Kimagasló eredmények a szenior országos úszóversenyen

Kimagasló eredmények a szenior országos úszóversenyen

2017. június 14. 18:25

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csongrádon az Országos Senior Úszóversenyt június 10-én és 11-én. A kétnapos rendezvényre határon innen, és határon túlról érkeztek „örökifjak”. A Kiskun Vízi és Szabadidő Sportegyesület versenyzői több kimagasló, érmes helyezéssel öregbítették városunk hírnevét. A női számokban Füzesi Zsófia 50 méteres mellúszásban aranyérmet nyert, Kalotai Zsuzsanna pedig bronzérmes lett. A 4x50 méteres női vegyes váltó (Füzesi Zsófia, Kalotai Zsuzsanna, Lekrinszki Éva, Klinkóné Jókai Mónika) ezüstérmet szerzett. A férfi számokban Sebők János 400 méteres gyorsúszásban első, 50 méteres gyorsúszásban második, 100 méteres pillangóúszásban első és 200 méteres gyorsúszásban ugyancsak első lett korosztályában. Terbe Ákos 50 méteres gyorsúszásban és 50 méteres mellúszásban bronzérmet nyert. Urbán Tamás a 200 méteres hátúszásban és 200 méteres mellúszásban harmadikként, 100 méteres hátúszásban másodikként ért célba. A 4x50 méteres férfi vegyes váltó ( Urbán Tamás, Holló-Szabó Viktor, Sebők János, Provics András) bronzérmet nyert.

Részletek
Országos Diákolimpiai Bajnok lett az uszonyúszó Kocsis Marcell

Országos Diákolimpiai Bajnok lett az uszonyúszó Kocsis Marcell

2017. június 13. 12:00

Gyöngyösön rendezték meg június 4-én az uszonyos és búvárúszók országos diákolimpiai döntőjét, amelyen a félegyházi Kocsis Marcell 200 méteres uszonyos gyorsúszásban aranyérmet nyert. Emellett 50 méteres búvár-, 100 méteres felszíni- és 100 méteres uszonyos gyorson is felállhatott a dobogó legalsó fokára. Május vége ugyancsak eseménydúsan telt Marci számára, május 27-én és 28-án a felnőttek országos bajnokságán 16 évesen négy bronzérmet szerzett 50 méteres és 200 méteres uszonyos gyorson, illetve a 4X100 és a 4X200 méteres felszíni váltó tagjaként. Marcell a magyar válogatott színeiben július végén az oroszországi Tomskban a junior uszonyos világbajnokságon is elindul egyéni -és váltó számokban. Felkészítő edző: Juhos Gergely.

Részletek
Két verseny – Nyolc érem

Két verseny – Nyolc érem

2017. június 12. 13:30

Május végén rendezték meg a Budapesti Tüske Uszodában a Delfintalálkozót, amely a 2007 és 2008-ban született gyermekeknek biztosított versenyzési lehetőséget. A 10 pályás, 50 méteres medencében 29 egyesület versenyzői mérettették meg magukat. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Úszó Szakosztályát Endre Barna, az egyik legtehetségesebb fiatal tagja képviselte. Kitűnő úszással egy második, egy harmadik hellyel és értékes helyezésekkel gazdagabban tért haza.

Részletek
Korosztályos siker vízilabdában

Korosztályos siker vízilabdában

2017. június 13. 11:00

Ezüstérmet szerzett a IV. korcsoportos Vidék Bajnokság „Sárga” csoportjában a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület. A bajnokság utolsó fordulóját Kiskunfélegyházán rendezték meg június 10-én és 11-én. A félegyházi csapat a szentesi lányok mögött magabiztos fölénnyel második lett. A csoport gólkirályi címét az egyéb statisztikai mutatókban is első helyen záró félegyházi Téti Kevin szerezte meg. Mellette az együttes kapuját védő Ficsór Gábor részesült külön elismerésben, mindketten a korosztályos vízilabda válogatott tagjai. Az eredményhirdetést követően az ünneplés sem maradt el, a csapat játékosai Görög Imre vezetőedzőt vízbe vetve tették emlékezetessé az ezüstérmet.

