Pakson győztek a megyei kézilabdázók

Pakson győztek a megyei kézilabdázók

2017. április 23. 13:50

A bajnoki hajrához érkezve fontos győzelmet aratott Pakson a Dél-100 Kiskunfélegyháza felnőtt férfi csapata a megyei kézilabda bajnokság 23. fordulójában. Az alsóházi rangadón az őszi mérkőzéshez hasonlóan félegyházi fölény alakult ki, ami a gólok számában is megmutatkozott. A szünetben 22-13-ra a félegyháziak vezettek és előnyüket a második félidőben még tovább növelve magabiztosan, 44-31-re győztek. A Dél-100 Kiskunfélegyháza felnőtt női csapata ugyancsak április 22-én a Soltvadkerti TE ellen lépett pályára, a mérkőzés 25-14-es soltvadkerti sikerrel zárult.

Részletek
Negyedóra alatt eldőlt a mérkőzés

Negyedóra alatt eldőlt a mérkőzés

2017. április 23. 19:50

A kiesés ellen menekülő Kunszállás SE otthonában vendégszerepelt a Kiskunfélegyházi HTK április 23-án a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. A KHTK játékosai a harmadik hely megtartása érdekében a három pont megszerzésére törtek, a mérkőzést ennek megfelelően nagy elánnal kezdték, 14 perc alatt háromszor is bevették a kunszállási kaput. A 3-0-ás eredmény a későbbiek során sem változott, a KHTK győzelmével maradt a harmadik pozícióban, a Kunszállás továbbra is sereghajtó.

Részletek
Nagy skalpot gyűjtött be az Astra

Nagy skalpot gyűjtött be az Astra

2017. április 23. 19:15

A rájátszásban még hibátlan Szekszárd FC otthonába látogatott a női futsal NB I. 6. fordulójában az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC. A szekszárdiak legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, többek között Kiskunfélegyházán is legyőzték az Astrát március közepén 4-3-ra. Szereplésüknek köszönhetően a Hajdúböszörményi TE csapatával holtversenyben vezették a tabellát. Az Astra játékosainak sikerült a visszavágás, fordulatos találkozón 5-3-ra nyertek és megőrizték harmadik pozíciójukat a bajnokságban.

Részletek
Második hely a felsőházban

Második hely a felsőházban

2017. április 23. 12:55

Kiskunfélegyházán zárult a leány U15-ös félpályás bajnokság alföldi csoportjának felsőházi rájátszása április 22-én. A Félegyházi Térségi Sportiskola korosztályos csapata két győzelem mellett egyszer szenvedett vereséget. Abonyi Péter tanítványa Sieber Szófia és Sieber Glória góljaival 3-0-ra legyőzték a Dabast, a Ceglédet Czinege Eszter triplájával 6-0-ra múlták felül. A csoport élén végző Szolnoki MÁV FC ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyult, a vendégek elvitték a három pontot. Az alföldi csoport élén hibátlan mérleggel, 45 ponttal a szolnokiak zártak, a félegyháziak 30 egységgel a második helyet szerezték meg.

Részletek
Pont nélküli egy-hét

Pont nélküli egy-hét

2017. április 23. 09:00

Az elmúlt hetek javuló formája ellenére nem termett sok babér hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutasnak a Pálmonostora SE ellen a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. A szezonban még nyeretlen félegyháziak első pontjaik megszerzését követően az első győzelem elérése reményében léptek pályára és Kele Martin góljával a vezetést is megszerezték (1-0). Az előny csupán percekig tartott, a vendégek rövid idő leforgása alatt megfordították az állás és a szünetig 3-1-re elhúztak. Ezt követően már csak pálmonostori gólok születtek, a mérkőzés könnyed vendég sikerrel zárult (1-7).

Részletek
 Listavezetőt vert a KHTK II.

Listavezetőt vert a KHTK II.

2017. április 22. 20:35

Bravúros győzelmet aratott a bajnoki éllovas Kecskeméti LC KTE SI felett a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgóbajnokság 24. fordulójában. A megyei rangadón a vendég kecskemétiek kerültek előnybe, de az ismét pályára lépő Zs. Juhász István vezérletével a félegyháziak megfordították az állást (2-1).

Részletek
Szeszélyes időjárás nehezítette a horgászatot - videóval

Szeszélyes időjárás nehezítette a horgászatot - videóval

2017. április 26. 09:00

Több mint negyvenen ragadtak horgászbotot a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark idénynyitó horgászversenyén, április 22-én. Nem kedvezett az időjárás a hatórás megmérettetésnek. A hideg, valamint a szél a fogásokra is kihatott. A körülmények ellenére több mint 125 kilogrammnyi hal akadt horogra. A verseny első helyén Markovics Norbert zárt 16,5 kilogrammnyi fogással. A legnagyobb halat Rostás László emelte ki 7,4 kilogrammos amur formájában.

Részletek
Eger várát is meghódították a Koppányok

Eger várát is meghódították a Koppányok

2017. április 19. 18:30

Az egri várban rendezték Húsvét szombatján a Magyar Íjász Szövetség kvalifikációs történelmi íjászversenyét. A találkozóra kilencen neveztek a Turul Koppány Íjászok, hiszen az országos bajnokságba való bejutás volt a tét. A magas színvonalú versenyen 80%-os teljesítmény kellett az erősebb kategóriákban a dobogóközeli lehetőséghez .

Részletek
Nem kaptak mattot

Nem kaptak mattot

2017. április 17. 17:30

Két arany- és egy ezüstéremmel, valamint hat oklevéllel térhetett haza a Miskolcon rendezett Diákolimpia Sakk Egyéni Verseny országos döntőjéről Bács-Kiskun megye három diákja. A versenyen a különböző korosztályok megyei- és budapesti bajnokai és helyezettjei játszhattak - tájékoztatta szerkesztőségünket Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség (BKMSSZ) főtitkára.

Részletek