Világbajnokságra készülnek a félegyházi szenior úszók

Világbajnokságra készülnek a félegyházi szenior úszók

2017. április 25. 13:30

Hódmezővásárhelyen rendezték meg a VI. Fedett Pályás Nyílt Szenior Úszó Országos Bajnokság III. Duna Kupa nemzetközi szenior úszó versenyét április 22-én és 23-án. A találkozón 24 egyesület 450 versenyzője vett részt, amelyen kvalifikálni lehetett a Budapesten rendezendő szenior világbajnokságra. A versenyen egy világcsúcs és egy Európa-csúcs született. A Kiskun Vízi Sportegyesület csapatából Sebők János, Simon Géza valamint a 4x50 méteres vegyes váltó teljesítette a szintet – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László.

Részletek
Kiváló eredmények az országos duatlon versenyen

Kiváló eredmények az országos duatlon versenyen

2017. április 25. 15:30

Balatonbogláron rendezték meg a III. BUI Duatlon Országos Versenyt. A futás emelkedőkkel, változó aszfalti burkolatokkal tarkított volt. A kerékpáros pályát a 7-es úton lezárt területen alakították ki. A verseny színvonalát emelte az egyes futamok nagy létszámú indulói részvétele. A rendezvényen mintegy 1000 versenyző mérette meg magát. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzői az erős mezőnyben is kiváló helyeken értek célba.

Részletek
Fél gőzzel is nyertek a kézilabdázók

Fél gőzzel is nyertek a kézilabdázók

2017. április 25. 09:00

A papírformának megfelelően könnyed győzelmet aratott a sereghajtó Újkígyósi KC felett a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata az NB II délkeleti csoportjának 20. fordulójában. A dobogóra hajtó KHTK egy percig nem adott esélyt a tartalékosan felálló vendégeknek, magabiztos játékkal, 33-25-re nyert. A bajnokságból már csak két forduló van hátra, ha a KTHK az egyik mérkőzését megnyeri, akkor már biztosan megőrzi harmadik pozícióját.

Részletek
Harcban a bajnoki címért

Harcban a bajnoki címért

2017. április 23. 15:25

Szeghalom adott otthont az U14-es fiú kézilabda bajnokság Badó László régiójában a felsőházi rájátszás soros fordulójának április 22-én. A bajnoki címért ádáz harcot vív a Kiskunfélegyházi HTK és a Csongrádi Tigrisek UKE korosztályos csapata. A játéknapon egyik együttes sem hibázott, a félegyháziak 31-23-ra legyőzték a Kecel KC-t, a Köröstarcsai KSK-t pedig 27-16-ra múlták felül. A bajnokság utolsó játéknapját május 6-án, szombaton 9 órától a Kész Arénában rendezik meg. A KHTK többek között a Csongráddal is összecsap, mindkét együttes 15-15 ponttal várja a zárónapot.

Részletek
Pakson győztek a megyei kézilabdázók

Pakson győztek a megyei kézilabdázók

2017. április 23. 13:50

A bajnoki hajrához érkezve fontos győzelmet aratott Pakson a Dél-100 Kiskunfélegyháza felnőtt férfi csapata a megyei kézilabda bajnokság 23. fordulójában. Az alsóházi rangadón az őszi mérkőzéshez hasonlóan félegyházi fölény alakult ki, ami a gólok számában is megmutatkozott. A szünetben 22-13-ra a félegyháziak vezettek és előnyüket a második félidőben még tovább növelve magabiztosan, 44-31-re győztek. A Dél-100 Kiskunfélegyháza felnőtt női csapata ugyancsak április 22-én a Soltvadkerti TE ellen lépett pályára, a mérkőzés 25-14-es soltvadkerti sikerrel zárult.

Részletek
Negyedóra alatt eldőlt a mérkőzés

Negyedóra alatt eldőlt a mérkőzés

2017. április 23. 19:50

A kiesés ellen menekülő Kunszállás SE otthonában vendégszerepelt a Kiskunfélegyházi HTK április 23-án a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. A KHTK játékosai a harmadik hely megtartása érdekében a három pont megszerzésére törtek, a mérkőzést ennek megfelelően nagy elánnal kezdték, 14 perc alatt háromszor is bevették a kunszállási kaput. A 3-0-ás eredmény a későbbiek során sem változott, a KHTK győzelmével maradt a harmadik pozícióban, a Kunszállás továbbra is sereghajtó.

Részletek
Nagy skalpot gyűjtött be az Astra

Nagy skalpot gyűjtött be az Astra

2017. április 23. 19:15

A rájátszásban még hibátlan Szekszárd FC otthonába látogatott a női futsal NB I. 6. fordulójában az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC. A szekszárdiak legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, többek között Kiskunfélegyházán is legyőzték az Astrát március közepén 4-3-ra. Szereplésüknek köszönhetően a Hajdúböszörményi TE csapatával holtversenyben vezették a tabellát. Az Astra játékosainak sikerült a visszavágás, fordulatos találkozón 5-3-ra nyertek és megőrizték harmadik pozíciójukat a bajnokságban.

Részletek
Második hely a felsőházban

Második hely a felsőházban

2017. április 23. 12:55

Kiskunfélegyházán zárult a leány U15-ös félpályás bajnokság alföldi csoportjának felsőházi rájátszása április 22-én. A Félegyházi Térségi Sportiskola korosztályos csapata két győzelem mellett egyszer szenvedett vereséget. Abonyi Péter tanítványa Sieber Szófia és Sieber Glória góljaival 3-0-ra legyőzték a Dabast, a Ceglédet Czinege Eszter triplájával 6-0-ra múlták felül. A csoport élén végző Szolnoki MÁV FC ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyult, a vendégek elvitték a három pontot. Az alföldi csoport élén hibátlan mérleggel, 45 ponttal a szolnokiak zártak, a félegyháziak 30 egységgel a második helyet szerezték meg.

Részletek
Pont nélküli egy-hét

Pont nélküli egy-hét

2017. április 23. 09:00

Az elmúlt hetek javuló formája ellenére nem termett sok babér hazai pályán a Kiskunfélegyházi Vasutasnak a Pálmonostora SE ellen a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában. A szezonban még nyeretlen félegyháziak első pontjaik megszerzését követően az első győzelem elérése reményében léptek pályára és Kele Martin góljával a vezetést is megszerezték (1-0). Az előny csupán percekig tartott, a vendégek rövid idő leforgása alatt megfordították az állás és a szünetig 3-1-re elhúztak. Ezt követően már csak pálmonostori gólok születtek, a mérkőzés könnyed vendég sikerrel zárult (1-7).

Részletek
 Listavezetőt vert a KHTK II.

Listavezetőt vert a KHTK II.

2017. április 22. 20:35

Bravúros győzelmet aratott a bajnoki éllovas Kecskeméti LC KTE SI felett a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgóbajnokság 24. fordulójában. A megyei rangadón a vendég kecskemétiek kerültek előnybe, de az ismét pályára lépő Zs. Juhász István vezérletével a félegyháziak megfordították az állást (2-1).

Részletek