Játék, ami összeköti a romákat

Játék, ami összeköti a romákat

2017. május 27. 14:25

Hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a félegyházi kisebbségi önkormányzat a Félegyházi Roma Kispályás Labdarúgó Bajnokságot május 27-én, a Honvéd Sporttelep műfüves pályáján. A kupáért öt csapat versengett, a félegyháziak mellett Mélykútról, Bajáról, Kecelről és Kecskemétről érkeztek játékosok. A sport mellett az összetartozást erősíti a rendezvény, a bográcsozás és a mulatság elengedhetetlen kelléke a találkozónak – mondta el Búza Flórián, a Kiskunfélegyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Részletek
Elkezdődött a „Kolimpia”

Elkezdődött a „Kolimpia”

2017. május 26. 17:00

Az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Kollégiumi Olimpiát a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma. Az intézmények diákjai május 26-a és 28-a között mérik össze tudásukat streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, labdarúgás és kézilabda sportágakban. A 2016-os évben a vásárosnaményi kollégisták vitték haza a vándorkupát, a 2015-ben győztes félegyházi kolimpikonok a kupa visszahódítására törnek.

Részletek
Kiskunfélegyházi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

Kiskunfélegyházi csapat nyerte a Diákolimpia Atlétika Döntőt

2017. május 25. 12:30

Május 24-én kezdődtek a 2016/2017. évi Diákolimpia Atlétika Országos Döntői, amelynek idén Székesfehérvár ad otthont négy korcsoportban. A versenyek szerdán a II. korcsoporttal indultak,amelynek során mintegy 300 gyermek mérte össze tudását. A csapatversenyekben a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola fiú, és Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola lánycsapata bizonyult a legjobbnak.

Részletek
IX. Kollégiumi Olimpia

IX. Kollégiumi Olimpia

2017. május 25. 11:00

Május 26-a és 28-a között rendezi meg a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakiskola Kollégiuma az Arany János Programok sporttehetségeinek országos találkozóját, az immár IX. Kollégiumi Olimpiát. A nyitórendezvény 26-án, pénteken 14 órakor lesz a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban, a zárórendezvény és az eredményhirdetés pedig vasárnap 13 órakor.

Részletek
A lovassport képviselői is gazdagították a Városalapítók Heti rendezvénysorozatot

A lovassport képviselői is gazdagították a Városalapítók Heti rendezvénysorozatot

2017. május 24. 15:30

A Városalapítók Hetének hétvégéjén a lovassport szerelmesei vették birtokba a volt vasas pályát. A Félegyházi Lovasklub Sport Egyesület a Félegyházi Lovasnap keretében szabadidős és C kategóriás fogathajtó versenyt rendezett szombaton, vasárnap pedig az amatőr gyermekek ügyességi versenyét rendezték meg. A lovasnapok rendezvényét Balla László alpolgármester nyitotta meg.

Részletek
Dr. Nemes-Nagy Tibort választották a KHTK elnökének

Dr. Nemes-Nagy Tibort választották a KHTK elnökének

2017. május 24. 10:30

A 2016-os évre vonatkozó beszámolók mellett elnököt választott a Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre május 23-án. Az új elnök személyéről közgyűlés keretében döntöttek. A szakosztályok vezetői egyhangúlag Dr. Nemes-Nagy Tibort támogatták. Az elnöki pozíciót legutóbb Ficsór József (1952-2012), Kiskunfélegyháza korábbi polgármestere töltötte be, az ezt követő időszakban a vezetői feladatokat dr. Sulyok Miklós, megbízott elnök látta el. Dr. Nemes-Nagy Tibor tervei között többek között a szakosztályok népszerűsítése, menedzselése szerepel, emellett a létesítményfejlesztéseket és a körülmények javítását célozta meg.

Részletek
Bronzérem az U15-ös final fourban

Bronzérem az U15-ös final fourban

2017. május 23. 10:55

Miskolcon rendezték meg a leány futsal I. osztály U15-ös korosztályának négyes döntőjét május 20-án. A házigazda DVTK-Vénusz mellett a Göcsej Sport Klub, a Tolna-Mözs és az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC vett részt a fináléban. Az elődöntők során az Astra a Tolna-Mözzsel találkozott és Sieber Glória góljával a 4. percben előnybe került. A Tolnának végül sikerült a fordítás, 2-1-re nyert, így bejutott a döntőbe. A bronzmérkőzést az Astra a Göcsej Sport Klub ellen vívta és Sieber Szófia, valamint Sieber Glória góljaival 2-0-ra diadalmaskodott. Az aranyérmet a házigazda DVTK-Vénusz szerezte meg a Tolna 7-1-es legyőzésével.

Részletek
XXII. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

XXII. Nemzetközi Szenior Úszóverseny

2017. május 22. 12:30

Szentesen rendezték meg május 20-án és 21-én a XXII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Kiskun-vízi és Szabadidős Sportegyesület kilenc fővel vett részt a találkozón – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László.

Részletek
Bronzérmes a női futsalcsapat - videóval

Bronzérmes a női futsalcsapat - videóval

2017. május 22. 12:05

Izgalmas véghajrában a harmadik helyet kaparintotta meg a női futsal NB I-es bajnokságban az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC. A szezonzáró mérkőzésen az Astra az aranyérmes Hajdúböszörményt fogadta a Kész Arénában május 21-én. Számtalan helyzetet és magas színvonalú mérkőzést láthatott a publikum. 3-3-as félidőt követően a helyzeteit jobban kihasználó Hajdúböszörményi TE 6-3-ra győzött, amivel eldőlt, hogy a bajnokság második helyén a Szekszárd FC végzett. Az Astra a Szekszárddal azonos pontot szerzett a rájátszásban, de a szekszárdiak az alapszakasz során többször nyertek, ami nekik kedvezett.

Részletek
Debreceni győzelem a leány futsal U17-es döntőben

Debreceni győzelem a leány futsal U17-es döntőben

2017. május 21. 16:05

Két sikerre éhes csapat találkozott az U17-es leány futsal I. osztályú bajnokság döntőjében május 21-én a Kész Arénában. Az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC nagy bravúrt bemutatva 3-2-re legyőzte a Ferencvárost az elődöntőben, a másik ágon a Debreceni EAC 4-2-re múlta felül a PAFC-Mitre együttesét. A finálé esélyesének a debreceniek számítottak, elsősorban az első félidei hatékony támadójátékuknak köszönhetően 6-2-es győzelmet arattak. Az Astra játékosai sem búslakodhatnak, a döntőt ugyan elveszítették, de az U17-es korosztályban elért ezüstérem szép sikernek számít. A döntőt követően az első három helyezett csapat kupákat és érmeket vehetett át az egész éves bajnoki szereplésért.

Részletek