Programdömping a Turul Koppányoknál

Programdömping a Turul Koppányoknál

2017. május 3. 18:30

Április 23-án, a szokásos tavaszköszöntő versennyel összekötött Koppány napot tartottak az egyesület tagjai Pálmonostorán, a Dinnyés tanyán. A bográcsozás, a friss levegő és a természet lágy öle csak emelte a remek nap hangulatát. 

Részletek
Három kategóriában mérték össze tudásukat

Három kategóriában mérték össze tudásukat

2017. május 3. 10:30

Rollsped Kupa néven rendezte meg soros versenyét a Mozdulj Félegyháza SE a félegyházi fallabda pályán április 29-én. Három kategóriában 20 fő ragadott ütőt. A nőknél Gyetvai Gabriella Bali Cintiát és Csabai Zsuzsannát legyőzve szerezte meg a győzelmet. A férfi kezdő kategóriában 10-en mérették meg magukat, Turcsányi Tamás Réczi Lászlót legyőzve lett első. A férfi haladó kategóriában Gulyás Norbert diadalmaskodott, a második helyet Pogány Péter szerezte meg Lenkefi Gergelyt megelőzve.

Részletek
Bravúros győzelem a listavezető otthonában

Bravúros győzelem a listavezető otthonában

2017. május 2. 20:20

Visszavágott a novemberi vereségért, legyőzte a bajnoki éllovas SZERVA Asztalitenisz SE-t a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának 15. fordulójában április 29-én. A félegyháziak jó formában várták a rangadót, az asztaloknál az Erdélyi Szabolcs – Varga Károly és a Korponai Zoltán – Pengő Gábor összetételű párosokkal kezdtek, utóbbi 3-2-re legyőzte a Podpinka Gábor – Horváth Miklós összetételű hazai duót. Egyéniben Pengő Gábor megállíthatatlannak bizonyult, mind a négy játékát megnyerte, mellette Erdélyi Szabolcs háromszor, míg Korponai Zoltán kétszer győzött. 10-8-as sikerével a FASI megőrizte harmadik pozícióját a bajnokságban és akár a második helyre is felkapaszkodhat a szezonhajrában.

Részletek
Világkupa dobogón az uszonyos úszó félegyházi fiú

Világkupa dobogón az uszonyos úszó félegyházi fiú

2017. május 2. 09:00

Lengyelország adott otthont április 22-én és 23-án az uszonyos úszók világkupa-sorozat 3. fordulójának, amelyen a 16 éves Kocsis Marcell elsőéves juniorként vett részt egyesületével, a Bácsvíz KVSC-vel. Marci már az első napon remek formát mutatott, az 50 méteres uszonyos gyorson hatalmas egyéni csúccsal szintidőt úszott az Oroszországi Junior Világbajnokságra; 6. lett, majd a második napon 100 méteres uszonyos gyorson is teljesítette a kijutáshoz szükséges szintidőt és az előkelő 4. helyen végzett. Ezt követően a 200 méteres uszonyos gyorson is rajtkőre lépett, ebben a számban bronzérmet szerzett, ugyancsak megjavítva eddigi legjobb idejét. Felkészítő edző: Juhos Gergely

Részletek
Megszentelték a motocross pályát

Megszentelték a motocross pályát

2017. május 1. 14:05

Első versenyét rendezte május elsején a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület az általuk bérelt és kialakított motocross pályán a Parkerdőben. Az 5,1 hektáros területet 2011 óta bérli az önkormányzattól az egyesület, amit a bérleti szerződés meghosszabbításával 2021-ig biztosan használhat. Ezt kihasználva az egyesületi tagok dombok, ugratók és akadályok kiépítésével 1,2 kilométer nyomvonalú pályát alakítottak ki, amit hivatalos verseny keretében május elsején vettek birtokba a crossmotorosok. A megmérettetésre a környékbeli amatőr versenyzőket hívták meg, a pályát és a motorosokat a pálosszentkúti Balla Péter Barnabás atya áldotta meg.

Részletek
Papírforma győzelem

Papírforma győzelem

2017. április 30. 18:10

Magabiztosan nyert a liga egyik leggyengébb csapata ellen a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgóbajnokság 25. fordulójában április 30-án. A házigazda Helvéciai SE utoljára novemberben szerzett pontot, tavasszal az összes találkozóját elveszítette. Ezzel szemben a KHTK II. jó formának örvendett, legutóbb a Kecskeméti LC-t győzte le 2-1-re. A várakozásnak megfelelően alakult a mérkőzés, Mizsei Adrián már a 6. percben bevette a helvéciai kaput, ezt követően pedig Cseh István és Valkovics Gábor is megzörgette a hálót az első félidőben. A 3-0-ás előny a fordulást követően még tovább nőtt, Farkas Péter és Borsi Sándor is feliratkozott a gólszerzők közé. 5-0-ás győzelemével a KHTK II. továbbra is ötödik és lőtávolon belül van a közvetlen élbolyhoz képest.

Részletek
Egy tucat gól esett

Egy tucat gól esett

2017. április 30. 17:35

Nagy vereségbe szaladt bele a rapszodikusan teljesítő Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában. A Lakiteleki TE ellen már az 5. percben hátrányba került, sőt rövid időn belül újabb gólokat kapott. A gyenge védelem a későbbiek során sem javult fel, a lelkesen és eredményesen játszó hazai csapat összesen 12 gólig jutott. Győzelmével a Lakiteleki TE továbbra is hatodik, a Kiskunfélegyházi Vasutas maradt a sereghajtó pozícióban.

Részletek
Makón jártak az U12-es kézilabdázók

Makón jártak az U12-es kézilabdázók

2017. április 30. 16:50

Makón rendezték meg április 30-án az U12-es gyermek kézilabdabajnokság Badó László régiójának alsóházi soros fordulóját. A Kiskunfélegyházi HTK korosztályos fiú csapata a Kondorosi KK és a Makói KC ellen lépett pályára. A kondorosiakat nagy csatában, 17-12-re legyőzték a félegyháziak, a házigazdáktól 18-5-ös vereséget szenvedtek. Az eddig lejátszott nyolc mérkőzésükből négyet megnyertek, amivel a harmadik helyen állnak csoportjukban. A bajnokság utolsó fordulóját május 14-én, vasárnap rendezik meg, amelynek keretében a KHTK fiataljai az Ásotthalom és a Makó csapatával mérkőznek meg.

Részletek
Bronzérmes az U13-as futsal csapat

Bronzérmes az U13-as futsal csapat

2017. április 30. 11:00

Tolnán rendezték meg április 29-én a leány futsal I. osztály U13-as bajnoki döntőjét. A házigazda Tolna-Mözs mellett a László Sport Club, a DVTK-Vénusz és az Astra-Artifex Kiskunfélegyháza FC vett részt a Final Fouron. Körmérkőzéseket játszottak az együttesek, az Astra elsőként 5-3-ra múlta felül a DVTK-Vénuszt, majd szoros csatában 3-1-re alulmaradt a László Sport Club ellen. Az utolsó forduló előtt három csapatnak is megvolt az esélye a bajnoki címre. A László Sport Club végül 4-2-re legyőzte a DVTK-Vénuszt és 6 ponttal második lett, az Astra gól gazdag mérkőzésen 5-2-re kikapott a Tolna-Mözs ellen. A Tolna 7 ponttal zárva bajnoki címet ünnepelhetett, az Astra 3 ponttal bronzérmet szerzett. Az utánpótlásra nagy hangsúlyt fektető Astra U15-ös csapata után az U13-as korosztály is harmadik lett a futsal bajnokságban.

Részletek