Nemzetközi Szenior Úszóverseny Tótkomlóson

Nemzetközi Szenior Úszóverseny Tótkomlóson

2017. július 16. 15:00

Július 15-én, szombaton rendezték meg Tótkomlóson a XII. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A Kiskun-vízi és Szabadidő Szakosztály kilenc versenyzővel képviseltette magát a találkozón – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László csapattag.

Részletek
Sikeres kapustábor

Sikeres kapustábor

2017. július 17. 12:30

Ötödik alkalommal tartottak kapustábort július 10-e és 14-e között Kerpits Ferenc és Tóth Péter kapusedzők vezetésével a Honvéd Sporttelepen. A táborban 28 fiatal kapus képeztek 7 éves kortól 18 éves korig. A heti program során nagy hangsúlyt fektettek a koordinációs, a szellemei és a fizikai felkészítésre, fejlesztésre. A kapustábort az eddigiekhez hasonlóan ezúttal is Gulyás László, korábbi hálóőr emlékére rendezték meg.

Részletek
Kezdődik a felkészülés

Kezdődik a felkészülés

2017. július 13. 17:30

Megkezdi az őszi felkészülést a Kiskunfélegyházi Honvéd TK első és második csapata. Az első három mérkőzést hazai pályán játsszák: az 1-es csapat július 19-én, szerdán a Csongrád együttesét fogadja 18.30-kor. A 2-es csapat július 21-én, pénteken a Nyárlőrinciekkel csap össze ugyancsak este fél 7-kor. Másnap a KHTK 1 a KLC U19-es gárdáját fogadja 10 órától. A nagy csapat ezen kívül játszik még Nagykőrösön és Hódmezővásárhelyen, augusztus 5-én pedig a magyar kupa fordulón vesz részt. A 2-es csapat Kecskeméten szerepel majd július 28-án.

Részletek
Jubilált a „Csobbanó Delfinek” vízilabda tábor

Jubilált a „Csobbanó Delfinek” vízilabda tábor

2017. július 13. 14:30

Ötödik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A kedvező időjárásnak is köszönhetően rekord létszámban jelentkeztek a gyerekek, akik a kéthetes foglalkozások során az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg. A fiatalokat meglévő tudásszint alapján "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották. A kezdő „csikóhalak” az úszás alapjait tanulták meg, a legügyesebb „cápák” a lövéseket is gyakorolták.

Részletek
Strandfoci-nyertes sportiskolások

Strandfoci-nyertes sportiskolások

2017. július 9. 13:30

Tiszakécskén léptek pályára a Félegyházi Térségi Sportiskola U11-es korosztályú játékosai a helyi strandfoci kupán július 8-án. Gerecs Attila tanítványai kiválóan szerepelve a csoportjukból továbbjutva az elődöntőben a Pécel csapatát búcsúztatták, a fináléban a Duna-Aszfalt TVSE együttesével találkoztak, 2-2-es rendes játékidőt követően büntetőkkel 8-7-re diadalmaskodtak.

Részletek
Kézilabda tábort szerveztek a gyerekeknek

Kézilabda tábort szerveztek a gyerekeknek

2017. július 9. 16:30

Egyhetes kézilabda tábort tartott a Kiskunfélegyházi HTK az U10-es és az U12-es korosztályú igazolt játékosok részére július 3-a és 7-e között a Constantinum Sportcentrumban. A napi kétszeri edzéseket Fekete Krisztián irányította Gulyás Brúnóval és Nyerges Márk segítővel. A tábor célja az utánpótláskorú játékosok technikai és koordinációs képességeinek fejlesztése, valamint az összetartás erősítése. A tréningek mellett a fakultatív programokra is jutott idő. A mozizás, a strandolás és a fagyizás kikapcsolódást nyújtott a gyermekeknek. A tábor közös vacsorával jó hangulatban zárult.

