Kialakuló háromszéki-kiskun kapcsolatok

Kialakuló háromszéki-kiskun kapcsolatok

2014. november 17. 14:00

Kézdivásárhelyi magánlátogatásunk alkalmával olyan tárgyalásokat kezdtünk meg a városi és környékbeli turisztikai és kulturális intézményekkel, ami megalapozhat egy későbbi, szakmai alapokon nyugvó, értékközvetítő testvérvárosi kapcsolatot – számolt be dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke.

Részletek
Gyermekrajzokkal az idősekért

Gyermekrajzokkal az idősekért

2014. október 1. 09:45

Október 1-jén az idősekre figyel a világ. Sütő András gondolata – miszerint „önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött” – akár az Idősek Világnapjának alapgondolata is lehetne.

Részletek
Csontos Piroska már a riói olimpiára gyúr

Csontos Piroska már a riói olimpiára gyúr

2014. szeptember 21. 21:50

Csontos Piroska-napot szervezett a Sorsocskák Alapítvány, a Csontos Piroska Fun Club és a Rocktár szeptember 21-én. A szerény, sok-sok országos bajnokságot és nemzetközi versenyt megnyert fiatal hölgy örömmel fogadta a közönség rajongását, szeretetét. Vendégeivel, a Biacsi-ikrekkel, a londoni olimpia bronzérmeseivel dedikálták fotóikat, élménybeszámolókat tartottak és játszottak a rendezvényen résztvevő gyerekekkel.

Részletek
Tánc, ami összeköt

Tánc, ami összeköt

2014. szeptember 4. 16:00

Székelyföldi körúton járt augusztusban a kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes nyolc néptáncosa. Az utazás részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a fiatalok és dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Részletek
Egymásra épülő programok; beszélgetés dr. Ónodi Izabellával és a 20 éves  Rockin’ RockCats zenekarral

Egymásra épülő programok; beszélgetés dr. Ónodi Izabellával és a 20 éves Rockin’ RockCats zenekarral

2014. augusztus 20. 19:48

Alig hogy véget ért az Oldalkocsis Motoros Találkozó, máris útra kelt Székelyföldre a Sorsocskák Alapítvány segítségével a Padkaporos Táncegyüttes. A motoros találkozón összegyűlt adomány egy részéből a Padkaporos Táncegyüttes kiutazását támogatta az alapítvány. Az utazás célja, a székely tánccsoportok megismerése, kapcsolatok kialakítása.

Részletek
Diákok a Parlamentben

Diákok a Parlamentben

2014. június 13. 13:12

A Sorsocskák Alapítvány márciusi történelmi vetélkedőjének résztvevő diákjait, felkészítő tanárait és az alapítvány vezetőségét látta vendégül a Parlamentben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, a történelmi vetélkedő fővédnöke.

Részletek
Madártani vetélkedő Pálosszentkúton

Madártani vetélkedő Pálosszentkúton

2014. május 25. 12:10

A Sorsocskák alapítvány első, játékos madártani vetélkedője remek hangulatban zajlott május 23-án Pálosszentkúton. A kegyhely árnyas, madárcsicsergésben gazdag fái oltalmazták a résztvevő gyermekek örömét, akik a tankerület vidéki általános iskoláiból verbuválódtak. A tehetséges kisdiákok többek között madárhangokat ismertek fel, kiskunsági madárfajokat mutattak be, otthon készített madáretetőkkel és plakátokkal kápráztatták el a zsűrit, valamint bemutatták Herman Ottó életművét centenáriumi emlékéve alkalmából. A rendezvény végén a Sorsocskák alapítvány a résztvevőkkel közösen állította fel a Fazekas Zsolt asztalos felajánlásával készült emléktáblát a kertben és nyújtotta át Meizl Ferenc fővédnök saját madáretetőjét Csaba Atyának.

Részletek