Kétgólos hátrányból fordítottak

Kétgólos hátrányból fordítottak

2017. május 29. 09:00

Gólokban gazdag mérkőzésen 4-3-ra nyert Nyárlőrincen a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti, 29. fordulójában május 28-án. A nyárlőrinciek már két góllal is vezettek, az első félidő hajrájában és a szünetet követően találtak be (2-0). A félegyháziak azonban nem adták fel, sőt Ábel Zsolt és Fricska Miklós révén a 68. percre kiegyenlítettek, majd Farkas Péter góljával a 77. percben a vezetést is átvették (2-3). Két perccel később a hazaiak Bali Gábor találatával 3-3-ra alakították az állást, de az utolsó előtti minutumban Lénárt Máté ismét vezetéshez jutatta a félegyháziakat, gólja 3 pontot ért a KHTK második számú csapatának.

Részletek
Kiemelkedő teljesítmény Telkiben

Kiemelkedő teljesítmény Telkiben

2017. május 30. 09:00

Nagyszerű eredményeket értek el a Félegyházi Térségi Sportiskola 3. korcsoportos leány és fiú labdarúgói az MLSZ edzőközpontjában, Telkiben megrendezett Bozsik-program 2016/17-es tanévzáróján. A lányok első, a fiúk második helyen végeztek. A lányok az aranyérem mellett a Fair Play díjat is bezsebelték. A leggyorsabb gólt Sieber Glória érte el, aki a Tornádó díjat is hazavihette. A fejelő versenyt a Sieber Glória – Czinege Eszter páros nyerte. A 3. korcsoportos fiúk csapatban második helyet szereztek, a torna gólkirálya Kurgyis Kevin lett. A Tornádó díjat Kanyó János vihette haza, a fejelő versenyt a Kanyó János – Karsai Tamás páros nyerte.

Részletek
Tisza Triatlon Ranglista Verseny

Tisza Triatlon Ranglista Verseny

2017. május 28. 15:00

Május 20-án és 21-én rendezték meg a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén a XXVI. Tisza Triatlon Gyermek, Serdülő és Sprint Távú Ranglista Versenyt. A Jogging Szuperinfó Futóklub 16 résztvevővel indult. Az országos versenyen minden korosztályban érmet szerzett az egyesület, összesen 6 éremmel és csapat 4. hellyel gazdagabban térhettek haza a gyerekek. Felkészítő edzők: Németh László, Kornokovics Györgyi, Vízhányó Emília, Papp István. A versenyre a nevezési díjakat a P&P, az utazási díjat pedig a Dél 100 Kft. támogatta, amelyet ezúton is köszönnek.

Részletek
Éremátadással, közös vacsorával búcsúztatták a szezont

Éremátadással, közös vacsorával búcsúztatták a szezont

2017. május 28. 19:05

Szülők, családtagok, barátok, szurkolók, játékosok és segítők közösen ünnepelték az érmekben és eredményekben gazdag szezont a Kiskunfélegyházi HTK Kézilabda Szakosztályánál május 27-én. A 2016/17-es idényben a felnőttek mellett a junior, az U14, az U12 és az U10-es korosztályban is elindultak a KHTK ifjú reménységei, titánjai. Az érmeket és a különdíjakat Isán András szakosztályvezető celebrálása mellett Balla László alpolgármester adta át.

Részletek
Győzelemmel búcsúztak a hazai szurkolóktól

Győzelemmel búcsúztak a hazai szurkolóktól

2017. május 28. 15:25

Helyzeteit kihasználva magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott itthoni környezetben a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti, 29. fordulójában. A május 27-i játéknapon a középmezőnyhöz tartozó Soltvadkerti TE látogatott Kiskunfélegyházára. A KHTK hamar megszerezte a vezetést és az utolsó fél órában eldöntötte a három pont sorsát. A játéknapon az is biztossá vált, hogy a Duna Aszfalt TVSE nyeri a bajnokságot, a második helyezett Kecskeméti LC Kiskunhalason hullajtott pontokat, amivel matematikailag is elveszítette esélyét az első helyre.

