Zenés hangolódás az ünnepre

Zenés hangolódás az ünnepre

2018. december 16. 11:30

Karácsonyi zenés estet tartottak a Móra Ferenc Művelődési Központban december 14-én. A jótékonysági rendezvény sajátossága, hogy a műsorban a művelődési központ dolgozói is szerepeltek.

Részletek
Bodor Miklós festőművész és grafikus művei a könyvtárban

Bodor Miklós festőművész és grafikus művei a könyvtárban

2018. december 13. 11:30

Ünnepélyes keretek közt átadták Bodor Miklós festőművész és grafikus műveit a városnak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, december 11-én. Az átadó ünnepségen beszédet mondott Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója és Rosta Ferenc alpolgármester. Az eseményre ellátogatott Bodor Miklós özvegye is, aki néhány személyes hangvételű mondattal hivatalosan is átadta a gyűjteményt Kiskunfélegyháza részére.

Részletek
Költöző harangjainkról

Költöző harangjainkról

2018. december 14. 10:00

A minket körülvevő és szolgáló tárgyakról úgy gondolkodunk, hogy azok ott és addig maradnak, ahová tesszük őket. Pedig ez koránt sincs így! A harangokról összegyűjtött sok történetet rendezgetve, meglepő esetek sorozatára derült fény.

Részletek
Aradon jártak a Zenebarátok

Aradon jártak a Zenebarátok

2018. december 11. 17:30

Aradon járt a Kiskunfélegyházi Zenebarátok kórusa a nagy múltú és ma is sikeres, a magyar kulturális életben szerteágazó tevékenységű aradi Kölcsey Egyesület meghívására, december 9-én.

Részletek
A jazz története a könyvtárban

A jazz története a könyvtárban

2018. december 7. 14:30

Simon Géza Gábor zene és hanglemeztörténész, zenei újságíró, producer, a Magyar Jazzkutatási Társaság elnökének ,Ha a Budapesti jazzmozgalom naplót írt volna' című kötetét mutatták be december 4-én, a városi könyvtárban. A szerzővel Dulity Kálmán beszélgetett arról, hogy mi inspirálta a kötet megírására, hogyan változott a jazzműfaj a 20-as 30-as 40-es-50-es években. A hallgatóság megismerhette a jazz művészetének közismert elkötelezettjének munkásságát, aki több mint 40, erről szóló kiadvány és 150 lemez kiadását segítette elő, és több ezer előadást tartott a műfajról. A könyvbemutatón tisztázták a jazz szó változatainak jelentését, illetve a jazzirányzatok különböző megnevezéseit is.

Részletek