Böjtölj a testedért és lelkedért!

Böjtölj a testedért és lelkedért!

2020. március 5. 08:00

Idén február 26-án vette kezdetét a 40 napos nagyböjt, amely húsvét előtt, amely április 11-én ér véget. A IV. században vált általánossá, és a XI. századig nagyon szigorú szabályok szerint böjtöltek: késő délutánig nem ettek semmit, a böjti napokon pedig nem fogyasztottak húst, tejterméket és tojást. A nagyböjti önmegtartóztatás legszigorúbb változata a negyvenelés volt. Ilyenkor a böjtölő csak negyvenszer evett ebben az időszakban – tehát naponta csak egyszer, naplemente után. Szintén elég szigorú az a szokás, ami alapján, a nagyböjt péntekjein csak hét búzaszemet ettek.

Részletek
Fogorvosi tanácsadás a Betűbölcsiben

Fogorvosi tanácsadás a Betűbölcsiben

2020. január 15. 12:00

Dr. Ónodi Izabella, fogorvos volt a vendége az idei első Betűbölcsinek, amelyet január 14-én tartottak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A mindig népszerű baba-mama programra ezúttal is szép számmal érkeztek az érdeklődők.

Részletek
Megújul a Petőfi lakótelep közösségi tere

Megújul a Petőfi lakótelep közösségi tere

2019. szeptember 12. 07:30

A nyári szünet utolsó napján megkezdődtek a Petőfi lakótelepen a Darvas téri szabadidőpark építési munkálatai. Jelenleg a gumiborítású sportpálya előkészítése zajlik. Megtörtént a „tükör” kiszedése, amit erős útalap kiépítése és a pálya szegélyezése követ. A kitermelt földet is újrahasznosítják: a park területén dombok épülnek, amelyek még izgalmasabbá teszik a játékteret.

Részletek
Virágokkal, tortával köszöntötték 90. születésnapján

Virágokkal, tortával köszöntötték 90. születésnapján

2019. augusztus 30. 16:00

A 90 éves Losonczi Lajosnét a Nádasdy utcai szociális otthonban  köszöntötték családtagjai, lakótársai augusztus 30-án. A város nevében dr.Ónodi Izabella virágcsokorral és oklevéllel fejezte ki Erzsike néninek Félegyháza tiszteletét, jókívánságait. A gondozók virágcsokrát Gálig Erzsébet intézményvezető nyújtotta át.

Részletek