Juniális a Kossuthvárosban

Juniális a Kossuthvárosban

2016. június 4. 15:37

Egy év kimaradt, de idén ismét megrendezték a kossuthvárosiak juniálisát. Dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselők programokban gazdag napot szerveztek a körzetükben élők segítségével és támogatásával június 4-én. Volt itt minden. A színpadon ének és tánc, a szabadtéren légvár, arcfestés, kutyabemutató, vidámpark és még számos kikapcsolódási lehetőség.

Részletek
Pattanj Palkó!

Pattanj Palkó!

2016. július 5. 17:30

„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd” mottóval szervezi meg a Sorsocskák Alapítvány Félegyháza első népművészeti táborát július 11-e és 15-e között. A táborba, ahol lehetőség lesz táncot, zenét és népi játékokat tanulni, 7 éves kortól várják a kezdők, és azok jelentkezését is, akik már barátságot kötöttek a hagyományőrzés valamely területével - mondta el a tábor lehetőségeit ismertető sajtótájékoztatón dr. Ónodi Izabella.

Részletek
Közösen az illegális hulladék felszámolásáért

Közösen az illegális hulladék felszámolásáért

2016. április 5. 09:30

A város lakóinak rengeteg bosszúságot okoz, az önkormányzatnak pedig óriási küzdelem az illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása. Kiskunfélegyházán április 1. és szeptember 30. között 10 közfoglalkoztatott napi 8 órában dolgozik ezen a szinte reménytelennek látszó feladaton.

Részletek
Az életet adó növényünk, a búza története a múzeumban

Az életet adó növényünk, a búza története a múzeumban

2016. március 22. 10:30

- A most nyíló kiállítás mottója búza, kenyér, élet. Három annyira egyszerű és magától érthető fogalom, melyre szinte kár is több szót fecsérelni. Azonban ha az ember akár csak egynek is valóban odaszenteli a figyelmét, csakhamar rájön, hogy nem adatott annyi idő, hogy minden titkot az utolsó részletekig megismerhessen róla – mondta dr. Lantos Csaba, a szegedi Gabonakutató Kft. tudományos munkatársa, amikor március 18-án megnyitotta a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma című vándorkiállítást.

Részletek
Búza-kenyér-élet

Búza-kenyér-élet

2016. március 15. 12:00

A Kiskun Múzeum meghív minden érdeklődőt a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma, avagy kiállítással a fenntartható fejlődésért - című vándorkiállítás megnyitójára március 18-án, pénteken 11 órára.

Részletek
Képviselők munkában: dr. Ónodi Izabella - 8. választókörzet

Képviselők munkában: dr. Ónodi Izabella - 8. választókörzet

2016. február 23. 07:30

Egy tejszínhabos kávé mellett gyűjtünk erőt dr. Ónodi Izabellával, a 8-as számú választókörzet bejárásárhoz. A nedves, csontig hatoló széllel megspékelt, utálatos időben nehéz indulásra szánni magunkat. Megkérem, meséljen előbb még a gyerekkoráról, én pedig kényelmesen befészkelem magam a kárpitozott székbe. Percekre belefeledkezek az ízes székely szavakkal teremtett hangulatba és a mesélő tiszta, kék szemeibe.

Részletek