Elindult az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. honlapja

Elindult az Antológia Kiadó és Nyomda Kft. honlapja

2020. június 6. 14:00

Az Antológia Kiadó és Nyomda gondozásában szépirodalmi és történelmi témájú könyvek jelennek meg már 1990 óta. A világ minden tájáról érkeznek kéziratok a kiadóhoz és eddig több mint 340 könyvet adtak ki. A következő időszakban folyamatosan frissítik a honlapon a megjelent könyvek listáját. További információkat a www.antologia.hu honlapon találnak.

Részletek
Könyvtársarok – Nyári hírek

Könyvtársarok – Nyári hírek

2020. június 4. 12:00

A koronavírus-járvány miatt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár személyesen még nem látogatható, ám nem maradnak olvasnivaló nélkül az igazi könyvmolyok. A könyvtárosok a 65 éven felülieknek csütörtöki és pénteki napokon házhoz viszik a kért könyveket.

Részletek
TRIANON 100 – A Kalocsa-Bácsi Főegyházmegye kettészakítása (1920) és annak következményei

TRIANON 100 – A Kalocsa-Bácsi Főegyházmegye kettészakítása (1920) és annak következményei

2020. július 5. 08:00

Hogyan érintette a Kalocsa-Bácsi Főegyházmegyét a trianoni döntés? Az elszakított területek visszacsatolása után milyen egyházkormányzati bonyodalmak alakultak ki? Milyen lépéseket tett a Szentszék? A kérdéseknek Tóth Tamás egyháztörténész, főiskolai tanár, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára járt utána. Írását az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk.

Részletek
Pünkösd ünnepén...

Pünkösd ünnepén...

2020. május 31. 08:00

Húsvéthoz kapcsolódva pünkösd is mozgóünnep, amely május 10-e és június 13-a közé esik. Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz "ötvenedik" szóból származik, ugyanis ez az ünnep a húsvét utáni 50. napon kezdődik.

Részletek
Ismét próbál a Padkaporos Táncegyüttes

Ismét próbál a Padkaporos Táncegyüttes

2020. május 30. 08:00

Pontosan három hónappal azután, hogy be kellett zárni a próbatermet, június 15-én a Zsongoló csoporttal megkezdi újra a táncedzéseket a Padkaporos Táncegyüttes, amit június 16-án a Pitypang, június 17-én pedig a Százszorszép és a Naprózsa csoport követ – tájékoztatta lapunkat Kátai Tibor művészeti vezető. Hozzátette: az eddigi online találkozások a már megtanult folyamatokat, lépéseket tartották frissen, de nem pótolta az emberközeli próbákat, edzéseket, beszélgetéseket.

Részletek
Szállj!

Szállj!

2020. május 29. 15:00

Nemrég mutattuk be a Kecskemét Brass fúvósegyüttes két karanténvideóját. A zenekarnak több félegyházi tagja is van. A kisfilmet összeállító Földi Jácint trombitaművész, a félegyházi A Láma Dalai zenekarnak is tagja. Ezúttal ők készítettek egy összeállítást arról, hogyan éltek a karantén idején. A kis színes, jó kedvű mozgóképeket ezúttal is Jácint varázsolta egésszé a tavaly megjelent Kötelék című kislemezük Szállj! című dala segítségével.

Részletek
110 éves a Délmagyarország

110 éves a Délmagyarország

2020. május 30. 12:00

A Délmagyarország a mai vidéki napilapok között a legnagyobb múltú, és országos napilap is csak kettő van, amely régebb óta jelenik meg. Lapunk első számát 1910. május 22-én vehették kézbe az olvasók: erős tartalommal indított. Története során többször betiltották, cenzúrázták, a politika eszközévé vált – ám mindig visszatalált olvasóihoz.

Részletek
Kövér Tisza

Kövér Tisza

2020. május 24. 08:00

A szerző, Bátyi Zoltán, szegedi író, újságíró, aki a félegyházi helyi írott sajtó újraindulásakor a Félegyházi Hírekben az akkori főszerkesztő, Czakó János kérésére számos írást publikált. Most, közeledvén az 1970-es szegedi árvíz 50. évfordulójához, a Kövér Tisza című írását adjuk közre.

Részletek