Ahol a zene kezdődik!

Ahol a zene kezdődik!

2015. június 1. 07:30

A Sorsocskák Alapítvány és a Rocktár "hangszersímogatót" és hangszerbemutatót tartott vasárnap Kiskunfélegyházán a Városi Gyermeknapon. Az új kezdeményezés rendkívül sikeresnek bizonyult.

Részletek
Néptáncot, népzenét hoztak

Néptáncot, népzenét hoztak

2015. május 23. 12:00

A székelység joggal büszke arra, hogy mindig is erős határőr népként védelmezte Magyarországot. A politikai határok eltolódtak ugyan, de a magyar kultúra egyik határvonala még most is a Kézdiszentlélektől csak pár kilométerre fekvő ojtozi szoros. A Perkő Néptáncegyüttes tagjai kulturális határőrök – ezekkel a szavakkal köszöntötte a székelyföldi Perkő Néptáncegyüttest dr. Ónodi Izabella, a mielőtt bemutatták táncjátékukat pénteken este a művelődési központ színpadán.

Részletek
Virágosítás az idősek otthona előtt

Virágosítás az idősek otthona előtt

2015. május 8. 20:15

Megszépítik a Nádasdy utcai Idősek Otthona előtti kopár területet. Ónodi Izabella képviselő és az önkormányzat támogatásával május 8-án a bejárat előtti virágszigetek kialakítását kezdték meg. A VSZKSZ kertésze úgy válogatta ki a virágokat és az alacsony növésű cserjéket, hogy minden évszakban színes virágok díszítsék az előkerteket. A térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy a szépítés hamarosan új padok és szemétgyűjtők kihelyezésével folytatódik.

Részletek
A vers az égre emeli tekintetünket

A vers az égre emeli tekintetünket

2015. április 10. 15:20

A költészet napjára emlékezve „Csendes csodák” címmel tartottak verses irodalmi estet a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 9-én. A rendezvény záróakkordjaként leleplezték az erdélyi magyar líra kiemelkedő alakjának, Reményik Sándornak az emléktábláját.

Részletek
Csendes csodák a költészet napján

Csendes csodák a költészet napján

2015. április 3. 10:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a költészet napja alkalmából rendezendő, Csendes csodák című Reményik Sándor verses irodalmi estre és emléktábla-avatóra. A rendezvényre április 9-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Hattyúházban.

Részletek
Zenészektől, szeretettel

Zenészektől, szeretettel

2015. március 25. 13:00

A Nádasdy utcai szociális otthon idős lakóinak a mindennapjaiba szeretne örömöt és kényelmet csempészni a Sorsocskák Alapítvány új kezdeményezésével. Ezúttal ágyneműre, takaróra és matracokra gyűjtenek, félegyházi zenészek közreműködésével - mondta el Ónodi Izabella, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Részletek
Üzenet, haza

Üzenet, haza

2015. március 16. 12:30

Székelyföld, és azon belül Kézdivásárhely különösen élénken őrzi a 48-as hagyományt. A híres ágyúöntő, Gábor Áron a város egyik legendás vezéralakja volt a forradalomban.

Részletek
A maratoni Wass Albert-felolvasó ma már szépirodalmi ünnep Félegyházán

A maratoni Wass Albert-felolvasó ma már szépirodalmi ünnep Félegyházán

2015. február 21. 19:30

Kiskunfélegyházán először – Gulyás László kezdeményezésére – 2010-ben szólaltak meg a felolvasómaraton keretében Wass Albert és a nagy magyar írók (köztük Móra Ferenc és Petőfi Sándor) művei. Idén február 20-án, 18 órakor kezdődött a városi könyvtárban a Wass Albertre emlékező felolvasó-est, amelynek keretében mintegy 200 felnőtt és fiatal idézte a magyar irodalom remekeit.

Részletek