A gyermeket hagyjuk ki mindenből, aminek köze van a pusztításhoz

A gyermeket hagyjuk ki mindenből, aminek köze van a pusztításhoz

2016. február 10. 17:30

A Kiskunfélegyházi Iparostanonc Iskolából 1944-ben elhurcolt és meggyilkolt három zsidó fiatal: Feuer László, Kun Gábor és Wéber Ábrahám emlékére avattak emléktáblát február 10-én, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény udvarán. Az emléktábla leleplezése előtt Ágoston Tibor intézményvezető, dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke és Dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ Közép-magyarországi Területi Csoportjának elnöke mondott megemlékező beszédet. A diákok ünnepi műsora után – a zsidó hagyományoknak megfelelően – a jelenlévők emlékköveket helyeztek a talapzatra, illetve mécsest gyújtottak.

Részletek
Felolvasómaraton erdélyi és magyar írók műveiből

Felolvasómaraton erdélyi és magyar írók műveiből

2016. február 26. 11:30

15 órás felolvasást tartanak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők műveiből február 26-án, pénteken 18 és 22 óra, valamint február 27-én, szombaton 8 és 19 óra között a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az intézmény hetedik alkalommal csatlakozik az országos kezdeményezéshez.

Részletek
„ Hiányzó diákok”

„ Hiányzó diákok”

2016. február 8. 17:30

Emléktáblát avatnak a MAZSIHISZ kezdeményezésére a második világháború végén elhurcolt félegyházi zsidó tanulók tiszteletére a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézményben, február 10-én, szerdán 9 órától. Az ünnepségen beszédet mond, dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, Ágoston Tibor tagintézmény-vezető és dr. Feldmajer Péter, a MAZSIHISZ Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke.

Részletek
Ünnepi műsor a kultúra napján

Ünnepi műsor a kultúra napján

2016. január 23. 09:00

Ünnepi műsorral emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepélyt Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény vezetője nyitotta meg, amit a gyermekhangon felcsendülő nemzeti imádságunk, a Himnusz követett.

Részletek
„Isten, áldd meg a magyart”

„Isten, áldd meg a magyart”

2016. január 22. 18:00

Január 22-én országszerte megünneplik a Himnusz születésének napját, amelyet 1989 óta a Magyar Kultúra Napjaként tartunk számon. Himnuszunk szövegét Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én vetette papírra, amit huszonegy esztendővel később Erkel Ferenc megzenésített.

Részletek
„Mesél a város”

„Mesél a város”

2016. január 26. 15:30

A gyermekek segítségét is igénybe véve, óvónők, pedagógusok, múzeumi és levéltári szakemberek bevonásával, a Natura Hungarica Alapítvány gondozásában került kiadásra a „Mesél a város” című foglalkoztató füzet. A kiadvány érdekes információkkal, kutató-, helyismereti feladatokkal és makettekkel segíti az általános iskolák alsó tagozatosait és szüleiket Félegyháza szépségeinek, rejtett értékeinek megismerésében, felfedezésében. A foglalkoztató füzetet január 22-én, egy interaktív foglalkozáson mutatták be leendő használóiknak a művelődési központban.

Részletek
A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napja

2016. január 18. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett rendezvényeire.

Részletek
Karácsonyi ünnep Selymesben

Karácsonyi ünnep Selymesben

2015. december 23. 13:30

Karácsonyi ünnepségre invitálta a selymesieket a Selymesért Egyesület és Ván Jenő önkormányzati képviselő december 19-én. A közösségi házban egybegyűlt időseket és egyesületi tagokat Hajagos Gyula atya ünnepi gondolatai után Balla László alpolgármester is üdvözölte, aki dr. Ónodi Izabella képviselőtársával közösen ajándékkal köszönte meg a városrész lakóinak közéleti munkáját, az ünnepek szervezésében nyújtott segítségét.

Részletek
Közösen ünnepelték a 85 évet

Közösen ünnepelték a 85 évet

2015. december 20. 09:00

Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Bercsényi utcai tagintézménye december 19-én a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az évforduló kapcsán felidézték az óvoda elmúlt 85 évét, eredményeit, amit követően karácsonyi műsort adtak elő az intézmény növendékei az óvoda jelenlegi és korábbi dolgozóinak, családtagjaiknak.

Részletek