Részletek
A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

A fülledt, meleg időjárás a fogásokra is kihatott - videóval

2017. június 11. 11:00

A hagyományokhoz híven nyár elején rendezték meg a kétszer 4 órás páros versenyt a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban június 10-én. Ezúttal 16 csapat mérte össze horgásztudását. Kiegyenlített versenyre lehetett számítani, a szabályok szerint a páros egyik tagja úszós készséggel, a másik fenekezővel, feeder-rel horgászhatott. A nagy levegőnyomás, a fülledt időjárás nehezítette a horgászatot, a halak nagyrészt vízközben, nehezen fogható helyen mozogtak. A legeredményesebb párosokat és a legnagyobb hal kifogóját ezúttal is díjazták.

Részletek
Szandaváralján versenyeztek a crossmotorosok

Szandaváralján versenyeztek a crossmotorosok

2017. június 10. 13:20

Eredményesen szerepeltek a Szandaváralján megrendezett Nagyfény Endurocross Bajnokság Bestmoto Kupájának 5. fordulóján a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület tagjai június 3-án. Szuperveterán kategóriában Bagi Csaba 5. lett, a másodosztályban Faragó Dávid ugyancsak ötödikként, Sziládi Róbert nyolcadikként ért célba. A harmadosztályban Lakatos Attila hatodik, míg Szabó Gábor tizennegyedik helyen fejezte be a versenyt.

Részletek
Befejeződött a tavaszi szezon

Befejeződött a tavaszi szezon

2017. június 10. 12:30

Két győzelemmel és három vereséggel zárta a férfi másodosztály D csoportjának tavaszi fordulóit a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub. Az együttes játékosai mindkét hazai mérkőzésüket megnyerték, a Metro RSC-t 6-3-ra, a DMTK Tenisz Szakosztályt 5-4-re múlták felül. Idegenben nem sok babér termett a félegyháziaknak, a Fővárosi Vízművek ellen 5-4-re, míg az Agroázis-Sportmánia-SZVTK és a TSZSK Gyula ellen 6-3-ra kaptak ki.

Részletek
Átvették ezüstérmeiket az utánpótláskorú focisták

Átvették ezüstérmeiket az utánpótláskorú focisták

2017. június 10. 18:05

A Félegyházi Térségi Sportiskola két utánpótláskorú labdarúgócsapata is ezüstérmet nyert a 2016/17-es szezonban. A megyei I. osztályban szereplő U19-es együttes Fekete Pál Csaba és Fütyü Illés edzők vezetésével a Kiskőrös LC mögött 61 ponttal második lett. Az U16-os együttes Balog Huba vezetésével a megyei bajnokság északi csoportjában a Kecskeméti LC KTE SI–A csapata mögött 44 ponttal kaparintotta meg az ezüstérmet. Mindkét félegyházi gárda kiválóan szerepelt. A megérdemelt ezüstérmeket és kupákat Busa Imrétől, a Félegyházi Térségi Sportiskola Labdarúgó Szakosztályának vezetőjétől, valamint Balla László alpolgármestertől és Kurucz Istvánttól, a Félegyházi Térségi Sportiskola szakmai igazgatójától vették át június 9-én a fiatalok. Az évértékelővel egybekötött éremátadás közös vacsorával zárult

Részletek
Sűrű a Turul Koppányok programfüzete

Sűrű a Turul Koppányok programfüzete

2017. június 8. 18:00

Az elmúlt három hét sok eseményben bővelkedett a Turul Koppány Íjászai számára. Május 20-án a Dinnyés Gyula főszervezésében rendezték meg a Dél-Alföldi Régiós Versenysorozat második állomását a festői környezetben lévő Hősök Ligetében, Kiskundorozsmán. A Koppányok a DAR sorozat második fordulóján 16 vettek részt.

Részletek