Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

Tündérkártyák Bogyótól és Babócától - videóval

2020. július 21. 17:00

A kerekesszékes Holdbogár történetével tanítja elfogadásra az óvodásokat a legsikeresebb gyerekfilm-sorozat legújabb része. Több ezer gyermek várta a csigafiú és a katicalány legújabb történeteit: a rajzfilmhez kapcsolódóan a bemutató előtt hirdetett országos rajzpályázatra mintegy 3500 óvodás készített rajzokat. A rajongók kedvenceik új kalandjait most végre széles vásznon is láthatják: országszerte több mint negyven város 52 filmszínháza, köztük a félegyházi Petőfi Mozi is műsorára tűzte a rajzfilmet. Megtekintése kiváló közös program lehet a kisgyermekes családok számára az otthon töltött hetek után.

Részletek
Medvevilág Szicíliában

Medvevilág Szicíliában

2020. július 20. 10:00

Július 16-ától szinkronizáltan látható országosan a mozikban a Kecskeméti Animációs Stúdió közreműködésével, A vörös teknős alkotói által készített Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilm.

Részletek
Emlék városunk irodalmi életéből

Emlék városunk irodalmi életéből

2020. július 26. 16:00

Kiskunfélegyháza verseléssel, novellák írásával foglalkozó fiatal tehetségei 1936-ban elhatározták, hogy létrehoznak egy szépirodalmi, tudományos és művészeti folyóiratot. A leendő szerkesztők, ifj. Zsadányi Nagy Árpád és Solymosi István Károly pályázatot hirdettek a folyóirat megnevezésére és a külső borító megjelenítésére.

Részletek
Újra gyermekzsivaj tölti meg a művelődési központ termeit

Újra gyermekzsivaj tölti meg a művelődési központ termeit

2020. július 20. 12:00

Június 22-e óta javában zajlanak a kézműves nyári táborok a Móra Ferenc Művelődési Központban. A 6-12 éves korosztályt megszólító programok fókuszában a kézműveskedés áll, de a szervezők egyéb játékos, kreatív elfoglaltságokra is lehetőséget kínálnak a résztvevő gyermekeknek a szabadidő minőségi eltöltése jegyében.  

Részletek
A Kecskemét Brass zenélt a főtéren

A Kecskemét Brass zenélt a főtéren

2020. július 14. 17:00

Fergeteges hangulatot varázsolt a Béke-térre a Kecskemét Brass július 10-én, pénteken este. A szökőkút árnyékában igazi nyári koncertélményben lehetett része a főtérre látogatóknak. A nagy többségben félegyházi tagokból álló rézfúvós együttes egy órás zenei élménnyel kápráztatta el a közönséget.

Részletek
Közelebb viszi a művészetet a gyermekekhez a testvérpár

Közelebb viszi a művészetet a gyermekekhez a testvérpár

2020. július 13. 12:00

A képzőművészetet szerették volna közelebb vinni a gyerekekhez abban a táborban, amelyet egy félegyházi képzőművész testvérpár, Kis Virág és Kis Judit szerveztek a Holló Kör galériájában. A tábor részleteiről Kis Judit számolt be szerkesztőségünknek, aki hamarosan New Yorkban egy műteremprogram keretében folytathat művészeti tanulmányokat.

Részletek
Meghalt Ennio Morricone

Meghalt Ennio Morricone

2020. július 6. 13:00

Amikor egy pillanatra elcsendesedik a világ, és főleg a mozi. 91 éves korában meghalt Ennio Morricone olasz zeneszerző, karmester. Legendáját és nagyságát hiánya mutatja meg majd tökéletesen. Filmzenéit még az utca embere is fütyörészi, elég csak a Volt egyszer egy vadnyugatot, A Jó, a Rossz és a Csúfot vagy még a szalagavatóra is gyakran választott A profit említeni. A tehetségét nem skatulyázta be a cowboyoktól, és füstölgő puskacsövektől hemzsegő műfaj, a szégyenszemre csak egyszeres Oscar-díjas (előbb szemlesütve adott neki előbb egy életmű szobrocskát, aztán már szinte a semmiből kapott végre egy rendeset az Aljas nyolcasért).

Részletek
Tárogató hangja töltötte be a Béke-teret pénteken este

Tárogató hangja töltötte be a Béke-teret pénteken este

2020. július 6. 10:00

Dr. Tóth Ákos tárogatójátékát élvezhettük július 3-án, pénteken, a Béke-téri szökőkútnál. A nagy számban megjelent érdeklődő és együttműködő közönség nagy tapssal és több esetben is énekkel kísérte a művészt. Hallható volt magyar népdalcsokor, Petőfi megzenésített versei, Rákóczi-dalok és néhány könnyűzenei ismert mű is. Jövő pénteken, július 10-én, 20 órától, a több félegyházi tagot is számláló, Kecskemét Brass rézfúvós együttest hallhatjuk.

Részletek
Dulity Tibor Tájképfestő Tábor

Dulity Tibor Tájképfestő Tábor

2020. június 30. 17:00

Június 20-a és 27-e között rendezték meg a már hagyományos Dulity Tibor Tájképfestő Tábort Tőserdőben, a Kontyvirág Erdei Iskolában, Sáska Tibor művészeti vezetésével. Ezúttal tizenöten vettek részt a Tévald-Csizmadia Krisztina által szervezett eseményen.

Részletek