Cserjékkel, örökzöldekkel ültetik be a körforgalmat

Cserjékkel, örökzöldekkel ültetik be a körforgalmat

2015. október 9. 14:30

Ónodi Izabella, a térség önkormányzati képviselője javaslatára új arculatot kap az évek óta üresen álló körforgalom az 5-ös főút Kecskemét felől Félegyházára bevezető szakaszánál, a lakótelepnél. A talajelőkészítő munkálatokat követően október 9-én megkezdték a növények beültetését is. A cserjék és más évelők a félegyházi Fekete Károly dísznövénytermelő kertészetéből valók, ő és a VSZKSZ dolgozói gondoskodnak a beültetésről is.

Részletek
Ki kit tanít a fogyatékosok nappali intézményében?

Ki kit tanít a fogyatékosok nappali intézményében?

2015. október 9. 07:30

– Te hol laksz? – szegezi nekem a kérdést a mosolygós arcú Down-szindrómás férfi, még mielőtt bárkit üdvözölhetnék. A választ sem várja meg, karjai máris ölelésre nyílnak. Hangosan felkacag a leplezetlen örömtől, hogy fogadom vendégszeretetének nyílt kifejezését. Miután megbeszéljük, hogy neveink összecsengnek, újabb öleléssel pecsételjük meg a felismerést. S ezzel máris része lettem annak a különleges világnak, ami a félegyházi Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében természetesnek számít.

Részletek
Irány a Vadnyugat!

Irány a Vadnyugat!

2015. augusztus 27. 13:30

A Kapocs Intézmény évente szervez tábort hátrányos helyzetű gyermekeknek. A programok minden alkalommal kirándulással zárultak. Idén azonban úgy tűnt pénzhiány miatt nem tudják ezt megvalósítani.

Részletek
Lemezlovasok kergették a labdát a Honvéd pályán

Lemezlovasok kergették a labdát a Honvéd pályán

2015. augusztus 27. 11:20

A Magyar DJ Válogatott is pályára lépett az I. Jótékonysági Focimeccs & Party elnevezésű rendezvényen, amit augusztus 26-án tartottak meg Kiskunfélegyházán, a Honvéd pályán. A lemezlovasok mellett a polgármesterek válogatottja, a helyi önkormányzat, valamint az IBV is külön csapatot szervezett a KHTK öregfiúi és a KHTK felnőtt együttese mellett. A jó hangulatú rendezvényen az eredmény másodlagos volt, a pályára lépők jó cél érdekében küzdöttek meg egymással. A szervezők a Sorsocskák Alapítvánnyal összefogva olyan gyermekeknek szerveznek sporttábort a bevételből, akik nem jutnak elég lehetőséghez a sportolás terén, szociális helyzetüknél fogva.

Részletek
Nem csak a botfülek, de a botlábak ellen is küzdenek!

Nem csak a botfülek, de a botlábak ellen is küzdenek!

2015. augusztus 25. 09:30

Igazi sztárválogatottak érkeznek Kiskunfélegyházára augusztus 26-án a Honvéd sporttelepre. A városba érkező 11 tagú Dj válogatottnak, akik a nap folyamán a szakmai tudásuk mellett focitudásukat is megcsillogtatják, több kihívója akad. Így többek között a környékbeli települések polgármester válogatottja is. Az augusztus 26-án délután 16:30 perckor kezdődő rendezvényre érdemes már a kezdéskor kilátogatni.

Részletek
Ősszel már biztonságosan kerekezhetünk a mezőgazdasági boltig

Ősszel már biztonságosan kerekezhetünk a mezőgazdasági boltig

2015. augusztus 13. 18:00

Hamarosan biztonságosan kerékpározhatunk az 5-ös főút mellett a város teljes szakaszán. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ugyanis megkezdődik a kerékpárút építése a Bercsényi utcától a mezőgazdasági boltig. A tervek szerint mire beköszönt a ködös, csúszós időszak, addigra megépül a bringasztráda. A külterületre igyekvők, a pecások, és a beszerzésre induló gazdálkodók egyaránt biztonságban lesznek, ha a kerékpárt választják közlekedési eszközül. Erről augusztus 13-án sajtótájékoztatón számoltak be az érintett településrész önkormányzati képviselői és a polgármester.

Részletek
Két keréken repültünk!

Két keréken repültünk!

2015. augusztus 6. 15:30

Két keréken voltunk! Két keréken repültünk! Nagyon jó volt! Így örvendezett egy kislány, amikor az augusztus 13-án kezdődő oldalkocsis motoros találkozó szervezői elvitték egy-egy próbakörre a Kapocs Intézmény rászorulóknak szervezett táborának résztvevőit. A motorosok nem véletlenül érkeztek ebbe a táborba. A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Sorsocskák Alapítvány ugyanis 150 támogatói jegyet oszt szét rászoruló gyermekek és mozgáskorlátozottak között.

Részletek
Otthon is főzhetünk finom sört?

Otthon is főzhetünk finom sört?

2015. július 8. 13:00

Igen. És, hogy milyen kellékek és fortélyok kellenek ehhez? Többek között azt is megtudhatjuk július 25-én a Kiskun Múzeumban az I. Félegyházi Jótékonysági Sörfesztiválon. Természetesen nem csupán a sörfőzés rejtelmeivel lehet megismerkedni. Hat sörfőzde 12 csapolt söre kóstolható annak igazolására, hogy értékesek és ízletesek a kézműves sörök. A 16 órakor kezdődő fesztiválon zenei programok is szórakoztatják a nagyérdeműt, és a család legkisebb tagjainak elfoglaltságáról is gondoskodnak a szervezők.

Részletek
Nem véletlen, hogy városunkban több generáció  közösen táncol

Nem véletlen, hogy városunkban több generáció közösen táncol

2015. június 13. 10:00

Kátai Tibor művészeti vezető üdvözlése, Ónodi Izabella, a város művelődési és szociális bizottsága elnökének megnyitója és Gulyás László alapító táncos köszöntője után a legkisebbek táncos produkciójával vette kezdetét a Padkaporos Néptáncegyüttes gálaműsora június 12-én a művelődési központban. Az esten valamennyi korcsoport bemutatkozott, emellett színpadra léptek az énekesek, a horgoló csoport pedig egy szép kiállítással várta a vendégeket az előtérben.

Részletek