Jubilál a László Jenő Emlékverseny

Jubilál a László Jenő Emlékverseny

2015. március 3. 17:10

Tizedik alkalommal rendezik meg 2015. március 21-én a László Jenő Sakk Emlékversenyt a Kossuth Lajos Szakiskolában. László Jenő (1933-2005), az intézmény egykori pedagógusa, a Fáklya Sakk Egyesület korábbi vezetőjeként a félegyházi sakkélet legjelentősebb szervezője, oktatója volt. A versenyen az elmúlt évben rekord létszámban, összesen hatvanan ültek asztalhoz. A legeredményesebb sakkozónak Varga Klára számít, akinek háromszor sikerült elnyernie a serleget.

Részletek
Négy és fél pont az NBII-es sakkbajnokságban

Négy és fél pont az NBII-es sakkbajnokságban

2015. március 3. 10:30

A 9. fordulóval folytatódott március elsején az NBII. Tóth László csoportjának sakkcsapatbajnoksága. A Kiskunfélegyházi HTK Békésre látogatott, ahol a jobb erőkből álló ellenfél otthonában négy és fél pontot gyűjtött. A félegyháziak közül egyedül Nagy József nyerte meg partiját. Farkas Tibor, Karsai István, Kecskeméti Árpád, Tóth Kázmér, Kelemen Sándor, Cs. Kovács László és Nagy Noémi döntetlent ért el. A KHTK 43 ponttal a 11. helyen áll a tabellán.

Részletek
Íjászversennyel köszöntötték a tavaszt

Íjászversennyel köszöntötték a tavaszt

2015. március 3. 09:30

Tavaszköszöntő teremíjász versenyt szerveztek március 1-én a gyomaendrődi Kurgán Hagyományőrzők. A sajátos kategóriákkal és formában megrendezett megmérettetés több mint 100 íjászt vonzott a helyszínre. A félegyházi Turul Koppányok 11-en érkeztek és 10 fővel neveztek a versenyre.

Részletek
Vereséget szenvedtek a megyei kézisek

Vereséget szenvedtek a megyei kézisek

2015. március 2. 12:25

Nem volt jó napjuk március elsején a Félegyházi KSC kézilabdacsapatainak. A férfi együttes a megyei bajnokság 11. fordulójában rangadót veszített a Baja ellen. A mérkőzés félidejében 10-9-re még a félegyháziak vezettek, innen fordítottak a vendégek 27-22-re. A nők ugyancsak március elsején a második helyezett Kecskeméti Főiskolát fogadták. A mérkőzés fölényes, 33-9-es kecskeméti sikerrel ért véget.

Részletek
Hozta a kötelezőt az NBII-es kézilabdacsapat

Hozta a kötelezőt az NBII-es kézilabdacsapat

2015. március 2. 12:00

A még pont nélkül álló Gyula otthonába látogatott március elsején a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata az NBII délkeleti csoportjának 13. fordulójában. A mérkőzésen esélyt sem adott ellenfelének a KHTK, mely a szünetben már 18-6-ra vezetett. Az előny a második félidőben még tovább nőtt. A félegyháziak magabiztos játékkal, 41-20-ra nyerték meg a találkozót és továbbra is egy pontnyira vannak a listavezetőtől.

Részletek
Öt kategóriában hirdettek győztest a sakk-diákolimpián

Öt kategóriában hirdettek győztest a sakk-diákolimpián

2015. március 2. 11:15

A Bács-Kiskun megyei sakk-diákolimpia 2014/15. évi csapatversenyének döntőjét rendezték meg Kecskeméten február 28-án. A megmérettetésen öt kategóriában mérkőztek meg a tanulók, egy csoportba nem volt jelentkező. A kategóriák győztesei részt vehetnek az országos döntőn, amit április 17- 19. között Szombathelyen tartanak meg.

Részletek
A Rába ETO nyerte a férfi döntőt

A Rába ETO nyerte a férfi döntőt

2015. március 1. 19:20

Szoros első félidei játékot követően 4-1-re győzött a Rába ETO a férfi futsal Magyar Kupa félegyházi döntőjében. A finalista Veszprém az első játékrészben még tartotta a jobb erőkből álló győrieket, sőt egyenlítenie is sikerült, de a fordulás után egyre nagyobb fölénybe került az ETO, ami a gólokban is megmutatkozott. A Győr megvédte címét a Magyar Kupában.

Részletek
Még tanulják a focit a legkisebbek

Még tanulják a focit a legkisebbek

2015. március 2. 17:50

Március elsején rendezték meg a III. Csikós József „Csiki” Emléktorna U7-es korosztályának küzdelmeit. A versenyen a Kiskunfélegyházi HTK, a Kiskunmajsai FC, a Hírös-Ép és a Kunszállás SE apróságai léptek pályára. Az első helyet a Kiskunmajsa szerezte meg, megelőzve a Hírös-Ép, a Kunszállás és a KHTK csapatát. A torna gólkirálya a kiskunmajsai Szőke Bendegúz lett.

Részletek
Kupagyőztes lett az Astra Kiskunfélegyházán

Kupagyőztes lett az Astra Kiskunfélegyházán

2015. március 1. 16:00

Hátrányból fordítva 5-2-es győzelemmel szerezte meg az elsőséget a Magyar Kupa kiskunfélegyházi döntőjében az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. A március elsejei fináléban sokáig a Hajdúböszörményi TE vezetett; már a 2. percben előnybe került és egészen a 28. percig nyerésre állt. Bő tíz perccel a találkozó vége előtt második alkalommal egyenlített ki az Astra (2-2), majd nyolc perccel a lefújást megelőzően a vezetést is átvette. Az erejével jobban gazdálkodó Astra innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet és újabb gólokat szerezve zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a női futsal Magyar Kupát.

Részletek