Egymásra épülő programok; beszélgetés dr. Ónodi Izabellával és a 20 éves  Rockin’ RockCats zenekarral

Egymásra épülő programok; beszélgetés dr. Ónodi Izabellával és a 20 éves Rockin’ RockCats zenekarral

2014. augusztus 20. 19:48

Alig hogy véget ért az Oldalkocsis Motoros Találkozó, máris útra kelt Székelyföldre a Sorsocskák Alapítvány segítségével a Padkaporos Táncegyüttes. A motoros találkozón összegyűlt adomány egy részéből a Padkaporos Táncegyüttes kiutazását támogatta az alapítvány. Az utazás célja, a székely tánccsoportok megismerése, kapcsolatok kialakítása.

Részletek
Diákok a Parlamentben

Diákok a Parlamentben

2014. június 13. 13:12

A Sorsocskák Alapítvány márciusi történelmi vetélkedőjének résztvevő diákjait, felkészítő tanárait és az alapítvány vezetőségét látta vendégül a Parlamentben Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, a történelmi vetélkedő fővédnöke.

Részletek
Madártani vetélkedő Pálosszentkúton

Madártani vetélkedő Pálosszentkúton

2014. május 25. 12:10

A Sorsocskák alapítvány első, játékos madártani vetélkedője remek hangulatban zajlott május 23-án Pálosszentkúton. A kegyhely árnyas, madárcsicsergésben gazdag fái oltalmazták a résztvevő gyermekek örömét, akik a tankerület vidéki általános iskoláiból verbuválódtak. A tehetséges kisdiákok többek között madárhangokat ismertek fel, kiskunsági madárfajokat mutattak be, otthon készített madáretetőkkel és plakátokkal kápráztatták el a zsűrit, valamint bemutatták Herman Ottó életművét centenáriumi emlékéve alkalmából. A rendezvény végén a Sorsocskák alapítvány a résztvevőkkel közösen állította fel a Fazekas Zsolt asztalos felajánlásával készült emléktáblát a kertben és nyújtotta át Meizl Ferenc fővédnök saját madáretetőjét Csaba Atyának.

Részletek
Madártani vetélkedő általános iskolásoknak

Madártani vetélkedő általános iskolásoknak

2014. május 22. 06:32

A Sorsocskák alapítvány a jótékonykodás mellett nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. A nagy sikerű márciusi történelmi vetélkedő után most a természettudományon a sor. A 2014-es Herman Ottó centenárium jegyében játékos madártani vetélkedőt rendeznek május 23.-án pénteken 14 órától Pálosszentkúton. A vetélkedőre a kiskunfélegyházi tankerülethez tartozó vidéki általános iskolák csapatai jelentkezhettek. A vetélkedő résztvevői később jutalom kirándulásokon vehetnek részt környékbeli biogazdáknál, valamint egy izgalmas madárlesre is hívják őket a térség legszebb ártereire - mondta el dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve: az alapítvány sok szeretettel vár minden érdeklődőt, és továbbra is tisztelettel fogadják munkájuk támogatását.

Részletek
Erdélyben táboroztat a Sorsocskák Alapítvány

Erdélyben táboroztat a Sorsocskák Alapítvány

2014. április 2. 14:48

A gondviselés nyáron a Csíkszereda és Kézdivásárhely közötti festői Kászon patak völgyébe, Kászonimpér falucskába vezényelte az Ónodi családot egy motoros kirándulás során. A falusi sétán talált lakatlan házikóból nagy udvarral és csűrrel gyermeküdültetésre alkalmas székely „idillt” szeretne kialakítani Dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Részletek
Segíts kupakkal, egy százalékkal!

Segíts kupakkal, egy százalékkal!

2014. március 10. 06:51

Súlyos terhet cipel a félegyházi Török család: az orvosok szerint fiuk soha nem lesz képes önálló életvezetésre. Jánoska április 22-én tölti be a 14-dik életévét, de egyelőre nem hogy írni, olvasni és számolni, de még beszélni sem képes.

Részletek
Játékosan is lehet emlékezni

Játékosan is lehet emlékezni

2014. március 9. 14:00

A diákok győzelmével zárult a Sorsocskák Alapítvány történelmi vetélkedője március 7-én a városi könyvtárban. Ők gyarapodtak bátorsággal, kreativitással, fantáziával és tudással a játékos feladatok megoldása közepette. Talán észre sem vették, hogy a felkészülés és a verseny alatt milyen ismeretekkel gazdagították egymást egy meghatározó történelmi korszakról. Azt viszont biztosan észrevették, hogy ők immár többet- és érdekesebbet tudnak kortársaiknál az 1848-49-es forradalom és szabadságharc helyi- és országos vonatkozásai témakörben.

Részletek
Sorsocskák Alapítvány

Sorsocskák Alapítvány

2014. január 16. 09:05

– A konkrét segítség mellett jó példával is megkönnyíthetjük rászoruló embertársaink életét gyermekkoruktól kezdve, hogy később ők is értéket adhassanak saját gyermekeiknek. Ez mindannyiunk közös emberi felelőssége – vallja dr. Ónodi Izabella kiskunfélegyházi fogorvos, aki 2013 nyarán – férjével, Ónodi Árpád rendezvényszervezővel, és Horváth Gábor önkormányzati képviselővel közösen – e gondolat jegyében hívta életre a Sorsocskák Alapítványt. Vállalásukhoz hamarosan Bense Zoltán önkormányzati képviselő is csatlakozott. A kuratórium elnöki tisztét dr. Ónodi Izabella tölti be. Őt kérdeztük a kezdeményezés céljairól és terveiről.

Részletek