Félegyházi győzelem az emléktornán

Félegyházi győzelem az emléktornán

2017. március 4. 18:20

Hat csapat részvételével március 4-én rendezték meg a Csikós József „Csiki” Emléktornát az U11-es korosztályú fiatalok számára. A Félegyházi Térségi Sportiskola „A” és „B” együttese mellett Kunszállásról, Csongrádról, Kerekegyházáról és Szentesről érkeztek csapatok. Körmérkőzéses rendszerben öt fordulót bonyolítottak le. A legjobban a Félegyházi Térségi Sportiskola „A” szerepelt, amely aranyérmesként itthon tartotta a kupát. A torna kapusának a kunszállási Borbényi Balázst választották, a gólkirályi címet a félegyházi Szabó Bence szerezte meg. A torna válogatottjába a félegyházi csapatokból Vidéki Csaba és Fekete Botond került be.

Részletek
Edzőváltás Félegyházán

Edzőváltás Félegyházán

2017. március 1. 15:30

Nem kis örökséget kellett átvennie Szabó Istvánnak az elmúlt év januárjában. A Kiskunfélegyházi HTK az előző három szezonban, zsinórban háromszor megnyerte a bajnokságot a megyei I. osztályban.

Részletek
A jövő bajnokai

A jövő bajnokai

2017. március 1. 11:30

Kimagasló eredménnyel lettek a régió bajnokai a Kecskeméten megrendezett, a Sport XXI. alapprogram Dél-alföldi Régió teremversenyén a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület ifjú atlétái az U11- es és U13-as korosztályokban.

Részletek
Józsefes súlylökő sikerek Szombathelyen

Józsefes súlylökő sikerek Szombathelyen

2017. február 28. 17:30

Február 25-én rendezték Szombathelyen Magyarország Serdülő és Újonc Téli Dobó Bajnokságát. Kiskunfélegyházát a József Attila Általános Iskola négy súlylökő atlétája képviselte, akik a Jövő Bajnokai DSE színeiben indultak. Egy aranyérem mellett, egy negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyezést értek el a versenyzők az igen erős mezőnyben. Kovács Richárd a 15,30 m-es dobásával magabiztosan, több mint egy méter fölénnyel nyerte az újonc súlylökés versenyszámát.

Részletek
Vereség a megyei kézilabdában

Vereség a megyei kézilabdában

2017. február 28. 09:00

Mindkét felnőtt kézilabda csapat vereséget szenvedett február 26-án a megyei bajnokság soros fordulójában. A Dél-100 Kiskunfélegyháza férfi együttese a Kecel KC vendégeként szerepelt a 16. fordulóban. Az első játékrész szorosan alakult, a szünetben csupán egy gól volt a különbség (15-14). A találkozó a második félidőben dőlt el, 34-20-ra a keceliek nyertek. A nők a 13. fordulóban hazai pályán fogadták a listavezető KB Autoteam SE-t, háromgólos szünetbeli hátrányuk a második játékrészben tetemesre nőtt (24-36). A vendégek papírforma győzelmet arattak és továbbra is vezetik a tabellát.

Részletek
Hatodik helyre kapaszkodott fel a sakkcsapat

Hatodik helyre kapaszkodott fel a sakkcsapat

2017. február 27. 14:30

Az elmúlt évek egyik legjobb eredményét érheti el a Félegyháza-Csongrád sakkcsapata, amely két fordulóval a bajnokság vége előtt a 6. pozícióba jött fel az NB II. Tóth László csoportjában. A 9. fordulóban a sereghajtó Nádudvari Sakk SE otthonába látogatott az együttes február 26-án. A partik során Karsai István, Szekeres Sebestyén, Palásti Ferenc, Cs. Kovács László, Hideg Ferenc Bendegúz és Hideg Gergő Benedek is nyert. Kemény Csaba, Kelemen Sándor, Lenkei Róbert és Tanács István döntetlent ért el. A Félegyháza-Csongrád 8 pontot szerzett és 51 egységgel a 6. helyről várhatja a bajnoki hajrát.

Részletek
Véghajrában fordított az Astra

Véghajrában fordított az Astra

2017. február 26. 19:40

Kétgólos hátrányból felállva az utolsó pillanatokban nyerte meg a mérkőzést az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC a női futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában február 26-án. A Göcsej SK Sport 36 elleni találkozót Budapesten a Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg. A Göcsej a 23. percben már 2-0-ra vezetett, de az Astra Halászi Kinga és Gál Tímea góljaival előbb kiegyenlített, majd az utolsó percben Halászi Kinga újabb találatával 3-2-re győzött. Egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt biztossá vált, hogy az Astra a 4. pozícióban végez. A bajnoki cím a rájátszás során dől el. Az Astra március 4-én az Árkád ETO otthonában fejezi be az alapszakaszt.

Részletek
A régió legjobbjai között az U14-es kézisek

A régió legjobbjai között az U14-es kézisek

2017. február 26. 17:35

A felsőházban folytatta szereplését a Badó László régióban a Kiskunfélegyházi HTK U14-es kézilabda csapata. A rájátszás első fordulóját február 25-én Mezőberényben rendezték meg. A KHTK mindkét mérkőzését megnyerte, a Köröstarcsai KSK-t 22-15-re, míg az Újkígyósi KC-t 41-15-re múlta felül. Fekete Krisztián vezetőedző tanítványai jobb gólkülönbségükkel a tabella élére álltak. A bajnokság március 26-án Csongrádon folytatódik.

Részletek
Ezüstérem a kiskőrösi emléktornán

Ezüstérem a kiskőrösi emléktornán

2017. február 27. 09:00

Hat serdülő korosztályú csapat részvétel a 31. Holló János teremlabdarúgó emléktornát rendezték meg Kiskőrösön február 26-án, amelyen a Félegyházi Térségi Sportiskola is részt vett. A félegyháziak a "B" csoportban a Kiskőrös LC II., valamint a Soltvadkerti TE együttesével mérkőztek meg. A döntőt a Kalocsai Méhecskék, valamint a Félegyházi Térségi Sportiskola vívta, végül a kalocsaiak győztek. A torna legjobb kapusának a félegyházi csapatból Hostyánszki Tamást választották (edző: Balog Huba).

Részletek