Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek

Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek

2016. augusztus 11. 17:00

A „Lépj közelebb” esélyegyenlőségi roadshow keretében a Városi Parkerdőben rendezte meg családi retro-piknikjét augusztus 11-én a parkerdőben a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete. Összejövetelük a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó nulladik napja is volt egyben. A fesztiválra készülő oldalkocsis motorosok is figyelemmel kísérték az eseményt, és örömmel utaztatták a mozgássérülteket éppúgy, mint az érdeklődő vendégeket. Az esélyegyenlőség napján megjelenteket dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke és Salma Ferencné egyesületi elnök köszöntötte.

Részletek
Az oldalkocsis motoros találkozó előtt a mozgáskorlátozott egyesület tagjai  mutatkoznak be

Az oldalkocsis motoros találkozó előtt a mozgáskorlátozott egyesület tagjai mutatkoznak be

2016. augusztus 6. 10:00

Családi retro-pikniket szervez augusztus 11-én a Városi Parkerőben a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete. Összejövetelük a III. Nemzetközi Oldalkocsis találkozó 0. napján kapcsolódik az országos „Lépj közelebb” Roadshow-hoz. A sérüléssel élők gazdag programjukra minden érdeklődőt szeretettel várnak. Céljuk ugyanis az, hogy bemutassák a mozgáskorlátozottak mindennapi életét, virtuális kulcsot adjanak azon emberek kezébe, akik jelenleg nem élnek sérüléssel, hogy megértsék, mit jelenthet akadálymentesen élni. A parkerdei program részleteit augusztus 5-én a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott klubfoglalkozásukon egyeztették.

Részletek
Jövőre is várja a fiatalokat a Pattanj Palkó Népművészeti Tábor

Jövőre is várja a fiatalokat a Pattanj Palkó Népművészeti Tábor

2016. július 20. 09:30

Népművészeti tábort szervezett Petőfiszálláson a Sorsocskák Alapítvány. A Pattanj Palkó Népművészeti Táborban néptáncot, népdalt és népi hangszeres zenét tanultak a fiatalok képzett oktatók és fiatal, gyakorló népművészek irányításával. Az egy hetes munka eredményét az 52 nebuló egy gálán mutatta be szüleiknek, barátaiknak és ismerőseiknek.

Részletek
Amikor találkozik a tehetség és az elfogadás

Amikor találkozik a tehetség és az elfogadás

2016. június 13. 09:30

A bizonyosság, hogy amit én tudok, amihez értek, amit adni tudok magamból, az másoknak kedves, erőssé és magabiztossá tesz. Aki „megízleli” egyszer a sikerélményt és az elismerést, az később sem adja alább. Ebből az alapgondolatból nőtt ki az a rendezvény, amely június 10-én, pénteken talán egy új hidat épített a félegyházi romák és nem romák közé. Mert az bizonyos, hogy a színpadra álló 16 ifjú tehetség produkciója egyenes utat talált a közönség és a zsűritagok szívéhez.

Részletek
Juniális a Kossuthvárosban

Juniális a Kossuthvárosban

2016. június 4. 15:37

Egy év kimaradt, de idén ismét megrendezték a kossuthvárosiak juniálisát. Dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselők programokban gazdag napot szerveztek a körzetükben élők segítségével és támogatásával június 4-én. Volt itt minden. A színpadon ének és tánc, a szabadtéren légvár, arcfestés, kutyabemutató, vidámpark és még számos kikapcsolódási lehetőség.

Részletek
Pattanj Palkó!

Pattanj Palkó!

2016. július 5. 17:30

„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd” mottóval szervezi meg a Sorsocskák Alapítvány Félegyháza első népművészeti táborát július 11-e és 15-e között. A táborba, ahol lehetőség lesz táncot, zenét és népi játékokat tanulni, 7 éves kortól várják a kezdők, és azok jelentkezését is, akik már barátságot kötöttek a hagyományőrzés valamely területével - mondta el a tábor lehetőségeit ismertető sajtótájékoztatón dr. Ónodi Izabella.

Részletek