Közösen az illegális hulladék felszámolásáért

Közösen az illegális hulladék felszámolásáért

2016. április 5. 09:30

A város lakóinak rengeteg bosszúságot okoz, az önkormányzatnak pedig óriási küzdelem az illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása. Kiskunfélegyházán április 1. és szeptember 30. között 10 közfoglalkoztatott napi 8 órában dolgozik ezen a szinte reménytelennek látszó feladaton.

Részletek
Az életet adó növényünk, a búza története a múzeumban

Az életet adó növényünk, a búza története a múzeumban

2016. március 22. 10:30

- A most nyíló kiállítás mottója búza, kenyér, élet. Három annyira egyszerű és magától érthető fogalom, melyre szinte kár is több szót fecsérelni. Azonban ha az ember akár csak egynek is valóban odaszenteli a figyelmét, csakhamar rájön, hogy nem adatott annyi idő, hogy minden titkot az utolsó részletekig megismerhessen róla – mondta dr. Lantos Csaba, a szegedi Gabonakutató Kft. tudományos munkatársa, amikor március 18-án megnyitotta a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma című vándorkiállítást.

Részletek
Búza-kenyér-élet

Búza-kenyér-élet

2016. március 15. 12:00

A Kiskun Múzeum meghív minden érdeklődőt a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma, avagy kiállítással a fenntartható fejlődésért - című vándorkiállítás megnyitójára március 18-án, pénteken 11 órára.

Részletek
Képviselők munkában: dr. Ónodi Izabella - 8. választókörzet

Képviselők munkában: dr. Ónodi Izabella - 8. választókörzet

2016. február 23. 07:30

Egy tejszínhabos kávé mellett gyűjtünk erőt dr. Ónodi Izabellával, a 8-as számú választókörzet bejárásárhoz. A nedves, csontig hatoló széllel megspékelt, utálatos időben nehéz indulásra szánni magunkat. Megkérem, meséljen előbb még a gyerekkoráról, én pedig kényelmesen befészkelem magam a kárpitozott székbe. Percekre belefeledkezek az ízes székely szavakkal teremtett hangulatba és a mesélő tiszta, kék szemeibe.

Részletek
A gyermeket hagyjuk ki mindenből, aminek köze van a pusztításhoz

A gyermeket hagyjuk ki mindenből, aminek köze van a pusztításhoz

2016. február 10. 17:30

A Kiskunfélegyházi Iparostanonc Iskolából 1944-ben elhurcolt és meggyilkolt három zsidó fiatal: Feuer László, Kun Gábor és Wéber Ábrahám emlékére avattak emléktáblát február 10-én, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény udvarán. Az emléktábla leleplezése előtt Ágoston Tibor intézményvezető, dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke és Dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ Közép-magyarországi Területi Csoportjának elnöke mondott megemlékező beszédet. A diákok ünnepi műsora után – a zsidó hagyományoknak megfelelően – a jelenlévők emlékköveket helyeztek a talapzatra, illetve mécsest gyújtottak.

Részletek
Felolvasómaraton erdélyi és magyar írók műveiből

Felolvasómaraton erdélyi és magyar írók műveiből

2016. február 26. 11:30

15 órás felolvasást tartanak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők műveiből február 26-án, pénteken 18 és 22 óra, valamint február 27-én, szombaton 8 és 19 óra között a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az intézmény hetedik alkalommal csatlakozik az országos kezdeményezéshez.

Részletek
„ Hiányzó diákok”

„ Hiányzó diákok”

2016. február 8. 17:30

Emléktáblát avatnak a MAZSIHISZ kezdeményezésére a második világháború végén elhurcolt félegyházi zsidó tanulók tiszteletére a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézményben, február 10-én, szerdán 9 órától. Az ünnepségen beszédet mond, dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, Ágoston Tibor tagintézmény-vezető és dr. Feldmajer Péter, a MAZSIHISZ Közép-Magyarországi Területi Csoportjának elnöke.

Részletek