Szülőföldemen

Szülőföldemen

2018. október 2. 16:00

E címmel nyílik kiállítás Kiss Czakó Imre fotós munkáiból október 3-án, szerdán 17 órakor a Hattyúházban. A tárlatot dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitja meg. Közreműködik Doroghy Zsuzsanna és Vígh Csaba. A tárlat október 31-éig látogatható.

Részletek
A szépség körülöttünk van…

A szépség körülöttünk van…

2018. augusztus 27. 10:00

Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

Részletek
Amerikából jöttem…

Amerikából jöttem…

2018. június 28. 10:00

Amerikából jöttem… címmel élménybeszámolót tartott Mezősi Ágnes félegyházi fotós new york-i útjáról, a félegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 26-án. Az érdeklődőket Kállainé Vereb Mária, az intézmény igazgatója, és dr. Ónodi Izabella képviselő köszöntötte. A fotóst támogatója, régi barátnője, dr. Sinkó Melinda is elkísérte az élménybeszámolóra és egy saját költésű verssel is meglepte.

Részletek
Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán - videóval

Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán - videóval

2018. június 29. 07:30

Idén október 1-jétől ismét megoldott lesz Kiskunfélegyházán a fogászati ügyelet. A betegek egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben találnak enyhülést panaszaikra, az új egészségügyi szolgáltató centrum átadását követően pedig a fogászati alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás is a korszerű, felújított épületben kap helyet. Többek között erről döntött június 28-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

Részletek
Ahol a sör is családi program! - részletes programmal

Ahol a sör is családi program! - részletes programmal

2018. július 11. 14:00

Kiskunfélegyháza ligetes főutcájának a vasútállomás előtti szakasza a kézműves sörök és családi programok több ezer szerelmesével telik meg ismét július második hétvégéjén. A Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál színes gyűjtőrendezvénye a magyar kisüzemi „sernevelés” remekeinek, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő programoknak és a családi rendezvényeknek.

Részletek
Amerikából jöttem

Amerikából jöttem

2018. június 26. 14:00

Fényképes élménybeszámolót tart Mezősi Ágnes fotóművész Amerikából jöttem címmel június 26-án, kedden 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A vendégeket dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke köszönti. Mezősi Ágnessel dr. Sinkó Melinda beszélget.

Részletek
Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon

Délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek fel a Béke téri színpadon

2018. május 26. 13:10

A Városalapítók napi program keretében szombat délelőtt a Padkaporos Táncegyüttes fiataljai léptek a színpadra a Béke téren. Műsoruk megkezdése előtt a közösség alapítója és vezetője megköszönte minden félegyházinak azt a támogatást, amit az együttes működéséhez nyújtottak. Örömét fejezte ki, hogy az alakuló csapat tagjai közül többen már szülőként vannak jelen a mostani rendezvényen, és gyermekeik táncában gyönyörködhetnek. Külön köszönetet mondott dr. Ónodi Izabellának, aki a Sorsocskák Alapítvány jótékonysági rendezvényének felajánlásával támogatta, hogy táncosaik gyönyörű, hagyományőrző ruhában léphessenek minden alkalommal a nagyközönség elé.

Részletek
Fogas kérdés a betűbölcsiben

Fogas kérdés a betűbölcsiben

2018. május 23. 08:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott helyszínt a május 22-i Betűbölcsinek. A meghívott szakember, dr Ónodi Izabella, fogorvos volt, aki két gyermek anyukája, így számára is "fogas" kérdés a fogak állapota.

Részletek
Összefogással készül el Jánoskáék autója

Összefogással készül el Jánoskáék autója

2018. május 13. 15:30

Óriási örömhír számunkra, hogy cikkünk nyomán eddig 77 ezer forint érkezett a félegyházi Török család megsegítésére helyi magánemberek befizetéseiből, a Sorsocskák Alapítvány számlájára. Nem tudunk eléggé méltóképpen köszönetet mondani azoknak, akik ily módon is tanúbizonyságot tesznek önzetlenségükről, empátiájukról. Ki tudja hányadszor is bebizonyítják a félegyháziak, hogy felelősséget éreznek egymás iránt, hogy nincs igaza azoknak, akik szerint kiveszett az emberekben az érzékenység és együttérzés. Nincs már semmi kétségünk afelől, hogy összegyűlik az autó 120 ezer forintos javítási költsége. Hála és köszönet mindazoknak, akik hozzájárulnak ehhez! A fejleményekre visszatérünk.

Részletek