Karácsonyi ünnep Selymesben

Karácsonyi ünnep Selymesben

2015. december 23. 13:30

Karácsonyi ünnepségre invitálta a selymesieket a Selymesért Egyesület és Ván Jenő önkormányzati képviselő december 19-én. A közösségi házban egybegyűlt időseket és egyesületi tagokat Hajagos Gyula atya ünnepi gondolatai után Balla László alpolgármester is üdvözölte, aki dr. Ónodi Izabella képviselőtársával közösen ajándékkal köszönte meg a városrész lakóinak közéleti munkáját, az ünnepek szervezésében nyújtott segítségét.

Részletek
Közösen ünnepelték a 85 évet

Közösen ünnepelték a 85 évet

2015. december 20. 09:00

Fennállásának 85. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda Bercsényi utcai tagintézménye december 19-én a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Az évforduló kapcsán felidézték az óvoda elmúlt 85 évét, eredményeit, amit követően karácsonyi műsort adtak elő az intézmény növendékei az óvoda jelenlegi és korábbi dolgozóinak, családtagjaiknak.

Részletek
Karácsonyi valóság – ajándék a rászorulóknak

Karácsonyi valóság – ajándék a rászorulóknak

2015. december 16. 17:30

Karácsony táján a szeretet, és a jótékonyság kerül előtérbe. Hiszen a valóság nem hasonlítható össze a mesés karácsonyi fényekkel, díszekkel, illatokkal vagy a tökéletes kirakatokkal. Ezért ilyenkor valahogy többen gondolnak azokra, akik egyedül vannak, vagy azokra, akiknek valamiért nehezebb és fájdalmasabb az ünnep.

Részletek
Egy este a Credo együttessel

Egy este a Credo együttessel

2015. december 14. 13:30

A Városi Könyvtár Hattyúházi Folk Esték című sorozata első alkalommal tárta ki kapuit a közönségnek. Elsőként különleges Adventi műsorral kedveskedtek, melyen a Kárpátaljai Credo együttes dalait hallhatták a jelenlévők. A rendezvényt dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitotta meg.

Részletek
Szervusz Mikulás!

Szervusz Mikulás!

2015. december 9. 17:15

Hatalmas üdvrivalgással fogadták a Szakmaközi Művelődési Házban a Családok Átmeneti Otthonának lakói a Mikulást december 8-án. A nagyszakállú ezúttal meglepte a gyerekeket, amikor a versek és énekek fogadását megelőzve elővette gitárját, és ő énekelt az apróságoknak. Persze dalait percek alatt népes kórus kísérte.

Részletek
Karácsonyi hangulatban

Karácsonyi hangulatban

2015. december 8. 16:50

Idén ismét fenyőfa díszíti a Petőfi lakótelep előtti körforgalom melletti parkolót. A karácsonyfa felállítását a környező lakók kérésére dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő kezdeményezte. A december 8-án felállított 4 méteres fenyőfát Tarjányi Xénia művésztanár és lelkes tanítványainak díszeivel ékesítették.

Részletek
Mézeskalács meseváros a múzeumban

Mézeskalács meseváros a múzeumban

2015. december 6. 16:30

Házak, díszkút, szélmalom és minden, ami egy városhoz hozzátartozik. Mindezt mézeskalácsból készítették városunk közösségei és vállalkozó kedvű magánszemélyek. Az alkotásokból december ötödikén nyílt kiállítás a Kiskun Múzeumban. A „Karácsonyi mézeskalács meseváros” kiállított csodái bárkinek tulajdonába is kerülhetnek, ha vásárol egy-két tombolajegyet. Az, hogy szerencsés sorszámot választott-e, az december 19-én 17 óra 30-kor a városháza előtti sorsoláson derül ki.

Részletek
„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”

„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”

2015. december 4. 09:30

Ezzel a darabbal mutatkozott be Kiskunfélegyházán a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely december 2-án. "Ahogyan a víz tükrözi az arcot”, úgy tükrözte a bemutatkozó előadás sikerét a művelődési központ színháztermét megtöltő fiatalok arca, reakcióik.

Részletek
Egy este a Credo együttessel

Egy este a Credo együttessel

2015. december 7. 09:30

Adventi koncertet ad a Hattyúházi Folk Esték keretében a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő kárpátaljai Credo együttes december 11-én, pénteken 17 órakor a városi könyvtár rendezvénytermében. A rendezvényt dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg.

Részletek