Részletek
Törökszentmiklós „kolimpikonjai” vitték haza a vándorkupát

Törökszentmiklós „kolimpikonjai” vitték haza a vándorkupát

2017. május 28. 18:20

Tizenkét intézmény mintegy 300 diákja mérte össze sporttudását a kilencedik Kollégiumi Olimpián május 26-a és 28-a között Kiskunfélegyházán. Az Arany János Kollégiumi – Szakközépiskolai Program keretében a versenyt hagyományosan a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Kollégiuma rendezte meg. A tanulók streetball, íjászat, zenés gimnasztika, asztalitenisz, labdarúgás és kézilabda sportágakban mutatták meg ügyességüket, tudásukat. Idén a törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnázium és Katolikus Kollégium diákjai szerezték meg az első helyet, másodikként a tavalyi győztes vásárosnaményi Babus Jolán Középiskolai Kollégium tanulói végeztek. A házigazda félegyháziak ezúttal a dobogó harmadik fokára állhattak fel az összesített csapatverseny eredményeit követően.

Részletek
Bronzérmes helyen zárt az asztalitenisz csapat

Bronzérmes helyen zárt az asztalitenisz csapat

2017. június 1. 11:00

A már biztos harmadik hely tudatában léptek asztalhoz a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola játékosai május 27-én, a férfi NB I. keleti csoportjának utolsó fordulójában. Hazai környezetben az alsóházhoz tartozó Univer-Sportot fogadták. A párosok során a Korponai Zoltán – Pengő Gábor összetételű duó ezúttal is nyert. Egyéniben csupán Varga Károly veszített pontot, Korponai Zoltán, Pengő Gábor és Erdélyi Szabolcs az összes játékán diadalmaskodott. 13-5-ös sikerével a FASI 26 pontot gyűjtve bronzérmesként fejezte be a szezont. A bajnoki címet 30 ponttal a SZERVA - Asztalitenisz SE szerezte meg.

Részletek
Negyvenhét sakkozó ült asztalhoz a Városalapítók Kupán

Negyvenhét sakkozó ült asztalhoz a Városalapítók Kupán

2017. május 27. 16:40

A Kiskunfélegyházi Honvéd Testedzők Köre szervezésében hagyományosan a Városalapítók Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódóan bonyolítják le a Városalapítók Kupa – Nemzetközi Rapid Sakkversenyt a művelődési központban. A versenyre a szokottnál is többen, összesen 47-en jelentkeztek. A résztvevőket a KHTK új elnöke, Dr. Nemes-Nagy Tibor köszöntötte május 27-én. Az erős mezőnyben 34 felnőtt és 13 gyermek mérte össze tudását – mondta el Seres László, versenybíró. A legjobbakat kupákkal és oklevelekkel díjazták.

Részletek
Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

Rekord létszámban birkóztak a Kiskun Kupáért - videóval

2017. május 27. 15:35

Több mint 270 birkózó lépett szőnyegre a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékversenyen május 27-én a Constantinum Sportcentrumban. A nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezte meg, amely lehetőséget biztosított hazai és határon túli sportolók megmérettetésére.

Részletek
A Kiskun Kupáért futottak - eredményekkel

A Kiskun Kupáért futottak - eredményekkel

2017. május 31. 18:00

Kedvezett az időjárás a mozogni vágyók és a futás szerelmeseinek, a hagyományos Kiskun Kupa Utcai Futóversenyt a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub immár 24. alkalommal rendezte meg. Rendhagyó módon a versenyzők ezúttal nem a Platán utcai Általános Iskolánál, hanem a Honvéd Sporttelep hátsó füves pályáján rajtoltak el május 27-én. Hat éves kor alatt 200 méteres táv várt a gyermekekre, az alsósok 400, 600 és 800 métert, a felsősök 1000 métert teljesítettek. A 24. Kiskun Kupán 80-90 fő húzott futócipőt, a 3, 6 és 9 kilométeres távok idén is nagy népszerűségnek örvendtek.

Részletek