Vezetett, majd hét gólt kapott Kecskeméten a KHTK

Vezetett, majd hét gólt kapott Kecskeméten a KHTK

2017. június 4. 12:20

A bajnokság szempontjából tét nélküli összecsapással zárult a megyei I. osztályú foci szezon június 3-án. A második helyezett Kecskeméti LC a bronzérmes Kiskunfélegyházi HTK-t látta vendégül. A szomszédvárosi derbit a KHTK kezdte jobban, Medgyesi László góljával a 20. percben előnybe került (0-1). A hazaiak ezt követően rendezték soraikat és kihasználva helyzeteiket az első félidőben megfordították az állást (3-1). A második játékrészben a kecskemétiek egyre nagyobb fölénybe kerültek, a bajnokság gólkirályi címét megszerző Salami Eugene kétszer is betalált, mellette Balog Szabolcs négyszer, míg Kitl Zoltán egyszer zörgette meg a félegyházi hálót. Hiába kezdte jobban a rangadót a KHTK, a végén 7-1-es zakóba szaladt bele a Kecskeméti LC otthonában.

Részletek
Évzáró keretében vettét át bronzérmeiket a focisták

Évzáró keretében vettét át bronzérmeiket a focisták

2017. június 5. 11:00

Közös vacsorával zárták az évet a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztályának játékosai, vezetői, edzői, támogatói a Honvéd Sporttelepen június 3-án. A 2016/17-es szezon értékelése mellett a KHTK megyei I. osztályú keretének játékosai a bronzérmeiket is megkapták. Mint ismert, a KHTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Tiszakécske és a Kecskeméti LC mögött harmadik lett, a KHTK II. pedig negyedikként zárt a megyei II. osztályban.

Részletek
Negyedik helyen zárt a KHTK II.

Negyedik helyen zárt a KHTK II.

2017. június 4. 19:00

Ki-ki mérkőzéssel fejezte be a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK II., június 3-án a negyedik helyen álló Kerekegyházi SE-t fogadta. Az ötödik pozícióban lévő félegyháziak egy esetleges győzelemmel megelőzhették riválisukat a tabellán. Kedvezően alakult a találkozó félegyházi szempontból, a házi gólkirály Valkovics Gábor előnyhöz juttatta a csapatot, majd a hosszabbítás perceiben Mizsei Adrián döntötte el a három pont sorsát. A KHTK II. negyedik helyet érő győzelemmel búcsúzott a szurkolóktól.

Részletek
Több mint százan neveztek a 14. Kuchinka Vilmos Nemzetközi Úszó Emlékversenyre - eredményekkel

Több mint százan neveztek a 14. Kuchinka Vilmos Nemzetközi Úszó Emlékversenyre - eredményekkel

2017. június 3. 15:55

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület szervezésében 14. alkalommal bonyolították le a Kuchinka Vilmos Nemzetközi Úszó Emlékversenyt június 3-án, a Félegyházi Termál Parkfürdőben. Amint arról már beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület és a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület csatlakozott a dunaharaszti DMTK Úszó Szakosztályhoz és a továbbiakban DMTK-KVSE Aquasport Egyesület néven szerepel. Az egyesületen belül az úszásért Zubor Attila, korábbi olimpikon felel, a vízilabda szakágat Görög Imre vezeti. Az emlékversenyen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület elnöke, Körtvélyessy László is megjelent. A tornát Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg. Tizenhárom egyesület több mint 100 úszója mérte össze tudását. A verseny bemutató úszással kezdődött, az újoncok után a számonkénti lebonyolítás következett.

Részletek
Betyár bugaci lányok

Betyár bugaci lányok

2017. június 1. 10:00

Huszonöt megyei csapat közül a bugaci Rigó József Általános Iskola leány csapata képviselte Bács-Kiskun megyét az országos diákolimpia döntőjében. Sorozatos győzelmek után az ország legjobbjai között, a negyedik helyen zártak Pilismarót, Szombathely és Felcsút után.

Részletek
XIV. Kuchinka Vilmos úszóverseny

XIV. Kuchinka Vilmos úszóverseny

2017. június 1. 09:00

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület idén is megrendezi a Félegyházán már hagyománnyá vált, nagy sikerű XIV. Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt június 3-án, szombaton 10 órakor a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A verseny célja a tavaszi évad végén versenyzési lehetőséget biztosítani az egyesületek sportolóinak, és megfelelő átállást biztosítani a nyári szabadtéri medencés versenyekre.

Részletek
Országos siker a serdülő fiú kosarasoktól

Országos siker a serdülő fiú kosarasoktól

2017. június 1. 11:30

Második helyen végzett az FTSI U14-es fiú csapata a Regionális Serdülő Bajnokság Országos Döntőjében. Az első mérkőzésen szoros meccset játszottak a hazai pálya előnyét kihasználó győri csapat ellen. A torna végén kiderült, hogy ez a mérkőzés volt a döntő, a másik két összecsapást magabiztosan nyerték – tájékoztatta szerkesztőségünket Simon Zoltán, a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI) vezetőedzője.

Részletek
Több, mint 500 gyermek vett részt a Bozsik-programban

Több, mint 500 gyermek vett részt a Bozsik-programban

2017. május 30. 11:00

Kiskunfélegyháza és kistérsége számára véget ért a 2016/2017-es tanév Bozsik Intézményi Programja, amely május 19-én közös évzáró fesztivállal zárult. A Honvéd Sportpályán délelőtt 10 órától 11 óvoda 210 nagycsoportosa játszotta végig a futballpályán felállított 10-10 ügyességi feladatot. A "Bozsikos" iskolák: 6 Intézmény 30 sportcsoporttal (1-2. osztályos tanulók) 14 órától foglalták el a pályákat, ők még nagyobb létszámmal jelentek meg: több mint 300 kisiskolás játszott a füves pályán, 3x10 helyszínen.

Részletek
Kipróbálták a távlövést a Koppányok

Kipróbálták a távlövést a Koppányok

2017. május 29. 17:30

Május 29-én, vasárnap Mindszenten rendeztek íjászversenyt, ahol a Turul Koppány Íjászai HE tagjai négy fővel vettek rész az eseményen. A félegyháziaknak szokatlan versenyfajta a távlövés, egyfajta edzésnek, játéknak tekintve a versenyt, vállalták a megmérettetést. A 30-80 méter közt leküzdendő célok nem kis feladatot adtak a résztvevőknek, ugyanis itt már nem lehet egyetlen mellélövés nélkül végig küzdeni a napot.

Részletek
Hetven percig élt a remény a pontszerzésre

Hetven percig élt a remény a pontszerzésre

2017. május 29. 10:30

Utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta az Izsáki Sárfehér SE otthonában a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 2016/17-es szezonjában a Kiskunfélegyházi Vasutas május 28-án. Az izsákiak bő 20 perc után megszerezték ugyan a vezetést, de a félegyháziaknak az 51. percben Czinege Ákos góljával kiegyenlítettek (1-1). A hajráig nem változott az állás, azonban a 71. percben és a 75. percben Ámann Márk kétszer is bevette a félegyházi kaput, amivel eldöntötte a mérkőzést. Az 5-1-es végeredményt Papp Máté és Hunyadi Roland öngólja alakította ki. A Kiskunfélegyházi Vasutas hazai pályán zárja a bajnokságot, június 3-án, szombaton 17 órától a Kiskunmajsa FC-t fogadja.

Részletek