3. Padkaporos kézműves- és néptánctábor

Gálával búcsúzott a 3. Padkaporos kézműves- és néptánctábor

2020. szeptember 4. 14:00

Nagyszabású, jó hangulatú gálával búcsúztatták augusztus 28-án azt a két hetet, amely alatt zajlott a 3. Padkaporos kézműves- és néptánctábor. A táborlakó 31 fiatalt két csoportban foglalkoztatták: ifjúsági és gyermekcsoportban. A táncon kívül nagy sikernek örvendett a batikolás és a gyöngyfűzés is.  A gálán – amely ezúttal a Padkaporos-ház udvarán volt – Somogyi és Mezőségi táncokat láthatott a közönség. A táborvezető, koreográfus Kátai Tibor volt, segítője Mindák Réka.

Részletek
Hattyúkerti zenés esték a könyvtárban

Hattyúkerti zenés esték a könyvtárban

2020. augusztus 29. 14:00

Hosszú kihagyás után, augusztus 27-én újra Hattyúkerti zenés estékre várták az érdeklődőket a könyvtárban. Kellemes, nyáresti koncertet adott a Kecskemét Brass, a repertoár javarésze örökzöld slágereket tartalmazott. Az esemény támogatója a Vízhányó Pincészet volt.

Részletek
Visszapillantó

Visszapillantó

2020. augusztus 26. 18:25

A Marching Jazz Band muzsikáját élvezhette a közönség a Béke-téren még augusztus 20-án. A zenekar nem először járt Kiskunfélegyházán, így nem először csalt mosolyt a nézők arcára. Az ötfős banda érdekessége, hogy zenélés közben képesek vonulni, mindezt New Orleans-i dixieland stílusban, korhű ruhákban.

Részletek