Bácsalmási sikerek a megyei kézilabdában

Bácsalmási sikerek a megyei kézilabdában

2017. március 19. 13:30

A Dél-100 Kiskunfélegyháza mindkét megyei felnőtt kézilabdacsapata a Bácsalmási PVSE ellen lépett pályára a bajnokság soros fordulójában, március 18-án. A férfiak hazai környezetben a Kész Arénában fogadták ellenfelüket, míg a nők Bácsalmásra utaztak. Egyik félegyházi együttesnek sem termett babér, a férfiak 27-38-ra, míg a nők 26-38-ra maradtak alul erősebb riválisukkal szemben. A férfiak a középmezőny alsó részében, a 10. helyen állnak a bajnokságban, míg a nők 2 ponttal továbbra is sereghajtók.

Részletek
Kiütéses városföldi győzelem

Kiütéses városföldi győzelem

2017. március 18. 18:05

A papírformának megfelelően nem késztette nagy ellenállásra a sereghajtó Kiskunfélegyházi Vasutas a tavalyi bajnok Városföldi SE-t a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 19. fordulójában. Már az első percekben megszerezték a vezetést a városföldiek és a hat gólig jutó Kiss László vezetésével 13-1-re győztek. A félegyháziak egyetlen találatát Kele Martin érte el a 73. percben.

Részletek
Hazai pályán botlott a KHTK

Hazai pályán botlott a KHTK

2017. március 19. 09:00

Első hazai tavaszi találkozóján némi meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgócsapata a megyei I. osztályú bajnokság 19. fordulójában. A KHTK a középmezőnyhöz tartozó Akasztó FC-t látta vendégül március 18-án. Gólnélküli első félidő után a vezetést is megszerezték a félegyháziak, de a lelkesen és harcosan játszó vendégek nem adták fel, előbb kiegyenlítettek, majd egy szép szabadrúgásgóllal megnyerték a mérkőzést. Veresége ellenére a KHTK megőrizte harmadik helyét a bajnokságban.

Részletek
Súlyos ítéletek születtek a félbeszakadt meccsek miatt

Súlyos ítéletek születtek a félbeszakadt meccsek miatt

2017. március 18. 17:00

Súlyos eltiltásokkal, pontlevonással ért véget a Kiskunmajsa – Hetényegyháza megyei II. osztályú bajnoki mérkőzés. A tömegverekedés miatt a szintén félbeszakadt Nyárlőrinc – Pálmonostora meccsen történteket még vizsgálják a megyei labdarúgó szövetség illetékesei. A Pálmonostora kiállított ifjúsági játékosát, Papp Patrikot pedig 21 hónapra eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Részletek
Csökkentette hátrányát az NB II-es kézicsapat

Csökkentette hátrányát az NB II-es kézicsapat

2017. március 19. 12:00

Zsinórban negyedik alkalommal nyert a P&P Kiskunfélegyházi HTK az NB II-es felnőtt férfi kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjában. A 16. fordulóban a Békéscsabai BDSK otthonában szoros mérkőzésen 27-20-as győzelem született március 18-án. A P&P KHTK fontos sikert aratott, a bajnoki éllovas Kunszentmárton ugyanis 32-27-re kikapott Mezőtúron. A félegyháziak hátránya 5 pontra olvadt a listavezetővel szemben. E két csapat március 25-én, szombaton 18 órától egymás ellen lép pályára Kunszentmártonban. A pillanatnyi forma alapján bizakodhatnak a félegyháziak és fűtheti őket a visszavágás vágya, legutóbb ugyanis 24-20-ra a kunszentmártoniak nyertek a Kész Arénában.

Részletek
Tiszakécskén maradt a három pont

Tiszakécskén maradt a három pont

2017. március 18. 17:45

Egy gól döntött a Duna Aszfalt TVSE II. és a Kiskunfélegyházi HTK II. rangadón a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban. A tiszakécskeiek ősszel 6-0-ra kikaptak Félegyházán, most sikerült a visszavágás. A mérkőzés egyetlen gólját Tóth Tamás szerezte a 45. percben. A KHTK II. három megnyert találkozót követően első alkalommal veszített pontot a tavaszi szezonban.

Részletek
Hallássérültek röplabda tornája

Hallássérültek röplabda tornája

2017. március 18. 14:00

A Kész Aréna Városi Sportcsarnok adott otthont a III. Kesina Kupának, a hallássérültek röplabda tornájának március 18-án. A versenyt férfi és vegyes kategóriában bonyolították le. A mérkőzések párhuzamosan három pályán zajlottak. A dobogósok mellett díjazták a legjobb csapatkapitányt, a legjobb játékost, a támadó és védőjátékosokat.

Részletek
Sakkversennyel emlékeztek László Jenőre

Sakkversennyel emlékeztek László Jenőre

2017. március 19. 10:30

A 12. László Jenő sakk emlékversenyt rendezték meg március 18-án a kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Intézményben. A versenyen két csoportban 14 felnőtt és 7 ifjúsági korú játékos ült asztalhoz. Korábban hárman is diadalmaskodtak a résztvevők közül és ezúttal is gondoskodtak arról, hogy ne kerülhessen új név a vándorserlegre. A versenyen végül Kovács Zoltán győzött 2009 után második alkalommal. Az ifjúsági csoportban a félegyházi fiatalokat megelőzve a Kecskemétről érkező Árvai Tamás veretlenül nyert. A tornát követően különdíjakat is kiosztottak, a legtapasztaltabb játékos Rácz István (76) és a legfiatalabb, Tóth Tamás (10) egyaránt ajándékot vehetett át.

Részletek
Rövid, de velős lesz a Duna Aszfalt Kupa

Rövid, de velős lesz a Duna Aszfalt Kupa

2017. március 21. 10:30

Megújult formában tér vissza a Duna Aszfalt Kupa: a hazai tereprali bajnokság, a CEZ-bajnokság és a motoros Európa-bajnokság idei nyitó futama, amelyre március 24-e és 26-a között kerül sor, ezúttal három helyett csak kétnapos lesz, azonban kihívásból ezúttal sem lesz hiány.

Részletek
Hivatalosan is megalakult az új félegyházi boksz klub

Hivatalosan is megalakult az új félegyházi boksz klub

2017. március 20. 11:30

Az ökölvívó szövetség a közelmúltban hivatalosan is elfogadta a kiskunfélegyházi Hideg László Boksz Klub megalakulását. A klub fiataljai és felnőtt tagjai már évek óta rendszeresen járnak edzésekre. A vezetőedző szerint a közösségben máris van 2-3 olyan tehetséges gyerek, akik éremeséllyel indulhatnak a következő diákolimpián. De a 24-25 évesek között is vannak, akik hamarosan rangos versenyeken szállhatnak ringbe – tette hozzá.

Részletek