A természetfotózás szerelmesének nyílt kiállítása a könyvtárban

A természetfotózás szerelmesének nyílt kiállítása a könyvtárban

2018. október 5. 11:30

– Kinek mit jelent a szülőföld? Van, aki egy kontinensre, van, aki egy országra gondol, sok ember jellegzetes épületeket lát maga előtt. A természetvédő azonban rögtön a növények és állatok színes kavalkádjával jellemezné szülőföldjét. Ezt teszi Kiss-Czakó Imre is, amikor környezetünk élővilágának a legszebb pillanatait örökíti meg. Ezeket a pillanatokat a mai kiállítással pedig a nagyközönség elé is tárja – mondta dr. Ónodi Izabella a művelődési és szociális bizottság elnöke, amikor október 3-án megnyitotta a fotóművész kiállítását.

Részletek
Szülőföldemen

Szülőföldemen

2018. október 2. 16:00

E címmel nyílik kiállítás Kiss Czakó Imre fotós munkáiból október 3-án, szerdán 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg. Közreműködik Doroghy Zsuzsanna és Vígh Csaba. A tárlat október 31-éig látogatható.

Részletek
A szépség körülöttünk van…

A szépség körülöttünk van…

2018. augusztus 27. 10:00

Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

Részletek
Amerikából jöttem…

Amerikából jöttem…

2018. június 28. 10:00

Amerikából jöttem… címmel élménybeszámolót tartott Mezősi Ágnes félegyházi fotós new york-i útjáról, a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 26-án. Az érdeklődőket Kállainé Vereb Mária, az intézmény igazgatója, és dr. Ónodi Izabella képviselő köszöntötte. A fotóst támogatója, régi barátnője, dr. Sinkó Melinda is elkísérte az élménybeszámolóra és egy saját költésű verssel is meglepte.

Részletek
Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán - videóval

Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán - videóval

2018. június 29. 07:30

Idén október 1-jétől ismét megoldott lesz Kiskunfélegyházán a fogászati ügyelet. A betegek egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben találnak enyhülést panaszaikra, az új egészségügyi szolgáltató centrum átadását követően pedig a fogászati alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás is a korszerű, felújított épületben kap helyet. Többek között erről döntött június 28-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

Részletek
Ahol a sör is családi program! - részletes programmal

Ahol a sör is családi program! - részletes programmal

2018. július 11. 14:00

Kiskunfélegyháza ligetes főutcájának a vasútállomás előtti szakasza a kézműves sörök és családi programok több ezer szerelmesével telik meg ismét július második hétvégéjén. A Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál színes gyűjtőrendezvénye a magyar kisüzemi „sernevelés” remekeinek, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő programoknak és a családi rendezvényeknek.

Részletek
Amerikából jöttem

Amerikából jöttem

2018. június 26. 14:00

Fényképes élménybeszámolót tart Mezősi Ágnes fotóművész Amerikából jöttem címmel június 26-án, kedden 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A vendégeket dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke köszönti. Mezősi Ágnessel dr. Sinkó Melinda beszélget.

Részletek
Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon

Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon

2018. május 26. 13:10

A Városalapítók napi program keretében szombat délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek a színpadra a Béke téren. Műsoruk megkezdése előtt a közösség alapítója és vezetője megköszönte minden félegyházinak azt a támogatást, amit az együttes működéséhez nyújtottak. Örömét fejezte ki, hogy az alakuló csapat tagjai közül többen már szülőként vannak jelen a mostani rendezvényen, és gyermekeik táncában gyönyörködhetnek. Külön köszönetet mondott dr. Ónodi Izabellának, aki a Sorsocskák Alapítvány jótékonysági rendezvényének felajánlásával támogatta, hogy táncosaik gyönyörű, hagyományőrző ruhában léphessenek minden alkalommal a nagyközönség elé.

Részletek
Fogas kérdés a betűbölcsiben

Fogas kérdés a betűbölcsiben

2018. május 23. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott helyszínt a május 22-i Betűbölcsinek. A meghívott szakember, dr Ónodi Izabella, fogorvos volt, aki két gyermek anyukája, így számára is "fogas" kérdés a fogak állapota.

Részletek