Pünkösd ünnepén...

Pünkösd ünnepén...

2020. május 31. 08:00

Húsvéthoz kapcsolódva pünkösd is mozgóünnep, amely május 10-e és június 13-a közé esik. Az ünnep elnevezése a görög pentekosztész, azaz "ötvenedik" szóból származik, ugyanis ez az ünnep a húsvét utáni 50. napon kezdődik.

Részletek
Ismét próbál a Padkaporos Táncegyüttes

Ismét próbál a Padkaporos Táncegyüttes

2020. május 30. 08:00

Pontosan három hónappal azután, hogy be kellett zárni a próbatermet, június 15-én a Zsongoló csoporttal megkezdi újra a táncedzéseket a Padkaporos Táncegyüttes, amit június 16-án a Pitypang, június 17-én pedig a Százszorszép és a Naprózsa csoport követ – tájékoztatta lapunkat Kátai Tibor művészeti vezető. Hozzátette: az eddigi online találkozások a már megtanult folyamatokat, lépéseket tartották frissen, de nem pótolta az emberközeli próbákat, edzéseket, beszélgetéseket.

Részletek
Szállj!

Szállj!

2020. május 29. 15:00

Nemrég mutattuk be a Kecskemét Brass fúvósegyüttes két karanténvideóját. A zenekarnak több félegyházi tagja is van. A kisfilmet összeállító Földi Jácint trombitaművész, a félegyházi A Láma Dalai zenekarnak is tagja. Ezúttal ők készítettek egy összeállítást arról, hogyan éltek a karantén idején. A kis színes, jó kedvű mozgóképeket ezúttal is Jácint varázsolta egésszé a tavaly megjelent Kötelék című kislemezük Szállj! című dala segítségével.

Részletek
110 éves a Délmagyarország

110 éves a Délmagyarország

2020. május 30. 12:00

A Délmagyarország a mai vidéki napilapok között a legnagyobb múltú, és országos napilap is csak kettő van, amely régebb óta jelenik meg. Lapunk első számát 1910. május 22-én vehették kézbe az olvasók: erős tartalommal indított. Története során többször betiltották, cenzúrázták, a politika eszközévé vált – ám mindig visszatalált olvasóihoz.

Részletek
Kövér Tisza

Kövér Tisza

2020. május 24. 08:00

A szerző, Bátyi Zoltán, szegedi író, újságíró, aki a félegyházi helyi írott sajtó újraindulásakor a Félegyházi Hírekben az akkori főszerkesztő, Czakó János kérésére számos írást publikált. Most, közeledvén az 1970-es szegedi árvíz 50. évfordulójához, a Kövér Tisza című írását adjuk közre.

Részletek
Az Oroszlánkirály fúvósballadája

Az Oroszlánkirály fúvósballadája

2020. május 22. 17:00

Ígéretükhöz híven a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvósaiból alakult Kecskemét Brass tagjai elkészültek azzal a klippel, amelyből már a hónap elején láthattunk egy kis előzetest. Most az Oroszlánkirály című film betétdalát dolgozták fel karanténvideójukban.

Részletek
Szavazzon kedvenceire!

Szavazzon kedvenceire!

2020. május 19. 18:00

Idén egy rendhagyó online gála keretében adja át a Kecskeméti Nemzeti Színház a 2019/2020-as évad legjobbjainak az elismeréseket. A jelen helyzetben nem tudja a teátrum a szponzorok segítségével támogatni a díjazottakat, de ahogy Cseke Péter igazgató elmondta: A lényeg: a dicsőség! A kecskeméti Oscar-gálaként emlegetett évadzáró esemény nem maradhat el, ezúttal online formában történik meg az évad ünnepélyes lezárása.

Részletek
Trianon 100

Trianon 100

2020. június 4. 16:32

Trianon tragédiájának 100. évfordulója alkalmából a Félegyházi Közlöny kéthetente egy-egy verset ad közre, emlékezve történelmünk e sötét napjára.

Részletek
Ragaszkodom a régi formavilág őrzéséhez

Ragaszkodom a régi formavilág őrzéséhez

2020. május 22. 08:00

Tiszaalpáron Gergely Ramóna, a Népművészet Ifjú Mestere, népi iparművész, egyike azoknak, akik tovább éltetik, gondozzák a kosárfonás hagyományait. Nem könnyű, de nagyon szép hivatás. Ezt nyilatkozta lapunknak Ramóna.

Részletek