Az Oroszlánkirály fúvósballadája

Az Oroszlánkirály fúvósballadája

2020. május 22. 17:00

Ígéretükhöz híven a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvósaiból alakult Kecskemét Brass tagjai elkészültek azzal a klippel, amelyből már a hónap elején láthattunk egy kis előzetest. Most az Oroszlánkirály című film betétdalát dolgozták fel karanténvideójukban.

Részletek
Szavazzon kedvenceire!

Szavazzon kedvenceire!

2020. május 19. 18:00

Idén egy rendhagyó online gála keretében adja át a Kecskeméti Nemzeti Színház a 2019/2020-as évad legjobbjainak az elismeréseket. A jelen helyzetben nem tudja a teátrum a szponzorok segítségével támogatni a díjazottakat, de ahogy Cseke Péter igazgató elmondta: A lényeg: a dicsőség! A kecskeméti Oscar-gálaként emlegetett évadzáró esemény nem maradhat el, ezúttal online formában történik meg az évad ünnepélyes lezárása.

Részletek
Trianon 100

Trianon 100

2020. június 4. 16:32

Trianon tragédiájának 100. évfordulója alkalmából a Félegyházi Közlöny kéthetente egy-egy verset ad közre, emlékezve történelmünk e sötét napjára.

Részletek
Ragaszkodom a régi formavilág őrzéséhez

Ragaszkodom a régi formavilág őrzéséhez

2020. május 22. 08:00

Tiszaalpáron Gergely Ramóna, a Népművészet Ifjú Mestere, népi iparművész, egyike azoknak, akik tovább éltetik, gondozzák a kosárfonás hagyományait. Nem könnyű, de nagyon szép hivatás. Ezt nyilatkozta lapunknak Ramóna.

Részletek
Kihirdették a Dalszövegíró-pályázat eredményét

Kihirdették a Dalszövegíró-pályázat eredményét

2020. május 18. 08:00

Nagyon sok értékes, megindító alkotás érkezett a Móra Ferenc Művelődési Központ Dalszövegíró-pályázatára. Ezek közül a legjobbnak, Antalicz Dóra (30): Rohanó világ című szövege bizonyult. A szakmai zsűri különdíjat ítélt meg Nagy József: Honvágy című versének.

Részletek
Németh László műfordítói tábort hirdet a népfőiskola

Németh László műfordítói tábort hirdet a népfőiskola

2020. május 18. 12:00

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója elmondta: a pályázati felhívásra olyan harmincöt év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek a Magyarországgal határos Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna nyelvein, valamint a történelmi szomszédok, Csehország és Lengyelország nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt – adta hírül a Magyar Hírlap.

Részletek
Útnak indultak a könyvfutárok

Útnak indultak a könyvfutárok

2020. május 15. 08:00

Könyvfutár-szolgáltatást indított a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A kezdeményezés nagyon kedvező fogadtatásra talált. A város minden részéről érkeztek kérések telefonon és e-mailben egyaránt. A könyvtár dolgozói május 14-én délelőtt nyeregbe pattantak, és bringával vitték hűséges olvasóikhoz a könyveket, remélve azt, hogy az olvasás élménye könnyítheti a vesztegzár elviselését.

Részletek
Vírusölő novella, szomorkodóknak

Vírusölő novella, szomorkodóknak

2020. május 17. 08:00

Bizonyára sokan vannak úgy, mint én ebben a „karanténos világban”, hogy veszteglésre ítélve szívesen olvasok egy-egy kedves gondolatot, írást. Ezért is gondoltam úgy, hogy érdemes megosztani a Félegyházi Közlöny oldalán Bátyi Zoltán szösszenetét. (Hájas Sándor)

Részletek
Élet a korona idején

Élet a korona idején

2020. június 9. 14:00 | Koronavírus

Online fotópályázatot hirdet az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért szervezet a Fiatal Tehetségek Program keretében Élet a korona idején címmel. A pályamunkákat június 15-éig várják az [email protected] e-mail címre. Az első három helyezett értékes fotózással kapcsolatos könyveket nyer és kiállítási lehetőséget kínálnak nekik.

Részletek