Részletek
Kitűnő Jogging versenyzők

Kitűnő Jogging versenyzők

2017. július 4. 18:30

Július első hétvégéjén rendezték meg Balassagyarmaton a XXXI. PALÓC TRIATLON - Révész László emlékversenyt. A három évtizedes hagyományra visszatekintő megmérettetésen a kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Egyesület 18 fiatal versenyzője, dacolva az idő viszontagságaival, tisztességgel helytállt. Észak Magyarország egyik legszebb pihenőhelyén, a határközeli Nyírjesben kialakított versenyterepen értek el kimagaslóan jó eredményeket a fiatalok. Az Aquatlon OB és Triatlon ranglistás versenyről 10 éremmel tértek haza a gyermekek. Felkészítő edzők: Németh László, Kornokovics Györgyi, Vízhányó Emília, Papp István, Bozsó István. A versenyen való részvételt a Rollsped Kft. támogatta.

Részletek
Mintegy háromszázan csobbantak a vízbe a bajnoki címért

Mintegy háromszázan csobbantak a vízbe a bajnoki címért

2017. július 5. 15:00

A Debreceni Sportuszoda adott otthont a VI. Delfin Úszó Országos Bajnokságnak június 29-e és július 1-je között.  64 egyesület 283 versenyzője vett részt a 2007-2008-as születésű fiúk, valamint a 2008-as korosztályú és fiatalabb lányok számára kiírt országos bajnokságon. A három nap során 26 egyéni és 6 váltószámban osztottak érmeket.

Részletek
Nemzetközi józsefes siker atlétikában

Nemzetközi józsefes siker atlétikában

2017. július 3. 09:30

A lengyelországi Lowicz-ban rendezték meg június 26-a és 28-a között a XII. Nemzetközi Gyermek Atlétikai versenyt, amelyen idén a 2004-2005-2006-ban születettek vehettek részt. Az eseményen a házigazda lengyel csapat mellett 8 ország - Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna, Csehország, Szlovákia, Oroszország és Magyarország - válogatottja képviseltette magát. Szabó Bence Márk, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanulója a magyar válogatott tagjaként 300 m-es síkfutásban a dobogó 3. fokára állhatott fel, 0:46,08-as kiváló időeredménnyel, ezzel hozzájárulva a magyar csapat győzelméhez. Testnevelő, felkészítő: Kurucz Kornélia.

Részletek
Jubilált a Bene György tenisz emlékverseny

Jubilált a Bene György tenisz emlékverseny

2017. július 3. 11:30

Huszadik alkalommal rendezték meg a Bene György tenisz emlékversenyt július elsején és 2-án a félegyházi strand melletti teniszkomplexumban. A kétnapos tornán helyi amatőr versenyzők, valamint sportbarátok egyéniben is páros számban mérték össze tudásukat. Az egyéni játékban Dr. Francia Balázs megállíthatatlannak bizonyult, neve a korábbi győztesekhez hasonlóan a pálya mellett felállított márványtáblára is felkerül. Ebben a számban az ezüstérmet Farkas Tibor, míg a bronzérmet Dinnyés Gábor és a tavalyi nyertes Boris Gorupec szerezte meg. Párosban Dr. Francia Balázs Francia Csabával karöltve ugyancsak az első helyet kaparintotta meg Farkas Tibort és Boris Gorupecet megelőzve. Harmadik helyen a Bársony Zoltán - Dr. Réczi László és a Dinnyés Lili - Dinnyés Gábor páros végzett. A seniorok között Rekedt Zoltán nyert Gácsi Lászlót és Dr. Patkós Zoltánt legyőzve. Bene György a félegyházi teniszéletben jelentős szerepet töltött be, amatőrként közösségformáló, szerető ember volt. 1997-ben verseny közben veszítette életét a pályán. Családja és barátai ezt követően alapították a nevéhez kapcsolódó versenyt adózva emléke előtt.

Részletek