Döntetlen Pálmonostorán

Döntetlen Pálmonostorán

2017. augusztus 27. 08:30

Megszakadt a Pálmonostora SE jó sorozata, értékes pontot szerzett idegenben a Kiskunfélegyházi HTK II. augusztus 26-án, a megyei II. osztályú bajnokság 3. fordulójában. A pálmonostoriak két győzelemmel kezdték a szezont és a félegyháziak ellen is előnybe kerültek, azonban Szikora Tamás góljára Tóth Kornél válaszolni tudott. A szünetben 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok. Ezt követően a mérkőzés hajrához érve ismét a pálmonostoriak örülhettek egészen a 88. percig, amikor is Nemes Attila találatával másodszor is kiegyenlítettek a félegyháziak, így sikerült elhozniuk az egyik pontot (2-2).

Részletek
Gólzáporos győzelem

Gólzáporos győzelem

2017. augusztus 27. 12:00

Megszerezte első győzelmét a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2017/18-as szezonjában a Kiskunfélegyházi HTK. Az augusztus 26-i játéknapon a Soltvadkerti TE-t fogadta hazai pályán. A vendégek kerültek előnybe, de a KHTK az első félidő közepére fordított. A második játékrészben az 53. perctől emberhátrányban futballoztak a félegyháziak, ennek ellenére magabiztos, 5-3-as győzelmet arattak.

Részletek
Ezüstérem a junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságról

Ezüstérem a junior uszonyos- és búvárúszó világbajnokságról

2017. augusztus 25. 09:00

Remekül szerepelt az oroszországi junior világbajnokságon (július 31-e és augusztus 6-a között) a kiskunfélegyházi születésű, de a kecskeméti Bácsvíz-KVSC színeiben versenyző Kocsis Marcell. Az ifjú félegyházi reménység elsőéves juniorként utazott Tomszkba. Marci már az első versenynapon a 4×100 méteres vegyes mix gyorsváltó tagjaként (2 fiú, 2 lány) a dobogó második fokára állhatott fel. A többi versenynapon ugyancsak kiválóan teljesített, minden versenyszámában döntőbe jutott, új egyéni csúcsokat úszott. Eredményei: 4×100 méteres mix gyorsváltó: 2. hely, 4×100 méteres felszíni úszás: 4. hely, 50 méteres uszonyos gyors: 6. hely, 200 méteres uszonyos gyors: 8. hely, 100 méteres uszonyos gyors: 9. hely. Felkészítő edző: Juhos Gergely.

Részletek
Feltörekvő bokszegyesület

Feltörekvő bokszegyesület

2017. augusztus 26. 10:55

Egyre nagyobb sikerekre tör a 2017-ben megalapított Hideg László Boksz Egyesület. A klub jelenleg 25-30 versenyzővel működik, korosztálytól függetlenül a legkisebbek az ökölvívás alapjait tanulják meg, míg az idősebbek hobbi szinten önvédelmi oktatáson vesznek részt a Darvas iskolában. A legtehetségesebb bokszolók legutóbb a szegedi nemzetközi pofon partira utaztak el augusztus 19-én. Román, szerb és magyar ökölvívók mérték össze tudásukat, illetve letehették a versenyzői minimál vizsgát.

Részletek
Megúszták a VB-t

Megúszták a VB-t

2017. augusztus 24. 08:30

Öt félegyházi versenyző képviselte városunkat a Budapesten rendezett a Masters Úszó Világbajnokságon. A Kiskun-vízi és Szabadidő Egyesület tagjainak célja a tisztességes helytállás volt, hiszen a megmérettetésen számos Olimpiai, világ- és Európa bajnok vett részt. A rangos eseményen több, mint tízezren vettek részt – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László, a csapat tagja.

Részletek
A hajrában mentettek pontot

A hajrában mentettek pontot

2017. augusztus 20. 19:20

Második mérkőzését is döntetlennel zárta a Kiskunfélegyházi Vasutas SK a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában. A félegyháziak a vereséggel kezdő Tiszaug KSE-t fogadták hazai pályán augusztus 19-én. Sokat kellett várni az első gólra, az 55. percben Baranyi János révén a tiszaugiak kerültek előnybe (0-1). A hajrában magához ragadta a kezdeményezést a Vasutas, az erőfeszítést siker koronázta, a 84. percben Kele Martinnak sikerült kiegyenlítenie, amivel itthon maradt az egyik pont (1-1).

Részletek
Kiütés a második félidőben

Kiütés a második félidőben

2017. augusztus 20. 16:30

Két nyeretlen csapat találkozott augusztus 19-én a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 2. fordulójában. A Kiskunfélegyházi HTK II. első alkalommal játszott hazai pályán, a vendég Lakiteleki TE a pontszerzés reményében érkezett Félegyházára. Az első félidő nem hozott gólt, azonban a csereként pályára lépő Páli László közvetlenül a szünetet követően vezetéshez jutatta a félegyháziakat (1-0). Az előny lendületet adott a KHTK II-nek, Fricska Miklós előbb kettőre, majd egy lakiteleki kiállítást követően háromra növelte a különbséget (3-0). A hajrában az ugyancsak csereként pályára lépő Valkovics Gábor percei következtek, a 84. és a 87. minutumban is bevette a lakiteleki kaput (5-0).

Részletek
Döntetlen Kiskőrösön

Döntetlen Kiskőrösön

2017. augusztus 20. 16:00

Kétszer is vezetett, de nem tudott nyerni Kiskőrösön a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2. fordulójában augusztus 19-én. Mindkét csapat vereséggel kezdte a 2017/18-as idényt, sokáig úgy tűnt, hogy a KHTK győzelmet ünnepelhet. Csurka Ádám már az 5. percben bevette a kiskőrösi kaput, amire a hazaiak az 57. percben válaszoltak. 1-1-et követően ismét a félegyháziak kerültek előnybe Pozsár Dániel révén, de mindössze néhány percig álltak nyerésre, a 69. minutumban Bányai Máté góljával újfent egyenlítettek a kiskőrösiek. A 2-2-es döntetlen mindkét együttesnek 1-1 pontot eredményezett.

Részletek
Gyerekei példaképe lenne a vasember

Gyerekei példaképe lenne a vasember

2017. augusztus 19. 11:30

Az Ironman egy hosszú távú triatlon verseny, amelynek teljesítői – akik megszakítás nélkül 3,86 kilométert úsznak, 180,25 kilométert kerékpároznak, és egy maratoni távot, azaz 42,195 kilométert futnak – minden kétséget kizáróan megérdemlik, hogy „vasemberként” gondoljunk rájuk. Közéjük tartozik a félegyházi születésű gyermeksebész, dr. Vizi András is, aki július elején, 10 óra 52 perc 20 másodperc alatt teljesítette először a távot. Az idáig vezető útról beszélgettünk a 36 éves orvos-sportolóval, aki saját bevallása szerint a József Attila Általános Iskola sport tagozatán, Kerék Csaba tanár úr kezei alatt kapta meg azt az alapot a sporthoz – és az élethez – ami azóta is kíséri az útján.

Részletek