Élet a korona idején

Élet a korona idején

2020. június 9. 14:00 | Koronavírus

Online fotópályázatot hirdet az Ifjú Konzervatívok a Nemzetért szervezet a Fiatal Tehetségek Program keretében Élet a korona idején címmel. A pályamunkákat június 15-éig várják az [email protected] e-mail címre. Az első három helyezett értékes fotózással kapcsolatos könyveket nyer és kiállítási lehetőséget kínálnak nekik.

Részletek
Kedves színházbarát!

Kedves színházbarát!

2020. május 12. 12:00 | Koronavírus

A március 12-étől az évad végéig elmaradó előadások pótlása összefügg az elrendelt színházi bezárással és korlátozásokkal, ezért azokat nem tudják pótolni. A jegyeket vissza tudják váltani, viszont azok későbbre történő érvényesítésére, cseréjére nincsen lehetőség – áll a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közleményében.

Részletek
Karanténkoncert Félegyházán

Karanténkoncert Félegyházán

2020. május 11. 16:00 | Koronavírus

A Liszt Ferenc és a Munkácsy utca találkozásánál adott karanténkoncertet dr. Francia László és dr. Tóth Ákos, május 10-én este. A kórházi dolgozók és mindenki más munkáját köszönték meg ezzel, akik a járványhelyzetben fontos és nélkülözhetetlen szolgálatot teljesítenek. A két előadó magyar népdalokat és klasszikus műveket szólaltatott meg tárogatóján, a közönség pedig lelkes tapssal fogadta a koncertet. Nem ez volt egyébként az első alkalom, amikor a két zenész szabadtéri muzsikával vitt változatosságot a szomszédok és arra járók eseménytelen karantén napjaiba. Immár hat hete adnak vasárnap este fél 8-tól 8-ig alkalmi koncertet, ki-ki saját teraszáról. Azt ígérik, hogy a hagyomány nem is szakad meg mindaddig, amíg lelkesedésük és a karantén kitart.

Részletek
Házhoz megy a könyvtáros

Házhoz megy a könyvtáros

2020. május 12. 16:00 | Koronavírus

Könyvfutár szolgáltatást indított a városi könyvtár. Az új kezdeményezéssel a lakosság mentális egészségének megőrzéséhez szeretnének hozzájárulni a járványhelyzet miatt kialakult rendkívüli időszakban – mondta el Kállainé Vereb Mária igazgató.

Részletek
Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

Újraindul a könyvfutár-szolgáltatás

2020. május 10. 17:30 | Koronavírus

Május 11-én, hétfőtől újraindítja könyvfutár-szolgáltatását a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár. A járványügyi intézkedések miatt az intézmény ugyan jelenleg zárva tart, de a bibliotéka munkatársai lehetőséget kínálnak arra, hogy előzetes egyeztetés után házhoz vigyék a kért könyveket. Igényeiket leadhatják a 76/461-429-es telefonszámon, vagy e-mailen, a [email protected] címen.

Részletek
Gyerekszereplőket keres a kecskeméti nemzeti színház

Gyerekszereplőket keres a kecskeméti nemzeti színház

2020. május 5. 17:00

Gyerekszereplőket keres a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a Légy jó mindhalálig című musical Nyilas Misi és Nyilas Misi osztálytársainak szerepeire. A meghallgatásra jól éneklő és jó mozgásképességekkel rendelkező 9-13 éves fiúk jelentkezését várják.

Részletek
Könyvtársarok – Újdonságok

Könyvtársarok – Újdonságok

2020. május 20. 12:00

Lassan 2 hónapja nem fogad látogatókat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, ám a szakmai munka nem állt meg: könyvkiadók sikerlistáit figyelve, az olvasók igényeit, szokásait szem előtt tartva rendelik meg a gyermekkönyveket, a szépirodalmi műveket, az életvezetéssel kapcsolatos szakkönyveket, a dvd-ket. A könyvtárosok bíznak abban, hogy hamarosan újra nyithatnak és többek között az alábbi újdonságok közül válogathatnak az olvasók.

Részletek
Megölte a fia Szilágyi István színészt

Megölte a fia Szilágyi István színészt

2020. május 3. 13:00

82 évesen életét vesztette Szilágyi István színész, akit legismertebb szerepe után leginkább csak Lópici Gáspárként emlegettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint ma, május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületben egy családi házban egy férfi bántalmazza apját. A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

Részletek
Mit tegyek a kütyüre kattant gyerekemmel?

Mit tegyek a kütyüre kattant gyerekemmel?

2020. május 21. 16:00

A címben megfogalmazott kérdés talán még soha nem volt annyira aktuális, mint napjainkban, amikor az oktatás immár hetek óta szinte kizárólag az online térben zajlik. Hogyan tudjuk a lehető legjobbat kihozni ebből a helyzetből? Hogyan lehet az okos eszközöket okosan használni, és mivel segíthet ebben gyermekének a szülő? Egyebek mellett ezekről is beszélgettünk Miklya Luzsányi Mónikával. A félegyházi írónőnek e témában jelent meg könyve tavaly, a Scolar Kiadó gondozásában, Mit tegyek a kütyüre kattant gyermekemmel? címmel.

Részletek