Pályázati hirdetmény

Pályázati hirdetmény

2018. december 17. 18:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Kiskunfélegyháza, Kazinczy utca 1. szám alatti 143 m2 alapterületű, önkormányzati tulajdonban álló üzlethelyiség határozott időtartamú bérbevételére. Érdeklődni a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal (6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1.) Vagyongazdálkodási Osztály II. emelet 71., valamint a www.kiskunfelegyhaza.hu. oldalon lehet.

Részletek
Mi Gárdonyink vetélkedő

Mi Gárdonyink vetélkedő

2018. november 30. 12:00

A Pálmonostorai Gárdonyi Géza Általános Iskolában negyedik alkalommal rendezték meg a Mi Gárdonyink vetélkedőt. A versenyen részt vevő 7 csapatot, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke és Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatónője köszöntötte. Mészáros Mártával, a Kiskun Múzeum igazgatójával a zsűrizés feladatait is elvállalták. A versenyre az író életrajzából és az Egri csillagok című regényből kellett készülni.

Részletek
Egy könyv fiatalokról a fiataloknak és felnőtteknek

Egy könyv fiatalokról a fiataloknak és felnőtteknek

2018. november 30. 16:30

Babay József „ Mi huszonketten…” című kötetének reprint kiadását mutatták be november 29-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A szerző a félegyházi Városi Katolikus Főgimnázium egyik osztályának egy tanévét tűzte tollhegyre, amikor megírta szép, tanulságos történetét 1932-ben. A régmúlt idők akkori diákjairól, tanárairól, az iskola életéről – amit ma Móra Ferenc Gimnáziumnak hívnak – mesélnek a könyv lapjai. A kötet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a könyvtár támogatásával jelent meg. A könyvbemutatón Rosta Ferenc alpolgármester mondott bevezetőt, majd dr. Tarjányi József ismertette Babay József életét, munkásságát, illetve a kiadványt. A Móra Gimnázium diákjai részleteket olvastak fel az írásokból.

Részletek
Ezüst diploma a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen

Ezüst diploma a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen

2018. november 29. 18:00

Szép sikert ért el Budapesten a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa. Ezüst diplomát kapott a Nagyné Mészáros Erika tanárnő vezetette énekkar, a KÓTA által VIII. alkalommal szervezett Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen. Az énekkar műsorában zongorán közreműködött Pocskai Roland, a Batthyány Művészeti Iskola zongoratanára.

Részletek
Advent második vasárnapja – A reménység

Advent második vasárnapja – A reménység

2018. december 9. 07:30

Már csak két hét, és elérkezik az év talán legnépszerűbb ünnepe, a karácsony. Csillogó fények veszik körül a korán sötétbe burkolózó várost, s a díszes lámpások alatt meleg kabátba bújt emberek sietnek. A karácsonyfaárusok, a fenyőillat, a forralt bor, a fűszerek olyan hangulatot teremtenek, amivel csak a karácsony ajándékoz meg bennünket. A most kezdődő advent a várakozás időszaka, amely lehetőséget ad arra is, hogy átgondoljuk, számunkra miről szól a karácsony. A készülődés, a bevásárlás, az ajándékok, a fények és illatok mind fontosak, de az ünnep igazi hangulatát nem a kellékek adják, hanem az a tartalom, amellyel mindezt megtöltjük. Az advent négy vasárnapja, s a koszorún meggyújtott gyertyák a hit, remény, öröm, szeretet szimbólumai. Jelentésükről, a fogalmak és az ünnepvárás kapcsolatáról városunk egy-egy lelkészével beszélgettünk, hogy általuk is megismerve a várakozás állomásait, közelebb kerülhessünk a karácsony örömhíréhez.

Részletek
Karácsonyra várva

Karácsonyra várva

2018. december 2. 07:30

Már csak néhány hét, és elérkezik az év talán legnépszerűbb ünnepe, a karácsony. Csillogó fények veszik körül a korán sötétbe burkolózó várost, s a díszes lámpások alatt meleg kabátba bújt emberek sietnek. A karácsonyfaárusok, a fenyőillat, a forralt bor, a fűszerek olyan hangulatot teremtenek, amivel csak a karácsony ajándékoz meg bennünket. A most kezdődő advent a várakozás időszaka, amely lehetőséget ad arra is, hogy átgondoljuk, számunkra miről szól a karácsony. A készülődés, a bevásárlás, az ajándékok, a fények és illatok mind fontosak, de az ünnep igazi hangulatát nem a kellékek adják, hanem az a tartalom, amellyel mindezt megtöltjük. Az advent négy vasárnapja, s a koszorún meggyújtott gyertyák a hit, remény, öröm, szeretet szimbólumai. Jelentésükről, a fogalmak és az ünnepvárás kapcsolatáról városunk egy-egy lelkészével beszélgettünk, hogy általuk is megismerve a várakozás állomásait, közelebb kerülhessünk a karácsony örömhíréhez.

Részletek
Titkok a levéltárból - Történeti érdekességek

Titkok a levéltárból - Történeti érdekességek

2018. november 25. 13:00

A város legrégebbi közgyűjteménye, a félegyházi levéltár a település önálló közigazgatási életével szoros összefüggésben alakult meg. Mikor a város vezetői felismerték, hogy a kötelezettségek nyilvántartása és a jogok bizonyíthatósága céljából érdemes megőrizni bizonyos iratokat, gondoskodtak azok biztonságos fennmaradásáról is.

Részletek