Petőfi színészként is tehetséges volt

Petőfi színészként is tehetséges volt

2019. április 12. 16:00

Petőfi Sándor színészi pályafutásáról tartott előadást Juhász István a városi könyvtárban. Mondandójában kifejtette, hogy a költő színésznek sem volt tehetségtelen. Pályafutása azonban megszakadt, mielőtt nagy szerepeket kapott volna. De jó döntés volt részéről, hogy inkább a költészetnek szentelte életét.

Részletek
Az én könyvtáram

Az én könyvtáram

2019. április 8. 13:00

Szakmai konferenciát rendeznek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 9-én, kedden 10 órától.

Részletek
Már szervezik a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozóját

Már szervezik a II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozóját

2019. március 30. 11:30

Március 14-15-én zajlott a Lakitelek Népfőiskolán a 2019-ben is megrendezendő II. Kárpát-medencei Önkéntes Tűzoltózenekarok Találkozójának egyeztető, szervezői megbeszélése. A tanácskozáson részt vett Szedlacsek Emília, az NMI szakmai igazgatója, Dobson Tibor dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Hegymegi Ildikó, a Magyar Tűzoltó Szövetség gazdasági vezetője, Biczó Miklós, az NMI rendezvényszervező központvezetője, valamint Madari Andor, a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

Részletek
Új fejezetet nyitottak a tehetséges mórás képzőművészek

Új fejezetet nyitottak a tehetséges mórás képzőművészek

2019. március 23. 17:30

A Móra Ferenc Gimnázium tehetséges képzőművész diákjai március 20-án rendezték meg a XXI. MFG Biennálét. A megnyitón Szabó Ildikó művésztanár, az alkotó közösség vezetője elmondta, hogy a mostani kiállítással kétszer húsz évet zárnak le. Az első tárlatot Rosta Ferenc művésztanár szervezte meg lelkes tanítványaival. A fiatalok jól fogadták a kezdeményezést, és onnantól kezdve él ez a szép mórás hagyomány. – 20 év után én vettem át a kör vezetését, a kiállítások szervezését, és örömmel mondhatom, hogy folytatjuk a sorozatot, és új korszakot kezdünk – tette hozzá.

Részletek
Félegyháziak Tiszadadán

Félegyháziak Tiszadadán

2019. március 21. 07:30

Kevésbé köztudott, hogy Holló László festőművész, a félegyháziak Laci bácsija mintegy 40 éven át töltötte el nyarait a Tisza melletti Tiszadada községben. Igazán ott érezte magát szabadnak. Lassan két évtizedes hagyomány már Tiszadada életében a március első hetében megrendezendő Holló László Hét.

Részletek
Könyvtársarok – A víz világnapja

Könyvtársarok – A víz világnapja

2019. március 22. 16:00

1992-ben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték a víz világnapjának megünneplését. Hatására Dublinban az ENSZ 47. közgyűlése március 22-ét nyilvánította e nappá, amelynek célja, hogy ráirányítsa a döntéshozók, a szervezetek és a magánszemélyek figyelmét a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Részletek
Titkok a levéltárból – A rendelőintézetről

Titkok a levéltárból – A rendelőintézetről

2019. március 17. 13:00

A város vezetősége a második világháború után lépéseket tett a település egészségügyi szolgáltatásának fejlesztése érdekében. 1950-ben megnyílt a közkórház és ugyanebben az évben született döntés arról is, hogy a város a Tomasovszky-féle magánkórház épületében városi központi egészségházat állít fel. Ez, a jelenleg is meglévő, a mai Korond (egykori Öröm, később Iványi Sándor) és a Deák Ferenc (egykori Kilián György) utcák találkozásánál álló épület több évig működött egészségházként, 1958-tól itt kapott helyet a Tüdőgondozó Intézet, majd később a városi fogászat is.

Részletek