Otthon is főzhetünk finom sört?

Otthon is főzhetünk finom sört?

2015. július 8. 13:00

Igen. És, hogy milyen kellékek és fortélyok kellenek ehhez? Többek között azt is megtudhatjuk július 25-én a Kiskun Múzeumban az I. Félegyházi Jótékonysági Sörfesztiválon. Természetesen nem csupán a sörfőzés rejtelmeivel lehet megismerkedni. Hat sörfőzde 12 csapolt söre kóstolható annak igazolására, hogy értékesek és ízletesek a kézműves sörök. A 16 órakor kezdődő fesztiválon zenei programok is szórakoztatják a nagyérdeműt, és a család legkisebb tagjainak elfoglaltságáról is gondoskodnak a szervezők.

Részletek
Nem véletlen, hogy városunkban több generáció  közösen táncol

Nem véletlen, hogy városunkban több generáció közösen táncol

2015. június 13. 10:00

Kátai Tibor művészeti vezető üdvözlése, Ónodi Izabella, a város művelődési és szociális bizottsága elnökének megnyitója és Gulyás László alapító táncos köszöntője után a legkisebbek táncos produkciójával vette kezdetét a Padkaporos Néptáncegyüttes gálaműsora június 12-én a művelődési központban. Az esten valamennyi korcsoport bemutatkozott, emellett színpadra léptek az énekesek, a horgoló csoport pedig egy szép kiállítással várta a vendégeket az előtérben.

Részletek
Ahol a zene kezdődik!

Ahol a zene kezdődik!

2015. június 1. 07:30

A Sorsocskák Alapítvány és a Rocktár "hangszersímogatót" és hangszerbemutatót tartott vasárnap Kiskunfélegyházán a Városi Gyermeknapon. Az új kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult.

Részletek
Néptáncot, népzenét hoztak

Néptáncot, népzenét hoztak

2015. május 23. 12:00

A székelység joggal büszke arra, hogy mindig is erős határőr népként védelmezte Magyarországot. A politikai határok eltolódtak ugyan, de a magyar kultúra egyik határvonala még most is a Kézdiszentlélektől csak pár kilométerre fekvő ojtozi szoros. A Perkő Néptáncegyüttes tagjai kulturális határőrök – ezekkel a szavakkal köszöntötte a székelyföldi Perkő Néptáncegyüttest dr. Ónodi Izabella, a mielőtt bemutatták táncjátékukat pénteken este a művelődési központ színpadán.

Részletek
Virágosítás az idősek otthona előtt

Virágosítás az idősek otthona előtt

2015. május 8. 20:15

Megszépítik a Nádasdy utcai Idősek Otthona előtti kopár területet. Ónodi Izabella képviselő és az önkormányzat támogatásával május 8-án a bejárat előtti virágszigetek kialakítását kezdték meg. A VSZKSZ kertésze úgy válogatta ki a virágokat és az alacsony növésű cserjéket, hogy minden évszakban színes virágok díszítsék az előkerteket. A térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy a szépítés hamarosan új padok és szemétgyűjtők kihelyezésével folytatódik.

Részletek
A vers az égre emeli tekintetünket

A vers az égre emeli tekintetünket

2015. április 10. 15:20

A költészet napjára emlékezve „Csendes csodák” címmel tartottak verses irodalmi estet a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 9-én. A rendezvény záróakkordjaként leleplezték az erdélyi magyar líra kiemelkedő alakjának, Reményik Sándornak az emléktábláját.

Részletek
Csendes csodák a költészet napján

Csendes csodák a költészet napján

2015. április 3. 10:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a költészet napja alkalmából rendezendő, Csendes csodák című Reményik Sándor verses irodalmi estre és emléktábla-avatóra. A rendezvényre április 9-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Hattyúházban.

Részletek